dinsdag 9 januari 2018

Vijgen na kerstmis: een Rocco voor Zanne

Plan voor dit project was: 'de juiste kersttrui'. Naar analogie met zijn foute tegenhangers: in plaats van een rendier op een rood gedrochtelijk breisel (sorry voor de lovers), een reeks mooie nieuwe sweaters voor het hele gezin, met patroon en stof van 'collega's om de hoek', zonder Lapse ondertoon.

De lovers wonnen, helaas. Want zij stonden tijdens de feesten te blinken in hun nieuwe sweaters, wij kozen iets uit de kast. 

Ach. Laat traagheid een voornemen zijn. Uitgesteld genieten geeft langer plezier. Ik stik sweaters voor mijn liefsten. Met veel aandacht voor de persoon die ik ermee in ga pakken. Niemand weet wanneer de reeks voltooid zal zijn, maar feit is: nummer 1 is af.

Zwart-wit maar voor een keer niet voor Liv. Een kleine patroonhack van het Roccopatroon: een soort van 'Rocca' voor Zanne. Met al die bling mag er wel een beetje discotheek in de naam zitten!

Hoewel Sharon van Zonen09 haar patronen doorgaans doorspekt met heel wat opties en variaties, denk ik niet dat 'je kunt er ook toverpailletten in verwerken' meteen door haar hoofd schoot bij het ontwikkelen van Rocco. Dat past denk ik niet helemaal binnen 'with a focus on boys'. Ik kan ook bezwaarlijk beweren dat die toevoeging het naaiplezier vergrootte. Als u weet dat ik die duivelse dekselse draaidingen op hun plaats hield met washitape, tijdens het stikken, en die er nadien ook weer af moest, dan kunt u zich iets voorstellen bij mijn 'zen'. Tel daar drie gebroken naalden bij op, en dit is het resultaat.

Blauw...

Zwart.


Maal drieduizend. Opperste concentratie.
Strijkpailletten, strike a pose, één pot nat, moet ze hebben gedacht.


Zie het groeien, dat bloedje van ons, die aan het begin van dit nieuwe jaar - slik - met haar 7 jaar net in de Zonen09 tienermaten bleek te passen.


En of ik er 'mijn ticketje' aan kon naaien, aan de buitenkant, voor als de juf vraagt waar mijn pull vandaan komt. Ze weet naast pailletten ook ego's te strelen, die Zannezoet. Ik bevestigde het ding aan de onderboord en daar staat het plezant, in zijn zwart/blauw/wittigheid.


Op een traag jaar, met warmte rondom alle lijven die je warmte wenst! Welkom 2108.

5 opmerkingen:

 1. En dat laatste is een cijfer op zijn Riets ;) Ze ziet er zo’n reus uit op de foto, en tegelijk nog soms zo duimpjesmini.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Op traagheid, daar drink ik op ♥
  En op kleine reusjes, die ondanks het groot(s)heid toch nog o zo klein zijn.
  En op maaksels van Vlaamse bodem, want dat daar véél talent zit, dat wordt hier nog maar eens zo mooi getoond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Daar toast ik mee op, zie: op traagheid!! En op een warm hart!
  Wat een mooi verhaal en een prachtige trui! Kan ze blinken, letterlijk en figuurlijk, iedere keer als iemand (ook 1000x) gaat vragen van waar haar trui komt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een prachtige sweater!
  Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!