woensdag 3 januari 2018

Want een walvis is ook een Party Animal!

Als ik u zeg: die Lotte Martens, die kan er wat van, naar mijn mening, dan zegt u vast: vertel me eens iets nieuws. Want de collectie Martensmaaksels op deze blog is zo uitgebreid dat het label je wat scrollwerk geeft. Ik kan u alvast verklappen: ik ga - wat betreft die mening - niets nieuws vertellen. Mooi niet, want die Lotte, die kan er wat van. Ik vertel dus alleen maar hoe onze wegen kruisten en vervolgens mooi parallel liepen.

Het moet ergens in het midden van de zomer geweest zijn, toen ik het met haar en sidekick Eva had over hoe vaak mensen mijn jurkpatroontje Just knot it combineren met een Lotte Martens stof. Ik deed het vorig voorjaar zelf nog, twee keer. En ik zag het duo bijvoorbeeld ook passeren bij verschillende bruidsmeisjes en andere feestvarkens.

U gaf dus zelf een voorzet, het enige wat wij deden was de combi binnenkoppen! Met het komende feestseizoen in gedachten ontwikkelde Lotte een collectie unieke stoffen en ik breidde Just knot it uit met twee feestelijke opties. De rug tekende ik al voor Livs verjaardagsjurk vorig jaar, maar nu kwam ik ertoe om hem in het patroon te verwerken.


Hij maakt dat het jurkje nog sneller in elkaar zit dan de versie met strik. En die stond al op mijn lijst van 1-avond-projecten. Ok, je moet een knoopsgat maken, maar als je dat écht haat, valt het te omzeilen met een drukknop. En deze optie zorgt ervoor dat je paspel aan de halslijn kunt zetten, ook tof. Maar zonder kan het ook!


Als eeuwige liefhebber van 'something new' ben ik zelf denk ik nog blijer met een andere vorm van driehoeken. Het patroon kreeg ook een nieuwe rok: een wijd model met iets wat ik 'kruisende stolplooien' heb genoemd. 


In de testfase ging mevrouw Khadetjes met de nieuwe opties aan de slag, en haar versie toont heel duidelijk hoe die plooien eruit zien. (Ook omdat ze die zo leuk heeft doorstikt.) Mijn plan was om hiervoor stijvere stofsoorten te suggereren. Omdat de rok, bijvoorbeeld in Lottes nieuwe jacquards, zo mooi valt. Tot ik het patroon gebruikte voor een rokdeel in zijde en zag dat dat een heel andere maar ook erg elegante vorm geeft. Met 'special effect' door de dégradé in de zijde.Het patroon kreeg niet alleen twee nieuwe opties, maar ook een papieren jas. Very proud to present: mijn eerste 'tastbare' naaipatroon, vanaf nu verkrijgbaar in de shop. 2 patroonbladzijden op A1-formaat en een uitgebreide handleiding in een nette, kartonnen jas. Je krijgt ook toegang tot de digitale handleiding.Zoveel feestelijkheid bracht ons helemaal in de sfeer. Dus trommelden we een legertje enthousiaste bloggers bij elkaar met allerlei feesten op de agenda en planden we een feestelijke fotoshoot. Als je zoekt naar inspiratie om een bom aan kleur over je feest te laten ontploffen: wees welkom in blogland de komende weken. Douglas Moors ving dat feestje met zijn fototoestel, Hippe Schoentjes zorgde voor sprankelende voeten.

Lotte ontwikkelde vijf jacquards met Party Animals, en vijf bijpassende zijdes met dégradé. De jacquards zijn aan beide kanten bruikbaar: Zannes jurk bestaat in feite dus volledig uit 1 stof, net als die van Hanne.


De handleiding van het patroon bevat ook tips voor het verwerken van de nieuwe feeststoffen. Misschien zet jij je schaar niet zo vlot in een lap jacquard of zijde, maar geloof me, je hoeft geen diploma snit en naad op zak te hebben om ermee aan de slag te gaan. Met de juiste naald en het afwerken van je randen om rafelen tegen te gaan kom je al heel ver! Zo hou je al die prachtige draadjes netjes op elkaar. Boventransport is, indien je erover beschikt, je vriend, maar het is niet nodig om een mooi resultaat te bekomen.


Benieuwd naar meer beeld? Hou Lotte en/of mezelf in de gaten op Facebook of Instagram, of bekijk de diavoorstelling op de webshop. Ruik je de feestelijkheid van de lente al? Ik - samen met alle Party Animals - wel!

Hou ze in de gaten: 
Eva, Laurence, Sylvia, Sofie, Isabel, Lindsy, Katrien, Laurence, en al hun medewerkers en medewerkertjes. 
Merci Lotte, Anneleen, Douglas, Anneke, Eva, Marie en Wim voor de plezante shootsamenwerking!

6 opmerkingen:

 1. Proficiat met deze geweldig toffe samenwerking en met het papieren patroon. Hoe tof!
  Mijn buurmeisje van 12 ziet deze jurk wel zitten als feestjurk. Zou ik de grootste maat wat kunnen vergroten denk je?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik stuur je even de afgewerkte maten van de jurk, dan kan je vergelijken!

   Verwijderen
 2. Deze sidekick is meer dan content met het verloop van de samenwerking - althans het deel waar wij invloed op hadden ;-) Op naar meer van dat in 2018!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat! Het ziet er heel mooi uit allemaal! Er gaan vast deze lente veel communicantjes en lentefeestbeestjes rondlopen in deze perfect matches!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die jacquards zijn echt supermooi in die pastelkleurtjes... Proficiat met de samenwerking!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!