donderdag 11 juni 2009

GSM voor baby's

Een GSM. Nog moeilijk uit de wereld weg te denken. Maakt veel lawaai, is op de trein erg irritant, maar kan ook heel handig zijn.

Als je dat vertaalt naar de leefwereld van een baby, dan kom je volgens mij uit bij het knisperboekje. Er zijn weinig baby's die er geen hebben, het maakt ook lawaai, en dat kan na een tijdje ook vervelend worden. Maar het is ook behoorlijk handig, want het houdt je baby erg lang zoet.Zoals u intussen al weet heb ik de vreemde neiging om dingen te 'opereren' om te zien hoe ze in elkaar zitten. Zo ook met het knisperboekje. Ik wilde graag een hoes maken voor het verzorgingskussen, met daaraan vast een bijpassend knisperspeeltje aan een touwtje. Dus ik kocht zo'n knisperding (in de Hema, want daar scheur je je broek niet aan het opereren van speeltjes) en ik knipte het open om de binnenkant te kunnen gebruiken.

Was dat even een teleurstelling!
Ik verwachtte een fancy knisperende substantie. Ik had gehoopt op een openbaring, zoals toen mijn overgrootouders voor de eerste keer de televisie zagen.
Niets openbaring: het ging om gewone plasticfolie. In weelderige hoeveelheden in mijn inpakkast te vinden, want zo'n nieuwe baby brengt wel wat bloemen en cadeautjes met zich mee.

Na de teleurstelling kwam de werkijver: als het toch om gewone plasticfolie ging, dan kon ik vanaf nu eindeloos knisperdingen maken! Dus toen kleine Jasper werd geboren, maar nog wat te mini was om meteen te gaan bezoeken, was het idee voor een opstuurbaar cadeautje snel gevonden:

Wie zijn vingers al voelt knisperen en een zelfgemaakt exemplaar wil: hier vind je de handleiding! Voor een handleiding appliceren verwijs ik met graagte naar Mme Zsazsa, want men moet zijn leermeester erkentelijk zijn. Toen het boekje af was bedacht ik dat ik alle bladzijden beter had gemaakt zoals de kaft. Dan kon het boekje helemaal open liggen op de middenbladzijden. Maar dat is voor een volgend exemplaar. Als jij aan de slag gaat doe je het dus best wel zo.

14 opmerkingen:

 1. tof zeg
  ik denk dat een lege zak chips helemaal ideaal knispergerief is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar zeg je zo iets! Ik probeer het meteen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zakje chips? hmmm, met al die bedrukkingen er op,... zoals je eerder zei Riet, het zal wel eens in een babymond terechtkomen,...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. jaja, maar dat zit tussen twee lagen stof hè. Als je twee lagen neemt en die allebei met de zilveren kant naar buiten toe in het stof stikt kan de bedrukking niet in contact komen met dat mondje, volgens mij.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Howla! Klinkt goed! Maar ik kan je foto's niet zien :(

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Vreemd, ze leken inderdaad verdwenen. Ik heb ze er nog eens opnieuw tussen gezet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik moet eerlijk zeggen dat ik knisperboekjes zelf ook leuk vind, dus wie weet maak ik voor mezelf weleens een volwassen exemplaar. Wat knisperen is ideaal om je te ontspannen na een drukke dag :)
  Heel leuk idee trouwens, ik ga het zeker en vast eens uitproberen

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha ja, goed idee: therapeutisch knisperen. Misschien kan je ze op de markt brengen, knisperende dingen voor volwassenen, dat zou denk ik inslaan als een bom. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hartelijk dank voor deze beschrijving. ik heb er dit weekend ook een gemaakt, heel eductief verantwoord met een cirkel, vierkant, driehoek enz in primaire kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Leuk ideetje!
  Maar ik krijg een foutmelding bij de link naar de handleiding :(

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik krijg deze ook niet open...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oeps, ik wou ook eens naar de handleiding kijken, maar krijg hem ook niet open. Zou dit misschien nog op een andere manier kunnen?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb op dit moment heel weinig tijd om aan mijn blog te sleutelen, maar als je me even mail op rietblogt@gmail.com, wil ik je graag de handleiding even per mail verzenden!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik heb er onlangs 2 gemaakt als cadeautje voor 2 nieuwe baby's, en ben tot de conclusie gekomen dat Vincotte verpakkingsplastiek voor biogroenten het allerbeste knispert!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!