dinsdag 9 augustus 2016

KCW #1: jeans is more

Het was me een beetje ontgaan, de launch van Kids Clothes Week, deze editie. Hoewel ik de voorbije weken tig jurkjes stikte die perfect in het thema passen... Ik besloot op het allerlaatste moment mee te doen. Geen idee of ik deze keer verder geraak dan 1 bijdrage - daar bleef het vorige keer bij, ik blijk nogal slecht in 'weeks'. Maar ik heb nood aan rust, regelmaat en ratelende naaimachines, dus we zien wel hoe ver het me brengt.

Ik knipte gisteren en maakte vandaag - om het af te leren - nog een Just knot it


Nadat ik al heel veel versies maakte en zag passeren in de de categorie 'om ter vrolijkst', blies zij me van mijn sokken met een pracht van een romantische versie. Het inspireerde me tot een jurkje in lichte jeans, zonder contrasten. Ik koos de versie van het patroon met de meest uitgebreide opties.

Plooitjes in het voorpand.

Overlap.

`

En een paspel-zonder-paspel. (Gewoon een strook stof op de schuindraad geknipt en verwerkt als paspel, maar zonder de koord. Hoe heet dat dan?)


Als extraatjes stikte ik twee plooitjes aan de zoom, waarvan het onderste netjes over de zoomnaad zit.


In de riem voegde ik lusjes toe. Ik vind dit lederen riempje er mooi bij staan maar het is helaas meters te lang. (Wegens: van mij.) Op zoek naar een kinderalternatief dus.Ik moest me heel erg inhouden om niet loos te gaan me contrasterende stiksels, of om toch niet hier en daar een andere stof te gebruiken, maar ik hield me in: op een muntgroene stof voor het strikje na, is alles jeans.


Ik maakte het geheel een maat op de groei, want er hangen voor dit jaar wel genoeg exemplaren in de kast. Maar ik heb een plan - ha! - om er een vierseizoensjurk van te maken. Als alles goed gaat, krijgt u deze week nog het vervolg.

Het fijne van de zomereditie van KCW is dat je kan stikken tot de avond valt, en dan nog net tijd genoeg hebt voor foto's. Of net niet, eigenlijk, het was al iets te donker, maar Liv was in form dus we deden vrolijk door. 

Ideaal moment om onze gedeelde liefde te tonen voor die bloemenbandjes die je nu overal kunt vinden. Weinig discussie over de accessoires tegenwoordig.


En ook onze liefde voor Sushi, nieuwbakken vriend des huizes sinds juni, die het bij valavond nodig vond om voor het eerst voor eekhoorn te spelen. 


Dat heeft verder weinig met de jurk te maken. Maar wel met de dag. Want zo staken we, toen de avond echt viel, een schaterende lady in jeans in bed. En een mooie slaapster is misschien nog leuker dan een mooie jurk.

26 opmerkingen:

Inspinration zei

Oh wow, hierbij moet ik echt bijna het kwijl wegvegen, schitterend!

128 zei

Ooh wat een leukerd. De mijne (versie 1) komt er morgen aan 💙

128 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Majella Vandeputte zei

deze in jeans is echt de max!!!!!
zoooo mooi!

eva maria zei

Ik vind die eenvoudige versies altijd het mooiste. Thumbs up voor deze!

Mamadammeke zei

<3 <3 <3

Tam Tam zei

Prachtig!!!

Lunatiek zei

Door de eenvoud van de stof valt nog meer op hoe prachtig het jurkje is, heerlijk al die mooie details!

Alfonsiene zei

Prachtig! Ik vind dit het mooiste exemplaar van de just knot it dat ik tot nu toe heb gezien. Ik ben geïntrigeerd door die plooitjes onderaan, hoe deed je dat?? Echt leuk!

Soft Cactus zei

Ook een heel schoon exemplaar!Helemaal van van dat voorstuk zo.. Het kind ziet er ook heel content uit!

Hutse Pruts zei

Prachtig in zijn eenvoud. Echt knap!

Hutse Pruts zei

Prachtig in zijn eenvoud. Echt knap!

Liselot Vallaeys zei

Mooi!

With love - by Eva zei

Jeans is normaal mijn ding niet, maar zelfs al zou je dit jurkje in de lelijkste bommastof maken, dan nog zou ik het prachtig vinden. Hoera voor Just Knot It, en eenmalig ook hoera voor jeans!

anaaisid zei

Prachtig in al zijn eenvoud! Alhoewel met al die leuke details is deze jurk eigenlijk allesbehalve eenvoudig! Top versie deze!

Khadetjes zei

Mooi vat deze jurk nauwelijk... je deed het maar weer, dat zowieso al geweldige patroontje nog maar eens een draai geven waardoor het nog mooier wordt!

Nele zei

Prachtig <3 en daar gaat mijn idee voor een 'Just Knot It' - ik wilde een oude lange jeansrok van mij omtoveren tot een kleedje - ik ga het nog doen maar 't is niet meer origineel ;-)

Isabel zei

Ik ben zo'n grote fan van prachtige eenvoud, bedankt voor de inspiratie!

Carolien Lembrechts zei

Subliem in dit jeansstofje!

Joke (The Needle Of Choice) zei

Waw, ik vind ze in alle eenvoud zo mooi, de just knot it-s! Erg knap.

Liezewiezewoes zei

prachtige jurk zeg!

miemadememories zei

Deze jeansversie vind ik ontzettend geslaagd! De paspel zonder koord paste ik ook al toe in het verleden. (Vooral omdat ik meestal gewoon geen koord in huis heb. :-)) Maar dat blijft ook mooi na veelvuldig dragen, wassen en strijken van de kledingstukken terwijl de paspel met koord al eens sneller durft te verslijten.

Piepow zei

Ik zou het nooit zelf kunnen bedenken, om dit jurkje in jeans te maken, maar zie hoe mooi!

Liesbeth zei

amai, wat is ze veranderd, en ah, zalige zomerdagen en oh, wat een mooie jurk!

Girls In Uniform zei

Ik had de jurk al een paar keer zien passeren op Facebook, maar in deze jeansversie vind ik ze het allemooiste!!! Jammer dat wij geen meisjes in de familie hebben... Knuffel, Lieve

Riet (Leven met Liv) zei

Je rekent twee cm extra roklengte per plooitje. Je strijkt een plooi rondom als de rok helemaal klaar is, en stik op 1 cm. Dan strijk je de gestikte plooi naar onder, richting zoom. Als je er zo verschillende onder elkaar maakt en laat overlappen, krijg je dit effect.