maandag 26 maart 2012

Omkeerbare kleenexdooshoes: tutorial & give-away

Zanne zwaaide af in het babygroepje van de kribbe. Dus maakte ik een klein presentje voor haar verzorgsters: voor elk een hoes voor een 'Kleenexdoos'. Niet om de traan die ik wegpinkte bij haar 'groeien'. Want een groepje opschuiven betekent: de trap niet meer op. (Hoera voor mijn rug.) Maar de zakdoekjes staan symbool voor de ontelbare snottebellen die de dames van Zannes snoet hebben geveegd. Want het kind is gezegend met nauwe neusgaten. Ik ben echt niet Miss Wegwerp, dat bewijzen de katoenen luiers. Maar zachter Kleenexen, die heb ik wel altijd in de aanslag...

kribbedozen

Ik vond op het net wel tutorials voor hoezen met een ovaal gat, maar geen omkeerbare. De omkeerbare exemplaren hadden telkens een 'gleuf' als gat. Dus ik maakte er zelf eentje! 't Is echt een snelklaarcadeautje, volg even mee!

Print het patroon twee keer en plak op de stippellijn aan elkaar. (Wie het zichzelf makkelijk wil maken, print op dik papier.) Knip de ovaal uit. (Het patroon is getekend op een Kleenexdoos, maar de maten van andere merken zijn vrij vaak identiek. En zo moeilijk zit het patroontje ook niet in elkaar: een opengevouwen doos dient als basis.)

- Knip twee rechthoeken stof van 37,5 op 26,5 cm. (Verstevigen met vlieseline kan, maar ik vind dat overbodig: die doos houdt het geheel wel stijf genoeg.)

1 nodig

- Leg het patroontje in het midden en teken er rond. Teken ook de ovaal op beide stukken stof.

2 patroon tekenen

- Leg de stukken stof met de goede kanten op elkaar.
- Speld de hoekjes en de ovalen op elkaar.

3 samenspelden

- Stik nauwkeurig op de ovaal, gebruik hiervoor een kleine steeklengte.

4 ovaal stikken

- Knip de binnenkant van de ovaal weg en geef heel veel knipjes, of gebruik een kartelschaar.

5 inknippen

- Keer het ene stuk stof door de ovaal rond het andere tot beide goede kanten naar buiten liggen.

6 omkeren

- Rol de binnenkant van de ovaal tussen duim en wijsvinger tot de naad mooi bol staat.

7 rollen

- Strijk het geheel. (Met excuses voor de overbelichte foto. Dat heb je als de zon plots verschijnt.)

8 strijken

- Doorstik de ovaal met een iets grotere steeklengte, bijvoorbeeld 3. Ik doe dat door het midden van mijn naaivoet gelijk te leggen met de rand van de ovaal, maar mijn naald uit center te zetten zodat ze in de stof belandt. Op die manier kan je mooi overal even ver van de rand stikken.

9 doorstikken

- Plooi van elke stof de vier hoeken tot een driehoek door de getekende punten exact op elkaar te spelden.

10 hoekjes spelden

- Stik de acht hoeken en strijk ze plat.

11 hoekjes stikken

- Speld van de ene stof de hoeken dicht op de korte kant van de hoes.

13 hoeken omplooien

- Speld van de andere stof de hoeken dicht op de lange kant van de hoes.

12 hoeken omplooien

- Draai beide stoffen met de slechte kanten tegen elkaar. Speld rondom en doorstik de hele onderrand op 1 cm. 

14 samen doorstikken

- Knip de stof af vlak naast het stiksel.

15 afknippen

- Werk af met biaislint. (Mijn 'ezelsbruggetje' voor mooi aansluitende biais op de hoek kan je hier vinden.)

16 biais

En klaar!

kleenexdoos

Niet het goede moment voor een Kleenextutorial, zegt u, want het griepseizoen is net gedaan? Wacht maar, de pollen komen er aan! Daarom knipte ik nog twee hoezen extra. Eentje met vossen/blauwe ruitjes en eentje met Ninja's/groene stippen. Wil je er eentje? Laat me dan hieronder weten welke stofcombinatie je verkiest, en welke 'Kleenexfilm' het sterkst in jouw geheugen staat gegrift. (Omdat je meest memorabele snotvalling me maar matig interesseert, eerlijk gezegd.)


