dinsdag 13 september 2016

Zes jaar Zanne

Ik keek het niet na, maar ik vermoed dat het de eerste keer is dat ik een verjaardagspost zal moeten antidateren om op het einde van de rit aan een soldatenrecht rijtje twaalfdeseptembers te komen. Ik laat het nu even voor wat het is: een 13 in het rijtje past best bij een tijd waarin de dingen allemaal even trager moeten dan we soms wel zouden willen. Maar dat geeft misschien wel tijd om er met meer aandacht bij stil te staan.

Ons Zanneke werd zes. Dit dus, dat is al zes jaar geleden. Naar goede gewoonte grabbelde Zanne zich vast aan de onplooibaarheid van aftelkalenders en lijstjes, en begon ze in juli aan een longlist die ze in augustus, met ontelbaar veel iene-miene-mutte, tot een wenslijst herleidde. Het kind leert lezen en schrijven en heeft duidelijk ambities om een erg jonge bulletjournalist te worden.

Ze vroeg een 'theefeest'. Geen idee of ze de inspiratie op televisie haalde, of dat die ontsproot uit mijn tekenwerk voor De Koffiekamer, maar een theefeest zou het worden. Met hartig en zoet, en met bloemen en hoeden en met een 'jurk tot aan mijn voeten'.


We bouwden torentjes van pannenkoeken en wraps, en er waren scones met clotted cream en lemon curd. Ik leende een jurk van mijn oma van 93, en diezelfde oma bleek de grootste fan van die scones (en van mij in haar jurk).

Zanne kreeg een High Tea, en een High Tinny. Ik maakte de versie met de kleine Peter Pan kraag en deelde de panden in stukken om er kleine flutter sleeves tussen te steken.


De rug kreeg een knopenpat, met romantische rozenknoopjes, en rond haar middel zit een lint met een strik.

Ik ben zelf niet helemaal wild van de stof - dat komt ervan als je op je naaidag nog geen stof hebt en enkel een Veritas ter beschikking hebt - maar ze is High Tea waardig, en de kleurtjes staan Zanne wel. Ze is er in elk geval echt blij mee en theefeestte in stijl.


Wat wil zeggen: in stijl meer eten dan goed is voor een theefeestwaardige wespentaille. En ook: in stijl Pokémons vangen. Thema 1936 maar anno 2016, uiteraard. 


Verder op de lijst: een zeemeerminnentaart. Zannes verjaardag, moeders Play-Dohdag, zoiets. Het bakken liet ik deze keer aan de professionals, maar het boetseren deed ik met plezier zelf en was goed voor een avondje zen. 


Ze vinkte af in haar hoofd, Miss Zes, ze keurde goed, en ze genoot.


Een Zanne die genoot van het moment en die een hele dag lachte, dat wordt gekoesterd. Een verjaardagsfeest kan misschien bezwaarlijk een doorsneedag genoemd worden, het deed me veel plezier dat de kronkels in haar pannetje een hele dag enkel genieten genereerden. 


De Z staat hier weleens voor zeuremie en voor zoektocht. Maar in dit verhaal toch vooral voor zalig weer, zeemeermin, zotte mus, zoetebek, zangvogel en ♥ Zanne ♥.

15 opmerkingen:

 1. Oh, wat mooi geschreven! En wat heb je dat toch weer allemaal prachtig voor elkaar gekregen. Hartjes voor jullie! x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hip hip hoera! En ik ben natuurlijk enorm benieuwd naar de omajurk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je ziet de mouwen op de voorlaatste foto en het geheel op Instagram. ;-)

   Verwijderen
 3. Zo mooi alweer. Ze heeft duidelijk genoten! Topmama jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Proficiat Zanne! Een high tea feestje, geweldig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een mega cool feest! Geweldig gedaan... Gefeliciteerd Zannezoet x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Een jurk die zo uit Mary Poppins lijkt te komen. Mooi!
  Een theefeest, zo tof. Gelukkige verjaardag Zanne!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zes??? dat moet een vergissing zijn. Maar toch: heppie beurtdeej Zanne. Ik ben niet zo van zeemeerminnen, maar ik vind het fantastisch dat je zo'n eigen stijl hebt en dat je de ruimte krijgt hem te ontwikkelen. Geniet van jezelf, je zal er nog veel plezier aan beleven ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het werd de taart én een jurk én een totindepuntjesfeest. Blij dat daar toch wat zen bij kwam kijken ;-) Hieperdepiep, Zannelief!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!