woensdag 10 augustus 2011

Trend

Ik ben nooit echt een trendsetter geweest. U zag me nooit rondlopen in iets vreemds, dat een paar maanden later door iedereen werd gedragen. Volgens wat ik me nog herinner uit de marketingles, ben ik zelfs geen early adopter. Een stijlbreuk vind ik doorgaans bizar, de eerste maanden dat je ze in het straatbeeld ziet verschijnen. Als ik uiteindelijk zwicht, staat de volgende alweer klaar.

Zoals die keer toen ik me, eindelijk, ook eens in een skinny jeans wurmde. Om daarna doodleuk van de verkoopster te horen 'dat het de laatsten zijn, want smaller kan niet meer dus volgend seizoen terug olifantenpijpen'. Een kleine wiskundige berekening over de verhouding van mijn heupen tot mijn enkels levert een vreugdedans op bij dat bericht. Skinnygeval snel terug in het winkelrek gehangen. Maar wat trendsetting betreft, begrijpt u dus wat ik bedoel.

En toch paradeerde ik deze zomer fier door de miezerige straten aan onze kust. Vast overtuigd dat het item over mijn rechterschouder spoedig over veel schouders zou hangen. (Rechter- en linker.) Ik moest helemaal geen trends spotten om mee te zijn deze keer: ik kreeg de vriendelijke vraag om 'tester' te zijn. Dus ik presenteer u: mijn versie van de Boleo van Eloleo.

Boleo2

Het patroon is vanaf nu te koop in de VanKatoen-patronenwinkel. Overal waar ik de mist in ging, vulde Eloleo de uitleg overduidelijk aan. Fouten maken? Quasi onmogelijk.

Ik koos voor een herfstige 'bladerdekstof' (waarvan u vast de naam en ontwerper kent maar ik ben daar niet zo sterk in.) Die eigenlijk lang en zorgvuldig werd bewaard en met twijfel voor dit project uit de kast werd getrokken. Ik vulde aan met een okergele kussensloop uit de kringwinkel. Misschien is dat wel stofheiligschennis. Een beetje als een diner in een sterrenhuis afsluiten met een kartonnen bakje koffie in een fastfoodketen. Qua kwaliteit valt daar wat voor te zeggen, maar de kleurcombinatie streelt mijn oog. De bladerdekstof komt zelfs het best tot haar recht aan de binnenkant en piepend door die bol. 'Net genoeg van het goede', of zoiets.

Boleo1

Ik moest me haasten met fotograferen! De tas werd, eens voltooid, onmiddellijk in gebruik genomen. En het gebruik was al gauw zo ingeburgerd, dat koekhandjesvlekken een nette fotosessie in gevaar dreigden te brengen. Snel aan de haak dus en foto's maken, in het appartement aan zee! En daarna mocht de tas helemaal haar handige zelf wezen. Propvol strandgoed. Of gevuld met mijn vestje en twee kinderjasjes richting bakker. Waar het brood nog mee in de tas kon.

Een zaligheid, die Boleo. Al wie deze zomer het (overvolle, kuch) strand van Vosseslag (of all places) met mij deelde kan beamen: ik ging niet onopgemerkt voorbij. Wilt u graag bij de 'early majority' horen? Het kan! Boleeeeeeo, Boleeeeeeo*, patroon
hier.


* te zingen op deze toon.

32 opmerkingen:

 1. Wauw, schoon die Boleo! Ik heb me ook het patroon besteld en ben in volle afwachting om em ook te kunnen maken ...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oooooh, wat vind ik hem mooi!! Ik ga ook snel eens dat patroon kopen. Leuk leuk leuk! Mag ik toch vragen waar u het gebladerde stofje vandaan hebt, is het ook in Nederland verkrijgbaar?
  Groetjes,
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Knap!
  En hier in mijn volwassen leven nooit meegedaan aan het skinny gedoe. Die trauma's van in mijn jeugd beleefde ik liever niet opnieuw. En wat ben ik blij hier te lezen dat deze trend eindelijk voorbij is. Vind het niet echt mooi om te zien. En ik heb alleen maar lekker goed zittende brede lage broeken in mijn kast hangen. Dus, dan ben ik weer in de mode. Hoezee!!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Esther: ik kocht het bij Noeks, maar dat is al een hele tijd geleden...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. oh, zeer schoon gerief! En zeker geen stofheiligschennis, gewoon schoon gecombineerd :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ga dan nu een early adopter worden :-) Hij is prachtig, in 't echt nog schoner!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. héél schoon, dat kringloopkleureke. Geen heiligschennis at all!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heiligschennis of niet, ik vind dat mooi. Ik hoop dat je met die kleuren ook een trend hebt gezet!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Niks te stofheiligschennis! Integendeel, de combinatie is echt mooi. En de planeet zal u wel dankbaar zijn ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Woehaa, dat filmke ;-). En schoon-schoon-schone Boleo!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. zeer tof tasje geworden zeg! mooie stoffen heb je uitgekozen ook!

  fijne dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Stof is van Kokka en heet 'trailing leaves', wordt mij gemeld door stofkenners!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ge hebt er een mooie versie van gemaakt !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Boleofantastisch!!!!! Hij is echt schoon geworden, benieuwd wanneer het patroon hier toekomt, ondertussen al betaald. We zijn dus in blijde verwachting...;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Schooooooooooon! Ik doe mee aan de trend! Gans Leuven gaat vol lopen met Boleo's denk ik ;).

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Dat is sowieso al de schoonste versie die er ooit zal komen he! Jij zet alvast mijn trend!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik vind kringloopstofkes juist een pluspunt! Heel schone combinatie! Bovendien is oker weer mode deze herfst (denk ik), gij zijt dus helemaal hip!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Prachtig! En stoffenheiligschennis zou ik het niet durven noemen, het één houdt het ander eerder mooi in balans. Ik vind 'm echt mooi, en zit al de hele dag elk uur mijn mail te checken om te kijken of het patroon er al inzit!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Heel mooi, ik ga dat patroontje ineens bestellen!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wonderschoon exemplaar! Leve kringwinkelstofjes ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. De versie waar ik instant verliefd op werd. Zo'n schoon stoffengebruik. Keigoe gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Hij is super geworden, geweldige kleurencombi ook. Ik hou er van! Ik ga de trend maar eens in Nederland opzetten denk ik zo ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Waauw, echt super tof! En de kleuren zijn geweldig!
  (en ik ben ook grote voorstander van de terugkomst van de olifantenpijpen!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. En ja...nu ik ze terugzie (op foto weliswaar)...nog steeds kling clatch boom instant love.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Wat een geweldige stoffencombinatie, mooi, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!