Op 2 april trek ik 2 winnaars! (Die nog tot na 14 april zullen moeten wachten op hun hoesje. Maar hé, dan doen de pollen pas volop hun werk!) Linken hoeft niet, maar is altijd leuk!

143 opmerkingen:

 1. Oh, die zijn mooi én heel bruikbaar, met mijn verkoudhedenzoon! Ik doe mee voor die met de vosjes!
  En kleenexfilms... ik ben daar nogal straf in, ik snotter bij zowat elke film. Overemotioneel geval, inderdaad. Maar ik huil ook vaak van het lachen, hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh, het pollenseizoen. Help! Ik kan wel een doos zakdoeken gebruiken dan.
  Mijn grootste tearjerker was The Curious Case of Benjamin Button, niet per sé voor Brad Pitt, wel door mijn fascinatie voor de WO en het vreemde gegeven dat hij op het einde van zijn leven als baby sterft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, wij hebben hier ten huize een licht voorkeur voor groen. Ninja's dus, graag :)

   Verwijderen
 3. als snotvrij presentje kan dit tellen!!!proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. ik was nog wat vergeten... hoe ouder ik word en hoe meer kids ik heb hoe meer ik snotter bij een triste film of reportage... Enne wij gaan voor groen! Maar de vosjes zijn ook welkom!

   Verwijderen
 5. Mag ik als eerste een kansje wagen ... joepie! De vosjes genieten mijn voorkeur. En mijn mooiste snotterfilm? Elke keer als één van mijn dochters weer een mijlpaal(tje) bereikt heeft ... En binnenkort, zeker en vast, als de oudste haar eerste scoutsweekend zal meedoen ...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, ben blijkbaar helemaal niet de eerste ... er stond nochtans " 0 reacties" toen ik begon met reageren ...

   Verwijderen
 6. Wauw wauw fantastisch!
  Zo'n toffe en duidelijke tutorial! Echt de moeite om eens uit te testen!
  Maar tijd ontbreekt me spijtig genoeg vaak, dus ik doe tussendoor graag mee met de give away. Dan hoeft mijn eigen zakdoekendoosovertrekje nog niet meteen snel gemaakt te worden!
  Ik kies voor de Ninja's/groene stippen-versie!
  En ik plaats graag een linkje op http://nienkemaakt.blogspot.com
  En dan nu afwachten en duimen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oei, kleenex-film vergeten te vermelden. Ik ga voor the notebook - pearl harbor - of andere typische vrouwenfilms !!
   MAAR mijn eigen kleenexmomentje komt er vrijdag aan.. afscheid van de kindjes in mijn klas. Want de andere juf komt terug! Ai ai, had ik tegen dan al maar een mooie zakdoekendoos!

   Verwijderen
 7. Oooh, ik ben hier ZO blij mee! Merci Riet! In afwachting tot ik de tijd vind om er zelf ééntje te maken, doe ik graag mee voor de Ninja-doos. Ik heb heel erg gehuild bij Eat Pray Love, zowat de hele film door, omdat het verhaal me zo aangreep...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh! Die met de vosjes zie ik wel zitten, want de pollen hebben mijn neus in elk geval al gevonden!
  De film waar ik als kind altijd bij snotterde was Oliver & Company van Walt Disney. In het begin van de film wordt Oliver (een kat) samen met zijn broers en zusjes in een kartonnen doos gedumpt bij het vuilnis. Het regent pijpenstelen en één voor één worden alle andere katjes meegenomen naar een nieuwe thuis, alleen Oliver blijft achter. Elke keer opnieuw moest ik daarvan keihard snotteren, zo zielig vond ik dat!
  Meer recent vond ik Tot Altijd heel aangrijpend.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als ik mag kiezen ga ik voor de vosje, ook om dat "Frank en Frey" zo ontzettend triestig is wanneer de mevrouw het vosje moet wegbrengen. Dat was het moment dat er hier collectief tranen werden weggepinkt, mama en kinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Voor mij graag de vosjes! En de eerste huilfilm die ik me herinner (ok, ik was toen 12) E.T.; de ogenuit mijn kop gejankt, echt waar...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat goed zeg! Ze zien er prachtig uit! Dat wil ik ook proberen.Voor nu doe ik graag mee voor de hoes met de ninja's. Die kan zoonlief hier goed gebruiken aangezien hij snot-verkouden is. Kijk mam! riep hij vanmiddag! Ze komen ook uit mijn ogen! (gelukkig waren het gewoon traantjes)
  Liefs Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 12. ik doe graag mee!
  en heb niet veel nodig om de kleenex te gebruiken!!
  een ontroerende film is voor mij zeker en vast forrest gump!

