vrijdag 9 december 2011

Een warm welkom

Stel, een goede vriendin brengt je een bezoek en maakt er een weekendje van. Want je woont in een toffe grote stad waar erg veel te ontdekken valt. En zij is er nog nooit geweest. Dan maak je een lijstje met niet-te-missen plekjes en adresjes. Je neemt haar mee naar dingen die je graag wil laten zien en bezorgt tips voor dingen die ze zelf kan ontdekken.

Dit kraamcadeautje is een beetje zo'n reisgids. Lien en ik kennen elkaar al sinds we zes zijn. En hoewel we behoorlijk verschillende interesses hebben, hield het contact altijd stand. Voor kerst staat er een naaimachine op haar lijstje. Dus ik verwelkom haar in de Wondere Wereld der Stoffen en Stiksels.

Eerste stopplaats op de verkentrip? Vermiljoenshop! Om in citytriptermen te blijven: dat is tegelijk de trekpleister die je niet mag missen en dat kleine gezellige winkeltje in een vergeten straatje, waar je ontdekkingen kan doen. De pionier in het stofwebwinkellandschap der lage landen. En voor mij nog steeds dé topper op de kaart.

Als eerste kennismaking ging ik zelf aan de slag voor Liens kroost, met een van de vele Vermiljoentjes. Want het was tenslotte een kraamcadeautje: ook Liens vrouw en de dochters moeten er iets aan hebben.

Voor nieuwbakken Flore tekende ik een jurkje.

Jurk Flore voor

Inspiratie vond ik, euh, zowat overal. De gefronste zakjes zag ik in een jurkje van een van de Polkadotjes.

Jurk Flore zak

De manier van openen is min of meer die van de 'jurk zonder gewring' maar dan op de buik, omdat het nog zo'n kleine baby is.

Jurk Flore open

Het flapje vooraan is een soort van 'officiersjassluiting' maar dan een werkende. (Bij een jas heb je meestal een rij nepknoopjes en een rij echte.) En de lusjes op de schouders die 'waren' er plots toen ik het flapje met biais afzette en die dan maar liet doorlopen op de hoekjes.

Jurk Flore schouder

Grote zus Jana is anderhalf en stak ik ook in het nieuw. Ik maakte een rokje met ingestikte stolplooien, een blinde rits en een verstelbare elastiek. En voor de 'assorti-accent' een paspel met dezelfde biais als in Flores jurkje.

Jana rokje

Toen mocht ik beginnen met het plezantste deel van de 'pakketsamenstelling': op zoek naar de juiste kousen en truitjes. Op Jana's shirtje flockte/appliceerde ik nog een vlinder.

Jana vlinder

En dan de Vermiljoenkennismaking niveau 2: de rest van het cadeautje kreeg Lien onder vorm van een stofbon.

Flore vermiljoenbon

Want je bent niet veel met een brochure, als je zelf niet op ontdekking mag, toch? Ik gids met plezier: Lien kiest een stofje, en ik wandel met haar langs de gekende wegen en de kleine paadjes van het zelfmaakland.

32 opmerkingen:

Needle work zei

Wauw, wat een pakket!!! Ik ben zwaar fan van de jurk! Maar ook van dat rokje, en die vlinder op de t-shirt sla ik vlug op in mijn geheugen.
En laat dit nu net een petit pannetje zijn dat ik niet in mijn bezit heb.

Storm zei

Ik ben echt gek op dat stofje zeg!!

Karmijn & Kobalt zei

Dat zijn 2 héél mooie stukken hoor! Mooie kennismaking op die manier!

sewmbie zei

Dat is prachtig, en daar zullen Lien, haar vrouw en hun kinders hopelijk heel lang plezier van hebben!

Mamasha zei

Cool die jurk! En wat is uw 'perfecte biais' geheim eigenlijk?

JoChapeau zei

Wat een cadeau zeg !!! En zo'n origineel jurkje heb ik echt nog nooit gezien !!!

An zei

Dat jurkje is echt heel tof! Al die leuke details. Ik vond deze Siouxversie nogal grijs, maar met die rode paspel/biais is het prachtig. Lien mag content zijn met zo'n goede gids bij de hand!

