woensdag 21 september 2011

Kleur je humeur

Ik ben gegrepen door iets herfstigs. Ben eventjes 'out'. Tijd om onder de wol te kruipen op totaal onwollige daguren. Ik kan dus best een beetje kleur gebruiken. De colorqueen der bloggers deed een oproep en ik raapte toen fotogewijs meteen wat bij elkaar. Tijd om mezelf daar blij mee te maken. Oranje is de toonaangevende kleur hier. Dingen als 'de gordijnen', 'het nisbehang' en de hobbeltijger horen ook bij de collectie, maar pasten niet op de foto.

Wat ik verzamelde:


kleur je humeur


'Op je potje, Konijn' uit de Anna-reeks van Kathleen Amant. Van alle peuterreeksen een van de meest herkenbare. Liv is grote fan. Helaas nog steeds niet van dat potje. Dat ook oranje is. Zannes geboortepuzzel de eerste CD van El Tattoo Del Tigre, zalige herinnering aan hun verrassingsoptreden op Werchter in 2000 kaasmolentje van Moulinex, gevonden in de kringwinkel en superhandig truitje, Metsola. Er bestaat discussie in de familie. Is de combinatie bruin/oranje werkelijk dan niet alleen voor jongens? Is de combinatie bruin/oranje niet lelijk tout court? Ik vind alvast van niet vos in brochevorm. Gevonden op Etsy. Leve Pinterest het aankomstkaartje dat ik tekende voor het kindje van wie de komst ons bijna even bezig hield als die van onze eigen kindjes De Dikke Vegetariër. Misschien niet het meest swingende kookboek. Maar wat er ook in het wekelijkse groentepakket zit, De Dikke Vegetariër weet raad monster van Les Lilliputiens stapelblok uit een prachtig geïllustreerde toren van Janod magnetische geit van Djeco. Al meermaals in de wasmachine beland. Nog steeds heel ijslollymaker van Lékué. Calippo's, oh jeugdsentiment Dombo, beker door Richard Hutten. Liv kreeg hem bij haar geboorte en doopte hem zelf haar 'vliegtuig'. Dat vindt een moeder dan mooi.

En, heeft het gewerkt, dit kleurenbad? Welja. Ik heb op z'n minst geglimlacht. Maar wat ook zal helpen is nog maar een dutje. De kleur van mijn donsovertrek? Jawel hoor.

En u? Welke kleur maakt u blij?

15 opmerkingen:

Elke zei

Prachtig, is dat truitje, echt prachtig!! gaat samen, die 2 kleuren en past zeker en vast ook voor een meisje!
Het kaartje hangt hier nog steeds te pronken. heb er zopas, zo rond 2/09 nog eens heel hard aan moeten denken en om moeten glimlachen... :).

EMMA EN MONA zei

jouw collectie past perfect in mijn interieur.
ik ben dol op oranje!

Polkadotjes zei

Zo leuk om naar te kijken! Voortdoen he...er zijn vast en zeker nog kleuren waar je een fotooke kunt mee vullen. Ik zie dat zo graag.
Veel beterschap!

elisanna zei

Mooie oranje-verzameling!

Nele zei

oranje+bruin! je doet me eraan denken dat ik de laat ik het tussenseizoen-jassen noemen wel eens mag uithalen
groeten, ook van onder de wol :-(

Oon zei

Fijn! En nee, bruin en oranje is niet alleen voor jongens.
Doe nu maar gerust een dutje.

la merlette blanche zei

Bruin/oranje is een mooie combinatie! En voor jongens en meisjes, al je 't mij vraagt - maar ik ben geen kenner ;-)
En die vosbroche, ooooh!

De Zuster Van zei

Lekker, Calippo's! Alleen de herinnering eraan maakt mij al blij! Uw 'kleur je humeur' werkt dus wel degelijk.

.tonBouton. zei

Mooi hoor! Oranje is ook herfstkleur bij uitstek, en nog meer met bruin (een beetje).
Het vosje zou zo met mij mee op stap mogen, goeie vondst!

Petit karo zei

Oh dat kaasmolentje lijkt ook op een vosje (met een beetje verbeelding) Geniet van dat dutje, kan eens deugd doen!

Lies zei

leuk! dat boekje zou Mila misschien ook helpen die zaak iets sneller onder de knie te hebben :)

de vliegjes zei

Oh, dringend tijd om nog eens naar die vrolijke cd te luisteren!

Juffrouw Sanseveria zei

Bruine en oranje geen schoon combinatie? Dat zou betekenen dat er een heel decennium lang (jaren '70) alleen maar lelijke dingen gemaakt zijn? Neenee, uw familie heeft het fout!

mamakers zei

Oranje is het kleur van mijn dochters knuffeldekentje. Heb ik zelf gekozen, dus ja, oranje vind ik ook mooi! ;-)
Slaap lekker...

Leentje zei

Mooi! Dat kaasmolentje hadden wij vroeger thuis ook, en soms wou ik dat ik er nog steeds zo eentje had... echt handig hé!
Ik had een week geleden ook een oranje collectie voor de camera gezet. Vandaag is het ook eindelijk gelukt om ze op mijn blog te zetten.