  ik ga graag voor de vosjes!!
  bedankt al!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ewel, ik zat me al af te vragen hoe je daar weer je eigen draai aan zou geven want een hoes voor een zakdoekendoos is toch maar een hoes voor een zakdoekendoos, dacht ik... maar lap, je doet het toch weer, hè! Iets dat we in blogland nog niet gezien hebben. Simpel en oh-zo-mooi bedacht.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh, wat mooi. De vosje vind ik super!
  En mijn Kleenexfilm is o.a. 'komt een vrouw bij de dokter' en 'de gelukkige huisvrouw'. Bij de voorstukjes op tv vond ik het moeilijk drooghouden. Ik durf de films niet eens te kijken...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat leuk, ik vind het moeilijk om te kiezen, maar ga toch voor de vosjes gaan. Mijn kleenex moment was toch wel de dood van Dokter Marc Greene, jaren geleden in ER. Man, ik was daar echt niet goed van. Maar ik geef het toe, als er niemand bij is (echt wel een voorwaarde) kan ik zowat met alles snotteren op de televisie.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. O graag! De vosjes kunnen mijn misschien troosten bij de volgende keer Titanic op televisie? Een echte bleitfilm in bakvistermen en ook mij had het cliché te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. oooh die ninja/bollekes, ik zou de coolste juf zijn dan en zullen de kindjes met plezier (NOT) hun neusje laten vegen :-)en voor mezelf titanic 3D komt eraan :-D

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Bedankt voor de uitleg! En ik doe graag mee voor de vosjes, wat een leuk stofje is dat! Ik snotter niet zoveel bij films, maar heb wel 2 verkouden meisjes in huis dus overal een doos tissues bij de hand.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Woehoe ook ik doe mee!

  Mmm traantjes vloeien hier niet zo vaak bij films maar der is er enen en dat is den topper aller tijden: ''Something's goota give'', veel tranen in de zetel van 't lachen en 't wenen enne... ook in de film blijven ze allesbehalve droog. Zou nog perfect passen zo'n schoon Kleenexovertreksken... naast Diane Keaton op haren bureau!

  De voskes vind ik helemaal sjiek!

  Ik plaats ook een link op mijn blog:
  fetedesgamins.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Oh, goed idee! Ik vind die met vosjes/ruitjes heel leuk voor op de babykamer! Leuke tutorial ook, bedankt!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hier hadden we 2 weken terug de kleenex nodig bij Er komt een vrouw bij de dokter. Zowel mijn lief als ik zaten met dikke tranen op de bank. En dan graag de vosjes echt geweldig! En wij hebben grijs met zeeblauw in de keuken en daar staat ook de Kleenex op z'n vaste plekje. En mocht ik niet winnen dan maak ik hem graag met jouw patroon!

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik doe ook graag mee voor de versie met de vosjes!!
  Ik snotter niet snel bij films, maar eentje die het altijd doet is 'De klokkenluider van Notredame', mijn favoriete Disney!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Ik ben niet zo into snotterfilms, maar ik kan me wel met haarfijne precisie mijn meest memorabele snotvalling herinneren!

  We zaten in het tweede middelbaar en gingen op tweedaagse bezinning. Praten over seks en zo. (beetje praten, veel giechelen en gibberen)

  We waren nog maar net begonnen en ik was direct helemaal geprikkeld (enfin, mijn neusgaten toch). Ik weet niet of dat aan het onderwerp lag, of aan de geitewollensokken van de 'bezinner'.