Oon zei

Oh, dat rokje vraagt om een reproductie! De dochter claimde het stofje al, en deze moeder ziet dit patroon ab-so-luut zitten. Je scoort weer bij ons allebei, Riet.

De Zuster Van zei

En zo'n kleedje teken jij gewoon zo efkens uit de losse pols? Amai, ik zit hier diep onder de indruk te wezen, heel mooi!

Lots zei

Ongelooflijk mooi kleedje, zwaar jaloers!

Mini-@-Tuur zei

't Is weer super (zoals gewoonlijk). Ik ben echt jaloers op de manier waarop jij kan appliqueren.

Piepow zei

Supermooi! Dat jij dat "zomaar" zelf bedenkt... chapeau!

de STOeFFERIJ zei

altijd als ik jouw blogposten lees is de eerste reactie : "oh! kijk wat die gemaakt heeft! mooi he?!" "amai dat is echt schoon"... en dan (vooral in mijn hoofd) "pff...ik heb nog veel te leren..." maar laat t dus vooral een inspiratie zijn! merci he!

Nele84 zei

Oh wow, is dit geworden waar je dinsdag aan bezig was? Ik vind het supermooi! Blij dat ik dat stofje ook in mijn bezit heb. En voor uw patroontekenkunsten heb ik alleen maar veel bewondering!

Nele zei

wat een fijn cadeau. ik zag Lien op stoffenspektakel, met spons voor babyslabben :-)
en ja, nu je toch aan het gidsen bent, het biaisgeheim interesseert mij ook!

mamamaakt zei

Wauw, schitterend zeg!

Leentje zei

Ik wil zo'n rokje in het groot! En dat kleedje is ab-so-luut geweldig!

Mama Pluis zei

De foto's spetteren van mijn scherm af! Die jurk is waanzinnig mooi en zo'n jurk zonder gewring is niet alleen handig voor babies maar zie ik ook wel zitten voor mijn 2- jarige peuter. Dat rokje isook prachtig. Van dit soort rokjes krijgt een mens toch niet genoeg?! Hhmm had ik al gzegd dat ik de stof prachtig vind of is het nu wel duidelijk dat ik hier gewoon heel blij van word:)

Ballétoile zei

Gewoonweg prachtig! Had al lang zin in dat stofje maar nu zeker :-)

Polkadotjes zei

Mor zeg...dat kleedje! Waar blijf je het toch halen!

Creatinneling zei

je hebt het al gelezen, maar ik zeg het nog eens. het jurkje is zoo prachtig!

mama van 4 zei

Wauw, supermooi! En ik heb ook dat stofke; weeral knappe inspiratie opgedaan hier...Dat patroontje van het kleedje; misschien iets voor de 'van katoen' webshop? ideaal zo'n kleedje dat vooraan opengaat voor een mini-meisje!

maaike zei

oh, ze zijn super, zowel kleedje als rokje!
en dat rokje, daar wil ik wel eens uitleg over :-) eens iets anders als altijd de rimpelrokjes! mooi!

joppe zei

Dat is weer heel mooi geworden, Riet.

la merlette blanche zei

Geweldig cadeau!

Flexje zei

Dju da's mooi!!! :) Patroontje (eventueel bij van katoen)? Ik ben verliefd!!!

Nele P. zei

Wat een cadeaus seg!Allemaal om ter schoonst!

Blanca zei

Mooi seg, ik ben net nog op zoek naar een mooi patroon voor een babyjurkje, en dit vind ik echt geweldig! Ik sluit met aan bij de Van Katoen vragen! Echt waauw

MaaksEls zei

Oh wauw wat mooi allemaal!!

stijntje zei

whauw het is echt prachtig1, ik moet nog veel leren en je blogs werken als super inspiratie!
bedankt!

vermiljoen zei

oh jij warm hart!

Marie zei

*jaloers* op uw creaties!!!! En WEER een connectie ontdekt! Riet, wij kennen elkaar beter dan we denken;) Lien is de schoonzus van een collega van mij. En de tante van de grootste kapoen van mijn klas;)