donderdag 4 augustus 2011

Verkleden

Soms kan je je zo goed vinden in een verhaal op een andere blog, dat je het gewoon wil overnemen. In dit geval ga ik dat gewoon doen.

Schaartje is de gelukkige mama van een dochter die het 'verkleedgen' heeft geërfd. Zowel mijn wederhelft als ik hopen vurig dat die eer ons ook te beurt zal vallen. Met een dagelijkse vraag naar een andere beschilderde snoet, gaat het alvast de goede richting uit. (Wat we niet kunnen zeggen van de dagelijkse tirade als we proberen uit te leggen dat een vers onderlaken en een bloemenwang geen harmonieus huwelijk vormen.)

Maar in elk geval, Schaartje organiseert een wedstrijdje 'zoek de leukste verkleedpak-tutorial'. Ik vond alvast een prachtig reeksje met o.a. een maïskolf gemaakt uit eierdozen.

Andere geniale ideeën? Vertel ze aan Schaartje, wie weet wint u wat!

13 opmerkingen:

 1. Die maïs, die boterham, die aardbei, die...! Ik lach mij hier een kriek, Riet!
  Haha, en een kriek, met een rode t-shirt zou ik dat zelf ook nog goed kunnen uitbeelden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die maiskolf is fantastisch!
  En verkleden (en anderen verkleden) is inderdaad ook altijd leuk. Ik ben leidster in de chiro en ga steevast voor spelletjes met een leuke inkleding waarbij leden en/ of leiding zich moeten verkleden ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. zalig! wij hebben zo een dochter, die meer dan de helft van de tijd 'als een ander' rondloopt. leuk, behalve als je snel even weg moet en mevrouw net haar nieuwe pak heeft aangetrokken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. *komt niet meer bij*
  Die onthou ik, voor als ik ook nog eens naar een feestje moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind dat de 'arbre magique' van Celestine er ook tussen moet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zie één van de nichtjes tegenwoordig ook enkel als prinses, sneeuwwitje, doornroosje en/of dergelijke. Dus ja, ge kunt die kinders ook in verkleedpak overal mee naartoe nemen me dunkt (ik herken ze toch nog altijd nét). Ik zou een verkleedkind ook tof vinden, als het dan verder zou gaan dan roos-glitter-kroon. Maar daar hebt ge als mama misschien ook nog wel wat invloed uit te oefenen. Ik maak gewoon een kofer vol ander verkleedspul van alle links bij schaartje! Ooit! Als ik al ooit een kind krijg! We shall see!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Voor mijn part hebt ge al gewonnen. : )

  Ik vind mijn "Ik hang in de auto om het allemaal wat frisser te doen ruiken"-denneboomkostuum ook wel fijn. Al weet ik niet of wij dat nog in huis hebben. En dat is natuurlijk niet zelfgemaakt. En stiekem is dat eigenlijk ook helemaal niet van mij, maar van mijn broer. Maar tof, dat wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Waar is de tijd van rondhupsen in moeders afgedankte rokken, schoenen met 'hoge' hakken en uitgeleefde handtassen. Als kers op de taart trokken we zo'n rok over ons hoofd alsof we lange haren hadden. Vol heimwee denk ik terug aan onze verkleedkist.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh, fantastisch! Eentje om te onthouden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. :-)
  Mijn ouders spaarden ooit een half jaar WC-rollen, lieten die dan door ons in felle kleuren schilderen, om op nieuwjaar als "centre pompidou" verkleed te gaan. Parijs was het thema, weet je wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wauw! Ik vroeg me al af wat er nog in onze verkleedkoffer ontbrak... Super!
  Ik kreeg bovendien van de zoon de opdracht om ook een paardenpak voor zijn verkleedkoffer te maken. Zo stond er ook een haalbaar exemplaar tussen. Bedankt! (en ik ga dadelijk ook nog wat inspratie opdoen bij schaartje)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. haha, heerlijk! Ik moet meteen ook aan mijn nicht (die uw man kent ;))denken die ooit als 'tomaat garnaal' verkleed was... Jammer dat ik dat niet bewust heb meegemaakt.. Ooit wel een foto van gezien..GENIAAL

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!