  Na een uur kringetje zitten waren al mijn zakdoekjes en die van mijn klasgenoten al op. Dus dan maar met een rol wc-papier in mijn handen en de vuilbak tussen mijn voeten verder bezonnen. Die neusloop heeft de volle twee dagen (en drie rollen) geduurd. Een 'snot'jong met rode oortjes èn rode ogen.

  Na wat allergietesten en onderzoeken heeft de dokter mijn 'snotterval' zelfs een exotische naam gegeven. En, zuiver ter informatie, de ninja's zijn echt wel stoer...

  BeantwoordenVerwijderen
 24. die gehaakte dozen vind ik mottig, maar dit is mooi! merci voor de tut !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ooh ! en ik had er dan nog overgelezen dat je er weggeeft ! Doe me maar de vosjes in't groen dan !
   ( maw : ik kan niet kiezen ..., maar het zal moeten zekers ? : de vosjes dan ! :) !

   Verwijderen
 25. Goede uitleg! ik vind de vosjes ook het mooist, laat die pollen maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Komt een vrouw bij de dokter, wenen! De vosjes vind ik leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik doe ook mee voor om het even welkeentje: mijn zoon zou blij zijn met de ninja's, mijn dochter met de vossen:-)

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Inge (Ferre en Stien)26 maart 2012 om 22:26

  Wij zijn hier gek op vosjes. In elk bos gaan we op zoek. We pinken samen een traantje weg bij Bambi. Wie niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik wil graag de vosjes winnen! En eerlijk, ik bleit bij alle romantische films. Soms ook bij tekenfilms. En door deze genante bekentenis maak ik toch meer kans, niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ik doe niet mee want wij gebruiken geen kleenexjes, maar ik wou wel eventjes zeggen: wauw! Die zien er alweer helemaal prachtig uit. En merci voor de tutorial - misschien gebruik ik hem wel ooit eens als ik een cadeautje voor een kleenexgebruiker nodig heb ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ah, ja, en ik bleit niet vaak, maar onlangs heb ik wel neig zitten bleiten. Bij Desperate Housewives (seizoen 8, episode 17). Oké, geen film, maar ik herinner mij de laatste film waarbij ik weende niet. Hoe dan ook: ik had zo'n enorme koppijn, van zo ongeveer een half uur zitten bleiten... En daartegen helpen kleenexjes niet zeker?

   Verwijderen
 31. Mooi, mooi! Ik waag ook m'n kans.

  En een film die ik liever niet meer zie omdat hij té ontroerend was: PS: I love you. Heerlijk romantisch maar o zo triestig.

  Ik kies als ik zou winnen voor de vosjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Geweldige tutorial! Dat moet ik ook proberen.
  Maar liefst van al win ik er gewoon graag eentje van u natuurlijk, en dan nog liefst de ninja's.
  De laatste film waarbij ik gebleten heb? Da's nog niet zo lang geleden en was bij Hasta La Vista. En ik jank nochtans niet rap bij films.

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Oh, leuk! Ik doe graag mee voor de vosjes! Hier ook lang katoen gebruikt en nu proberen we de kleinste op 't potjes te krijgen, wat momenteel nog niet echt goed lukt. Kleenexjes werden (en worden) hier ook gebruikt om de poepjes af te vegen ipv met vochtige doekjes gezien de dochter indertijd niet tegen de vochtige doekjes kon.
  Hier meestal wel wat verdoken traantjes bij eender welke romantische film.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. De ninja's van 'van katoen" zijn super... Die zouden hier goed van pas komen met al die pollen en allergien. MMh ik kan me niet herinneren wanneer ik eens niet geweend heb bij een film.

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Ik doe ook graag mee! Voor de vosjes. En omdat ik films absoluut niet kan onthouden (bij mij rendeert een dvd echt), deel ik toch mee dat het mijn huidige snotvalling is die mij naar zo'n mooi hoesje doet snakken. Hopelijk maakt dat mijn entry niet ongeldig?

