donderdag 22 oktober 2009

Slab, alweer.

Een avondje 'schoenmaker, blijf bij je leest'.
Wat doe je, als je een lading toile cirée hebt aangeschaft voor bananenbuizen in massaproductie en dan blijkt dat niet het juiste materiaal te zijn? Juist. Teruggrijpen naar iets wat altijd lukt en altijd werkt. En in dit geval ook hoognodig was: slabben met lekbeveiliging.

Liv en ik blinken uit in onkunde dezer dagen: ik wat betref bananenbuizen, Liv in 'drinken zonder morsen'. Geen speen die haar laat slagen voor de op het eerste zicht eenvoudige test 'drink aan een zuigflesje'. Niet dat ze niet wil, ze drinkt gulzig. Maar aan het eind van de rit zit er minstens evenveel melk op haar slab dan in haar buikje. Van de soep die ze in de kribbe uit een beker krijgt, morst ze minder dan van haar melk.

Nood aan slabben die absorberen én waterdicht zijn dus, want die plassen melk dringen natuurlijk meteen door het stof.

Dus maakten we een reeksje van deze exemplaren.Het recept is eenvoudig: een stuk toile cirée, een stukje velcro (aka klittenband), een eindje breed biaslint, en een handdoek. Liefst een handdoek die al vaak is gebruikt, want die absorberen beter en pluizen minder.

Niet zo netjes afgewerkt moet ik toegeven, maar meteen getest en goedgekeurd.

8 opmerkingen:

 1. Leuk! Ga ik ook eens maken, we zijn daarjuist met groentenpapje begonnen en geen succes...in mijn haar, in haar haar, over haar kleren, pffft. Kdenk dat ik een lading grotere slabben ga moeten maken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ga ik ook maken, ik heb twee kleine prutsen en die kunnen dat zeker gebruiken. Zeker nu ik probeer over te schakelen naar een beker ipv een fles.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! ik heb een vraagje. Was je die dan gewoon mee in de wasmachine ,met die toile cireé ?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk! En heel handig dat ze waterdicht zijn ja!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Martine: ja hoor! Beetje afhankelijk van de kwaliteit van je toile cirée denk ik, maar er zijn hier slabben die al verschillende keren zijn meegewassen op 60° en die er nog altijd prima uitzien.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. handig! ik zou ze ook maken ahv uw tip ware hetniet dat ik na 5 kinderen zoooo een massa slabben heb dat ik er met gemak alle dagen van de week elk kind voor elke maaltijd 3 slabben over elkaar kan aandoen, zonder één keer te moeten wassen..(das ruim overdreven he, want ik heb slechts 1 slabbenkind meer over..., maar kom)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ziet er nochtans heel handig uit en doet me denken aan die plastic slabbekes met een gootje vanonder uit mijn (nog niet zo lang geleden) jonge jaren....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zeg zeg, die slabbekes zijn natuurlijk wel tof maar we gaan nu niet afdwalen, hè. Er komt toch wel degelijk nog een vervolg op de banaan??? Ja toch!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!