zondag 23 oktober 2011

De ezel. De steen.

Ik toon u een jas voor Minne.

Eigenlijk had hier moeten staan 'ik toon u een jas voor Zanne'. Het is slechts twee letters verschil. Maar die maken dan ook het verschil, helaas.

Het wordt koud. Liv, winter 2010, droeg een jas van nichtje Rhode. Maar die heeft een zusje, Flo, net zo oud als Zanne, dus we waren deze keer niet voorzien van winters goed. Nu ik al die baby's warm zou houden, kon ik dat evengoed ook voor mijn 'baby' doen.

Ik koos hier een vossenstofje en deed bij haar van 'oooh, mooi, met oranje paspel'. Ik tekende een modelletje met een schuine voorkant. Ik nam de maat van de trui die Zanne nu als surrogaatjas draagt. Ik ben nog steeds flink in het 'enkel opwerken wat in de kast ligt' dus ik vond voor de binnenkant twee restjes nicky velours, petrol en oranje. Ik vloekte wat op de tussenvoering uit wattine maar uiteindelijk lukte dat best.

Ik had een pracht van een blogbericht in gedachten. Want er was zon, er was herfst, en er was Zanne die deze week haar eerste stapjes waagt. Dus het klonk als iets uit de kinderboekjes, met een 'jas voor een allereerste herfstwandeling en een kleurrijk bladerdek'.

Wel, ze wandelde. Door de tuin. Zo fier als een gieter. Er was ook een jas. Alleen kreeg ik die alleen rond haar lijfje gewurmd als ze verder niet veel meer dan een romper droeg. En dicht ging hij al helemaal niet... De knoop moet eigenlijk bijna op schouderhoogte zitten. Ik kreeg hem met moeite bovenop het andere pand. U ziet Zanne hier, net voor de afwerkingsfase van de jas. Ik moest enkel nog de rand doorstikken en de knoop voorzien. Toen ik tot de ontdekking kwam dat een 'gevoste' winter niet voor Zanne zou zijn.

zannemetjas

Hoe is dat nu mogelijk? Hoe kan ik nu, na het te klein inschatten van een hoofd, alweer een heel kind te klein inschatten? Is dit dan de ontkenningsfase: neen, je hebt geen baby meer? Of deed de vermoeidheid me het verschil vergeten tussen het sweaterstof van de trui (dat rekt, Riet) en katoen (dat rekt niet, Riet)?

Ik schrijf dat hier nu heel erg stoer, maar ik heb werkelijk gejankt van ellende. Tijd is me dezer dagen zo kostbaar. Ik vervloekte mijn verspilde zondag. Als troost bladerde ik door de stapel geboortekaartjes van dit jaar. En vond welgeteld 1 meisje dat wel eens de juiste maat zou kunnen hebben voor deze vossenjas.

jasje

Minne, ik weet dat je ouders een hart hebben voor de natuur. Dus ik hoop dat ze blij zullen zijn met een jas uit biokatoen, en dat jij er wel plezier aan hebt...

41 opmerkingen:

Juffrouw Sanseveria zei

Lol, de naam Minnie is wel zeer toepasselijk bij dit bericht!
En ook: ocharme! Mocht het een troost zijn: ik heb daarstraks ook van naaiflaterke gedaan.

Zaanse Zolder zei

Ooooooooh wat kan ik me goed voorstellen dat je baalt, want het is zó een leuk jasje en zulke mooie stofjes. Kleine kindjes worden groot hè.... ik heb het overigens vaak andersom, dat ik dénk dat ik het kleiner maak omdat m'n meisje zo een dunnetje is maar dat het alsnog veel te groot is... ook zo irritant.

Emma en Mona zei

Het jasje is super, de dochter ook, de vermoeidheid van mama doet haar de das om. Hopelijk maak je er een ander kindje heel blij mee!

klavertje4 zei

Dat moet vloeken geweest zijn! Zo'n mooi jasje...