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Oe ja ik doe ook mee! Ik ben echt een emo kip eerste klas... en zelfs de dochter van drie kan soms haar traantjes niet bedwingen als Pocahontas niet meegaat met John Smit op het einde van de film! hartverscheurend.
  Dus graag die met de vosjes als ik moest winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Heel mooi! Ik doe graag mee voor de vosjes. Echt super!
  En in navolging van de mama van Emma en Mona: Ik moest als kind zó hard bleiten met Dumbo. Zo gepest worden met die oren :-) Echt, ik heb die film daarna nooit meer willen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 38. ik doe ook graag mee! vind ze allebei leuk, maar ik ga toch voor een orgineel verbeelding-stofje gaan!
  en ik ga hier net zoals majane, ER en Mark Greene zeggen, ik was daar een week niet goed van, helemaal in rouwmodus, nu nog steeds als ik het opnieuw kijk,
  maar ik laat wel vaker de traantjes lopen bij het tv-kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Wat een handige tutorial! Dit probeer ik zeker ook eens uit :-) In afwachting van mijn eigen probeersel wil ik meedoen met de give-away en kies de vosjes. Hier worden de meeste tranen gelaten bij de film platvoet en zijn vriendjes ;-) Het is zelfs zo erg dat mijn dochters niet meer willen dat ik meekijk met hen.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Oh, de pollen, praat me dr niet van. De film, dat is Sense and Sensibility, die met Hugh Grant en Emma Thompson. Zonder twijfel. Ik heb m minstens 6x gezien en het wordt alleen maar erger. Nu lopen de tranen al over de wangen voordat een snifscène komt, alleen omdat ik weet dat ie eraan zit te komen... Ik zou graag snotteren met de vosjes aan mn zij.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Wauw!
  Ik wil graag meedoen voor de vosjes, mijn eerste gedacht bij huilfilm was Moulin Rouge, maar nu ik 'Komt een vrouw bij de dokter' tegenkom bedenk ik me dat ik daar veel meer moest huilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Ik ding graag mee naar de Ninjahoes. Bij ons altijd wel bij een van de kids 'snottebellenfeest'. Ik ben eigenlijk niet zo een 'huiler' bij films. Maar de enige film tot nog toe zal waarschijnlijk Gorilla's in the mist geweest zijn. En dat moet toch wel al heel lang geleden zijn dat ik die film nog eens zag. Behalve tijdens mijn zwangerschappen, dan huil ik al van ontroering als 2 oude mensen elkaar graag zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Ik waag graag een kansje voor de blauwe! En die film? Moulin Rouge!

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Ik doe ook graag mee, voor de vossen. Al zou Tuur vast de Ninja's kiezen.
  Euhm, meest memorabele kleenexfilm kan ik niet echt meedelen, want ik kijk nauwelijks tv, laat staan films.

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Hele leuke tutorial. Zoek nog een afscheidskadootje voor de creche, dus misschien dit ook eens proberen. Tenzij ik er eentje van jou win natuurlijk (liefst de vosjes).
  Heel veel kleenexfilms gezien, maar bij de laatste (Tot Altijd) had ik niet genoeg zakdoekjes bij :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Oh, je geeft de vosjes gewoon weg! Die wil ik!
  En, ik ga het nog in mijn gezicht terug gesmeten krijgen, maar ik heb echt tranen met tui-ten gehuild bij "Buitenspel", een vlaamse film over een jongetje van 11 en een dode papa. Echt niet normaal. En geen film, maar grey's anatomy, daar bleit ik ook wat bij af, jongens toch :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Heel mooi! Mijn voorkeur gaat uit naar de vosjes, maar ook de ninja's zijn zeker welkom! Ik huil eigenlijk nooit bij films, eerder bij boeken (zoals wanneer Dobby sterft bij HP - sorry voor de eventuele spoiler). En ja, ik heb Harry Potter gelezen en er van genoten ook :)

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Kleenex momenten... ik ween niet rap bij films of boeken, maar bij optredens van mijn snuiters kan ik wel eens snel een traantje wegpinken. De zakdoeken zijn toch meestal voor die verkouden snuiters...
  Ik doe heel graag mee voor de vosjes.
  Maren (http://hoemmelke.blogspot.com/)

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Ik zou nog steeds kunnen bleiten bij het zien van ET! Aangezien Frank en Frey ook een huilfilm is, gaat mijn voorkeur naar de vosjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 51. ooh , de ninja's graag! top-kleenexfilm : Legends of the fall!

