maandag 30 oktober 2017

Beebje gaat in bad

Beebje is er! Beebje is geboren! Hij heet niet echt Beebje, hij heeft Tobias. Maar aangezien Kathleen maanden aan een stuk in haar vrolijke stijl op haar blog de Beebjesontwikkeling besprak, zal het nog even duren eer ik hem zal noemen zoals de ambtenaar der burgerlijke stand dat doet. (Geen nood, Tobias. Als ons pad kruist tegen de tijd dat je een jaar of 16 bent, ben ik er vast aan gewend.)

Als grote fan van schattige ‘deskwear’ (denk washi en schriftjes en stiftjes) weet ik dat moederlief wel eens in de Hema passeert. Dus deed ik hetzelfde om Tobias welkom te heten: ik ging op missie voor een handdoek, om tot badjas om te toveren.

De verhalen leerden me dat ik het niet in de pasteltinten moest zoeken en dat de zwart/wit/munt hype ook niet iets is waar men Beebjesmoeders blij mee maakt. Maar voor de uiteindelijke kleurkeuze riep ik toch hulplijn Kir in, als collega goed op de hoogte van hoe men ‘een Kathleentje’ doet en hoe niet. Ik moest alvast glimlachen toen er, daags na het verzenden van de badjas, een enveloppe in de bus viel met de kleur van de handdoek, met daarin Tobias' geboortekaartje.


Ik gebruikte het One to Hug naaipatroon met de badjasuitbreiding, maat 68. Optie puntkap: blader maar eens door het aanbod bij Fanny&Laura, Kathleens speeltuin, en je weet dat ik niets fout kon doen met het verhogen van het schattigheidsgehalte. 

De jaslus belandde per abuis aan de buitenkant van de jas.


Maar hey, zo gaat dat ook.


Voor de voering van de kap ging ik voor okergele mieren van Chat Chocolat. Die lopen door over de kaphelften, een staaltje kruinverwennerij die geen kat zal opmerken.


Voor de mouwen deed ik van Luie Frans: ik boordde ze niet om met biaislint maar recupereerde de rand van de handdoek en zette de naadwaarde met een zigzag plat tegen piepende hoekjes. Ook netjes. 


Beebje/Tobias moet nog even groeien eer hij kan badderen tussen de mieren. En hij zal er naar alle waarschijnlijkheid ook veel te snel weer zijn uitgegroeid!Zelfde plan, met een stofcombinatie die in mijn ogen 'keihard rockt': check vandaag mevrouw Khadetjes voor inspiratie!

7 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig geboorte cadeau en wat slim zo om alles van de handdoek te gebruiken. Zo jammer dat zij er zo snel weer uit zal groeien....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw wat een mooi cadeautje! Ik ben helemaal fan van de textuur van de handdoek/buitenstof. Dat beebje gaat in stijl kunnen genieten van de "after bath hugs".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo tof zeg. Maakte je nu ook biais van die mierenstof? Want dubbel-waauw dan, toch niet zo evident me dunkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi gemaakt! Beebje/Tobias zal erin schitteren!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel mooi! En zo leuk met die structuur in de handdoek!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!