woensdag 10 augustus 2016

KCW #2: Kinderen voor kinderen

Het zomerprogramma van de dames zit bijna net zo vol als hun schooljaar. Maar op woensdagen vind je ons nog wel eens met zijn allen rond de keukentafel. (Wat nu al eens voor de nodige rust, en dan al eens voor de nodige onrust zorgt.)

Waarom tijdens Kids Clothes Week niet eens met zijn allen rond de naaitafel? Zoiets moet ik, weet ik intussen, enkel opperen als ik het waar kan maken. Want de dochters blijken nu al even grote fan als ikzelf. Dus mijn bijdrage voor KCW vandaag is eigenlijk valsspelen en kinderarbeid: Liv en Zanne voorzagen zichzelf van een nieuwe outfit.


We begonnen de dag met een trip richting Veritas, waar ze allebei een strijkapplicatie mochten kiezen. ‘Kies maar iets wat je mooi vindt’ dat loopt niet altijd goed af. Maar vandaag had ik geluk. Liv (“ik hou van alle beesten met zwart en wit”) pruttelde even toen Zanne (“maar mijn knuffel is een panda”) als eerste het meest geliefde exemplaar uit de stapel griste. 


Maar ijsjes sussen ook als ze niet eetbaar zijn. 

We installeerden ons bij Buurman voor latte en karamelk, en bespraken de plannen. 


“Rechthoek, fronsdraad, elastiek, en een stuk van een t-shirt knippen”, memoriseerden ze. “En dan strijken.” Ik zag onlangs een kindje met een jurk die eruit zag als een rok plus t-shirt. Het leek me alvast een combidiscussie gespaard. Na het kiezen van een applicatie slaagden ze er trouwens allebei in om stof en elastiek te kiezen waar ik niets op tegen had, so far so good!

De dames speldden, stikten, fronsten, zoomden en bedienden de overlockmachine. Bij Zanne, wegens eerste keer, nog met wat hulp. Maar we hadden steeds een wachtende zus om de fotografie voor haar rekening te nemen.




Strijken nam ik voor mijn rekening, evenals alle stappen waar elastiek bij kwam kijken. Bij Zannes exemplaar stikte ik eerst de elastiek aan de rok en dan de bovenkant van het geheel aan het t-shirt. Tof, maar het moest beter kunnen. Bij Liv stikte ik de rok aan de t-shirt en de elastiek daar overheen, enkel onderaan vastgezet. 


Dat maakt het ‘het lijkt een rokje’ effect beter geslaagd. 



Maar vertel dat niet aan Zanne, want ze blonk - het was haar eerste naaisel - en ik wil haar geen sprankeltje enthousiasme afpakken!


19 opmerkingen:

eva maria zei

Zalig jong, die outfits lijken 'net echt' (als je begrijpt wat ik bedoel). En dat "kies maar iets wat je mooi vindt" liep hier inderdaad geweldig goed af, chanceske :-)
Ik zag je vanochtend trouwens die boodschappen enzo doen, maar mijn fietsbel werkte niet mee ;-)

With love - by Eva zei

Knap(pe) dames! Livs manier is bovendien een ideale oplossing voor omhoogkruipende T-shirtjes: rok en shirt blijven altijd mooi in verhouding tot elkaar. Iets wat ik ga onthouden voor mijn volgende rokje :-) Zomer zet aan tot naaien (zeker als het eerder herfst lijkt): Ilias installeerde zich gisteren ook weer achter de naaimachine!

An_nononsonsmoms zei

Zo tof. Voorlopig zie ik mijn jongens dat hier niet nog presteren. Tenzij dat het een leven kost. Dat van mij of dat van hen, dat valt nog te bezien :-)

Stan nel zei

Een echt Kids Clothes Week creatie! Beste vermoeiend, me dunkt! Je hebt jezelf op het einde van de dag toch getrakteerd op iets straffer dan een latte, vermoed ik?!

Sarah Roelants zei

Knap van die dames, ze hebben het dan ook van de beste geleerd. ;)
Mooie outfits! Dat belooft voor de toekomst.

MultiVroon zei

Wat een goeie smaak hebben ze al! En wat een slim en gezellig fijn idee :)

Mirjam (DeKaWear) zei

Knap gedaan van de dames, ze stralen beiden in hun zelfgemaakte outfits.

Riet (Leven met Liv) zei

Ik doe in het omgekeerde geval meestal aan onelegant schreeuwen maar zo 'verschoot' ik je bijna eens van de stoep. ;-)

marieke (circle meets line) zei

Wat leuk om te zien die naaiende dametjes! En hele leuke creaties :)

Leentje zei

Zo tof! Lukas is hier ook bezig met een project. Dat is wel eerder slow sewing... (en nu zelfs helemaal niet wegens scoutskamp)

Jozefien zei

1 woord: Za-lig!

Sylvia @ lilyenwoody zei

Straffe dochters en outfits! Zo fijn dat jullie samen een hobby kunnen delen!

Oon zei

Geweldig! Mooie combinaties en opvolging verzekerd, zeg, wat meer kan je willen :)
Hier is de rokjestijd helaas helemaal over.
Lies/Oon die te lang van het internet is weggeweest en precies niet meer kan inloggen.

Oon zei

Of toch. Weird.

eva maria zei

I remember 😄

* BY IK * zei

Heerlijk om samen aan de slag te gaan. (Doen wij ook geregeld = genieten!).
Prachtige jurkjes zijn het geworden. Knap van de meiden!
Ilse (by-ik.blogspot.nl)

mademoiselle fresita zei

mooi! Ik kijk ernaar uit dat ook ooit met mijn dames samen te kunnen doen.

S*fie zei

Maar zo super seg! en wat een goede smaak hebben die twee :)

JoChapeau zei

Maar dit is echt gewoon de max ! Zouden dit de 1-september-outfits worden ? (als je 't hen vraagt ?)