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Knap gedaan! Zo'n mooi exemplaar wil ik wel. Liefst de vosjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Bij mij vloeien de tranen (en élke keer opnieuw hé) bij Into the wild! En ook hier: katoenen luiers, maar toch een doos kleenex bij de hand. Mijn voorkeur gaat naar de schone vosjes! Bedankt voor de handleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Hartstikke super de tutorial. Ik zet hem op mijn blogsite! En die met de vosjes is mijn favoriet. En mijn snotterfilm (maar eigenlijk meer zwijmelfilm), tja dat is toch wel Sense & Sensibility.

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Ik heb er twee, 'The bridges of Madison County' en 'Steel Magnolia'. Leuke tuto overigens.

  BeantwoordenVerwijderen
 56. "Scruffy" staat mij nog zeer helder voor de geest. Een tekenfilm over een hondje dat alle pech van de wereld heeft. Op het einde kwam alles natuurlijk weer goed, maar tegen dan zat ik al in een hoekje in de speelkamer te snotteren...
  Ik denk dat ik eigenlijk nog nooit heb gezien hoé het nu eigenlijk allemaal goed komt.
  Dora is helemaal "geïndoctrineerd" wat Kleenex betreft. Dat gaat hier heel de tijd van "mama ik heb een snottebel". Ze veegt pas zélf haar neus af als er een doos papieren zakdoekjes binnen handbereik staat, "want in de klas doe ik dat ook altijd zo". die vosjes kunnen we dus best goed gebruiken :-) En die tutorial ook, want ik wou de juffen daar ook al eens mee verrassen...

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Net de tutorial waar ik op wachtte. Had net de bedenking gemaakt om zo'n hoes eens te proberen want de dozen kleenex blijven overal in huis rondslingeren met een voortdurend snottebellende dochter. Als ik mocht winnen, zou ik voor de groene gaan. Ik snotter bij elke emo film, zeker als ik moe ben. De laatste keer was op het vliegtuig naar Amerika, weg van mijn dochtertje, bij een film waarin de moeder sterft. Maar godzijdank, snotter ik nog het meest van het lachen!

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Het einde van Franky & Johnny... als ik die piano hoor moet ik al de doos kleenex bovenhalen :) Voor de neuzen van de jongens verkies ik de vosjes ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Hier zaten we op te wachten!!! Dank dank dank!

  via Pinterest kwam ik op je blog! Gezellig hier! En mijn dank is groot....want ik kwam elke keer niet wegwijs uit die andere patronen (zou wel aan me zelf liggen :) Maar door die keerbaarheid is hij meteen mooi afgewerkt! Ik word nu pas volger....dus ik schenk de prijs aan je trouwe fans! Ga lekker zelf aan de slag! Nogmaals dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Ik ben ook favoriet van de vosjes. Voor de snottebellen van Zanne en Liv als ze binnenkort een weekje ten huize van omabetty zijn. Bambi noopt nog steeds tot Kleenex.

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Amaai zo'n schone hoesjes! Ik heb het nut van zakdoekendooshoesjes nooit ingezien (vooral dan van die gebreidde of uit lelijke roze gewatteerde sprei gemaakte hoesjes) maar dat was voor ik deze hoezen zag. Wauwerdewauw. Ik doe dus héél graag mee. Een voorkeur is érg moeilijk maar ik denk dat ik een lichte voorkeur heb voor de vosjes. Al zijn de ninja's even welkom.

  En een film... de laatste waar ik een hele doos nodig had is Opal Dream, een echte aanrader (over kinderen en hun denkbeeldige vriendjes).