Fan sels zei

Och, wat zonde van al dat werk, maar het kind in dat jasje is werkelijk een plaatje, ook met een te kleine jas ...
Sterkte met weer een nieuwe jas!!
Groetjes, Truus.

maaike zei

oooh, wat spijtig voor Zanne... het is een prachtig vossenjasje! En mooi met de schuine voorkant... Ik zou het ook op de vermoeidheid steken, die lijkt mensen echt op het geheugen te werken (zeg ik vooral ook tegen mezelf...) Op naar een volgende poging, misschien samen? :-)

Elke zei

arghhh, lijkt me idd heel heel heel erg frustrerend! De mama van het meisje dat hier rondloopt met een naam met ook maar 2 letters verschil, is jaloers op het stofje. Heel, heel erg mooi!

hotelmama zei

Oh en het is zo'n prachtig jasje. Maar hé, kijk naar dat vrolijke snoetje van je dochter, in eender welk ander jasje zal ze er steeds uitzien om te pikken!

Leentje zei

't Is een mooie jas geworden, een heel mooie... Minne heeft geluk!

En bravo voor Zannes eerste stapjes!

Marieke zei

ik kan me zo goed voorstellen dat je baalt, maar het is géén verloren tijd, je hebt ZOVEEL GELEERD van deze fout!!!!

Aline zei

Oh, wat jammer nou, het is echt een beeld van een jasje. Fijn voor Minne, maar ik snap de frustratie. Drie keer is scheepsrecht, dus de volgende gaat goed!

elisanna zei

En Minne heeft bij deze wreed veel chance! Ik wou dat ik een klein meisje had, waarvan het geboortekaartje bij u tussen de stapel lag, en dat het jasje mijn richting uitkwam...

Mamasha zei

Maar intussen maak je toch wel weer iemand heel erg blij met een pracht van een jas. Zelfs doorheen je vermoeidheid. Eens goed slapen en een nieuwe jas op een nieuwe zondag?

JoChapeau zei

Oooh, wat jammer voor Zanne ... maar 't is wel een heel schoontje voor Minne dan !!!

Judith zei

Och toch. Dat is ook wel wat zeg! Minne blijft er vast heerlijk warm in, maar vooral allemachtig prachtig. En als we het dan toch over allemachtig prachtig hebben, je dochter is echt een plaatje!

An zei

'k Kan 't geloven dat je baalde. Maar...ze voorspellen deze week nog mooi weer, dus volgende zondag een nieuwe poging? Minne kan er maar héél erg blij mee zijn!

De Zuster Van zei

Wat een zonde! Dat is echt voor te wenen, maar aan de andere kant is het ook fijn om te weten da je geen ezel bent.

Oon zei

Oh, wat een prachtige versie. En dubbel oh dat ze er niet in kan.
Vermoeidheid is dodelijk voor dergelijke dingen. Ik doe het niet meer, na heel veel ezel en steen combinaties.

de vliegjes zei

Zoooooooooo schoon!

tantehilde zei

oh dat moet zo erg zijn! Maar die zanne van u, die heeft zoooo een lief snoetje! schattig zeg!

Lies zei

och kindeke, nie huilen! het is zo een mooi jasje en er gaat zeker een mama superfier zijn dat haar kind da kan dragen!
het is echt mooi! leuk ook, zo schuin gesneden!

ps: ik hou een kleine give away, altijd welkom om eens te komen piepen :)

IeneMiene zei

Ik kan me goed voorstellen dat je gejankt hebt van ellende, want Riet, zo een prachtig jasje! Dat ander kindje en de ouders zullen daar zeker super gelukkig mee zijn, maar kan me inbeelden dat jij dat nu net iets minder bent...

Nele zei

dat is om je haar van uit je hoofd te trekken, ja.
maar nu je het al een keertje gedaan hebt, zal het echte jasje voor zanne vast dubbel zo snel gaan. en voor de rest: eerst bijslapen, misschien brengt het winteruur wel soelaas voor de vermoeidheid (hoop ik ook op, al zal dat in mijn geval niet genoeg zijn vrees ik)
X!

