vrijdag 1 september 2017

#Playgroundwhale: de loting!

Ze zijn weer vertrokken, met zijn allen, die kotertjes. Schoolbankwaarts. We verdelen de zomer in te koesteren mapjes in het foto-archief en smeren massaal boterhammen met choco. Of wraps met kruidenkaas, of we vullen Bentoboxen, om de schoollunch een beetje 2017 te houden.

De speelkledij verhuist ook een legger hoger in de kleerkast, of krijgt het label 'voor de jeugdbeweging'. Zelf hoop ik op een Indian summer om mijn lading shorten en topjes nog wat extra rendement te geven, want geef toe: ik had deze maand augustus beter een wedstrijd winterjas georganiseerd.

Maar toch! Toch zag ik heel toffe shorten verschijnen, op sociale media en in mijn mailbox. En werden er hele frisse topjes, jumpsuits en jurkjes in koffers gestopt om mee te nemen naar zuiderse oorden. 

Maar wie wint er nu dat Decathlon spelpakket ter waarde van 100 euro? 


Voor de loting maakten we gebruik van een stukje van het pakket. Vorig jaar mocht Liv de honneurs waarnemen als onschuldige hand, dit jaar was Zanne aan de beurt. Meppen met pluimpjes gaat al een heel stuk beter dan aan het begin van de zomer, maar deze keer haalden we het badmintonset boven met een ander doel.


Ik printte elk shortje, jurk, top of jumpsuit op een strookje papier en stopte die in een badmintonraket. Inspiratie haalde ik bij een doosje geluk dat ik bij nieuwjaar van een vriendin kreeg: met een pincet vis je, telkens je dat kunt gebruiken, een gelukszinnetje uit de doos. Een pakket speelgoed krijgen is ook een soort van gevist gelukt, niet?
Zanne viste, vers thuis van school, het 'grote lot' uit de raket voor Fanny Soetewey.


De vier springtouwen met teller gaan naar:
Patricia Vroman
Evelien Trog
Liesbet Rommens
en
Joke Mortier.De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht.

Na het loten amuseerden Liv en Zanne zich met het ontmantelen van de hele prijsraket en het luidop voorlezen van alle namen van deelnemers. Ik ga het jullie niet aandoen te declameren wie er net naast de prijzen viel, maar ik zorgde zonder het te weten voor een half uur topamusement. Fijn dat ze mijn briefjesgerol konden waarderen.


Blijf je creaties delen met #mindthewhale! Het is motiverend en inspirerend om te zien wat jullie met de walviskinders aanvangen. Voor deelname aan de boekentaswedstrijd heb je nog een weekje de tijd!

Een greep uit de vele plezanterikken:


2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor de leuke wedstrijd en de leuke prijzen. Mijn kindjes zijn er super content mee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nu hoopte ik eigenlijk om de winnaars hier in vol ornaat te zien blinken :-) Maar die dochterliefjes doen dat ook met verve en ik geniet van de glimp van Liv haar circusjurk!

    BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!