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Mooi gedaan! Hier staat nog een doos zakdoekjes hoesloos te wezen! Die vosjes vind ik wel superschoon... En een kleenexfilm?? Gladiator! Ja, echt... Als de eerste scène in het veld start, komen de traantjes al omdat ik weet dat hij op het einde sterft... En voor de rest nog veel films en series :-) Ik bleit rap mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Wat een leuke kleenexdooshoesjes! Die met de ninjas vind ik het leukst :) En euhm... kleenexfilm? PS I love you, vond ik super en emo, oké, 't boek vond ik nog meer emo.
  En de pollen zijn er jammergenoeg nu al, hopelijk wordt het niet al te veel erger, maar dat zal ijdele hoop zijn denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 64. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 65. En van al die mooie dingen helemaal het weenmoment vergeten! Hier komt ie dus: The notebook, helemaal op het einde! Zo mooi, maar zo erg!

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Oh, de vosjes!! En mijn meest memorabele kleenexfilm is net als bij zjizjipke Gladiator. Zooooo pakkend, als hij te weten komt dat zijn vrouw en kind vermoord zijn. Brrr, krijg er zo weer kippenvel van...

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Het pollenseizoen is inderdaad al begonnen, heb ik mogen ondervinden. 2 films die al eerder passeerden, maar waarvoor ik ook kleenex nodig had: The notebook en The curious case of Benjamin Button, 2 klassiekers blijkbaar... Ik heb een lichte voorkeur voor de ninja's, maar met de vosjes zou ik ook heel blij zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Pollenseizoen, mijn wederhelft begint al te snotteren bij de gedachte alleen... Dat ninja-hoesje zou al veel goed maken denk ik dan. En das toch ook gewoon schoner zo naast uw bed.
  Qua bleitfilms kan ik hier een serieuze waslijst opnoemen. Ik ben gezegend met bleitgenen, dat kunt ge u niet voorstellen. I come from a long line of bleiters. (en dat langs beide kanten van de familie). Als ik er dan toch eentje moet noemen, onlangs heb ik voor de 17e keer heel hard moeten schreien bij PS I love you. Toch schoon zenne. (snik)

  BeantwoordenVerwijderen
 69. pollenseizoen is hel! maar samen met die vosjes overleef ik dat wel!
  Ok, jankfilms, heb je even? ik heb zitten janken als kind bij Bambi en Frank & Frey, als tiener de ogen uit mijne kop gehuild bij Titanic en Romeo & Julia (had het nogal voor de leonardo :) ) en als volwassen mens kan ik nog niet denken aan La vita e bella of Chindlers List zonder tranen in mijn ogen te krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Knap gedaan, dit staat ook nog op mijn lijstje van te doen. Want zo een doos zakdoekjes is maar saai!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Ik ben een rasechte hooikoortslijder en de twee kinderen zijn vermoedelijk erfelijk belast (al zijn ze nog te jong om het officieel te bevestigen). De kindersnottebellen houden hier zeker niet op na de winter, dus die vosjes zouden ongetwijfeld ons leed nog wat kunnen verzachten als ze hier de Kleenex Balsam (aanrader!) omhullen.
  De echte Kleenexfilms zijn voor mij Dead Man Walking en The Shawshank Redemption, de exacte bleitmomenten moet ik niet uitleggen, denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. Hier een licht vermoeden van hooikoorts, niet bevestigd, want met een hoop zakdoeken onderweg en een doos kleenex aan de computer valt het allemaal heel goed mee.
  Mijn bleitfilm? Bambi, daar heb ik gewoon een trauma aan overgehouden. Zo erg dat ik sinds die eerste keer bleiten bij een film nooit meer opnieuw naar Bambi gekeken heb. Ik begin er aan, maar hou het nooit meer dan 10 minuten vol. Zo'n vosjeskleenexhoes zou hier dus best welkom zijn, om eindelijk het einde van Bambi te weten te komen.

  BeantwoordenVerwijderen
 73. kleenexfilmpjes? u vraagt, wij draaien: The Lake house, My Girl, PS I love you, Four weddings and a funeral, ...
  Schrijf mij maar in voor die leuke vosjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 74. Instant snotteren? P.S. I love you, van begin tot einde... en dat graag in stijl met de vosjes en blauwe ruitjes!