Polkadotjes zei

Oh, ik voel uw frustratie zo keihard. Zo'n schoon ding moeten afstaan...ook al maak je er iemand anders dolblij mee...is zooooo niet leuk.

Hij is echt geweldig. En uw Zanne...<3!

Needle work zei

Oh, wat jammer! Zo'n prachtige jas, ik baal mee met jou. Want gisteren deed ik ook nog snel snel van naaien, terwijl mijn ogen bijna dichtvielen en mijn verstand zei: 'ga toch slapen'. Toen knipte ik de boordstof voor een trui in de foute richting. Gevolg: te weinig boordstof over,...

Mama Pluis zei

Hier een mede-gefrustreerde: ik heb net 2 avonden verspild door een strokenrok te maken voor mijn dochter waar ze uiteindelijk volgende winter pas in kan en ik dacht die frustratie weg te naaien door aan een shirt voor mezelf te beginnen maar ik heb zojuist geconstateerd dat die ook te groot is. Wel een prachtig jasje waar je zeker iemand gelukkig mee maakt. En wat is je dochter schattig!

eloleo zei

arme schaapkes, gij én zanne :-(

wannesraps zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
wannesraps zei

Als het een troost kan zijn: hij is echt prachtig geworden. Hopelijk zie je Minne nog regelmatig met haar jasje, zodat je er op die manier nog van kan genieten!!
En voor de rest: STERKTE!
Maren

Lily zei

Zo mooi en zo jammer dat hij niet past voor Zanne! Wat een frustratie!
Maar ik ben zeker dat Minne er erg blij mee zal zijn!

vermiljoen zei

zo'n schoon vestje!!!

trivialthingsbyjo zei

Oh, zo zielig voor je!! Wat een mooi jasje, het model is precies wat ik in gedachten heb voor mijn dochtertje, alleen kan ik dat zo nog niet zelf tekenen en op een zondag in elkaar draaien hoor. Chapeau!!!
Ik weet zeker: door deze try-out gaat het jasje voor Zanne nóg mooier zijn!! Kop op!

Judith zei

Zanne is er anders wel om op te eten mee! Schattig!
Jammer dat hij te klein is, maar Minne zal er superblij mee zijn! Ik ben nu wel heel benieuwd welk jasje Zanne zal krijgen!

Petit karo zei

Wauw, zo mooi!!!En ooohh zo jammer dat het te klein is! Volkomen te begrijpen dat je het niet zo fijn vond maar denk aan de tevreden Minne en stralende dochter van een zanne!

ruimtevisser zei

Dutske toch.
Nog een geluk dat de halve Belgische bevolking u geboortkaartjes stuurt! En Minne is ne pietzak.

la merlette blanche zei

Aj, dat is jammer. Misschien in het vervolg een proefversie maken? Ik zou mezelf alleszins ook vervloeken! :-)
Ik heb hetzelfde stofje trouwens ook liggen, ik heb er al een paar keer in willen knippen, maar kon me gelukkig tijdig inhouden - haast en spoed is zelden goed ;-)

Mini-@-Tuur zei

Een super mooi vestje maar ook een super mooie dochter. Ik voel mee met uw frustratie. Ik ken het gevoel: ondanks de vermoeidheid toch maar doornaaien want er ligt nog zo veel te wachten en dit moet echt af.....
Minne gaat er zeker content mee zijn en misschien brengt het winteruur wel soelaas voor de vermoeidheid?

Da(s)tof zei

Prachtig jasje en prachtige dochter, spijtig dat ze niet te combineren zijn :). Minne is een gelukzakje!

Hiskia zei

pech! maar mocht je nu voor een 4e vergissing gaan, isis draagt maat 104 :-D

maanmama zei

Oooohn mn hart bloedt, wat een zonde. Ze staat zo ongelooflijk schattig met dat oranje/blauw. Ik voel je frustratie al helemaal mee..
Minne is one lucky baby!!

Cisca zei

Ongelooflijk, ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik deed dus de afgelopen weken precies hetzelfde. Een 'Leven met Liv-je'... http://www.kobusenco.com/2011/11/15/een-winterjas-voor-keesje/