  Dankjewel!
  Santé

  BeantwoordenVerwijderen
 75. altijd handig tegen snotters...ik doe dus graag mee voor de vosjes en blauwe ruitjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 76. Oh, die ninja's zijn supertof! En die stof past perfect bij mijn pollenallergie: grassen en berken! Heb het Sabine (of was het Frank?) gisteren nog horen zeggen: het berkenstuifmeel is in aantocht.. Help!

  Qua bleitfilms kan ik er wel een aantal bedenken: The Lion King (wanneer papa Mufasa sterft), Legends of the Fall, Komt een vrouw bij de dokter (al was het bij mij het boek dat me deed bleiten - op de trein dan nog wel!) en ook een heel simpel, maar o zo gevoelig tv-filmpje: The Yarn Princess. Gaat over een minderbegaafde moeder, en wanneer bij haar man schizofrenie wordt vastgesteld, willen ze haar kinderen bij haar weghalen. Aan haar om te bewijzen dat ze er wél voor kan zorgen.. Elke keer als ze die spelen op tv kijk ik, en heb ik het zitten.. tranen met tuiten!

  BeantwoordenVerwijderen
 77. Wauw leuk gedaan!! Dat was ook nog iets wat ik ooit wou uitdokteren, en nu heb ik meteen een tutorial! Super!! Heel erg bedankt! Maar gezien mijn tijdgebrek doe ik graag mee met de give-away!! Mijn meest memorabele bleitfilm (bekentenis): "Alle honden gaan naar de hemel" ... vreselijk! Gebleit van begin tot einde... Kwas toen nog klein, maar het trauma blijft hangen... Voor mijn meisjes een lichte voorkeur voor de vosjes, maar ze zijn beiden prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 78. hmmmm zo iets wil ik al een hele tijd maken. Maar er is nog een hele lange lijst met To Do er boven, dus als ik er een mocht winnen. GRAAG! Die met de vosjes dan, die zou hier super staan.

  En mijn Kleenex film, die speelt zich regelmatig in mijn hoofd af. Die twee mooien van toen ik voor het eerst mijn kleine meisjes zag en aan de borst mocht leggen.
  En die ene nare van toen mijn kleine meid in de ambulance met spoed langs ons reed op weg naar het ziekenhuis. Regelmatig moet ik nog eens sniffen als er een ambulance langs rijdt. Gelukkig had dit verhaal ook een happy end.

  Yalinde

  BeantwoordenVerwijderen
 79. ik doe graag mee voor de vosjes! Mijn eerste blijtfilm was Titanic.. maar ik was dan ook pas 12 :p

  BeantwoordenVerwijderen
 80. Die maak ik ook! Schitterend! Wij blijven hier met een snotterend kindje zitten - naar het schijnt kan dat ook van tandjes zijn - dus ons huis staat vol met van die lelijke dozen. We doen graag mee voor de vosjes!
  Tot ik de reacties las, was ik mij dus echt aan het afvragen of ik goede kleenex reclame gemist had :-) Maar nu heb ik hem dus door. Mijn blètfilm ever is 'Hatchiko'. We hebben zelf ook 2 woefers en de liefde van die beestjes is ongelooflijk. Bij Hatchiko kon de doos dus niet te ver staan. Constant nodig :-$

  BeantwoordenVerwijderen
 81. tof! ik denk al zolang dat ik eens zoiets moet maken! leuk zo'n tutorial!
  Maar idd nog leuker om ééntje te winnen!
  Doeme, ik vind alletwee de combinaties leuk! Hoe kan ne mens kiezen!? Euhm, ik denk de blauwe dan?! al vind ik de groene Echt even mooi!
  Hahaha, ik dacht ook echt dat ik reclame moest bedenken! Ik was zelf al op google gaan zoeken! :-)
  De film waar ik telkens de kleenex bij moet boven halen is de geboorte van mijn dochter! Het leuke is dat mijne man telkens meedoet! :-) En dat doet hij echt bij geen enkel andere film! Ik daarentegen WEL!

  BeantwoordenVerwijderen
 82. Ik ga voor de vosjes! En wat een handige, simpel uitgelegde tutorial, moet ik zeker zelf eens proberen! (zonder biaisband dan, ik ben daar gene fan van, van biais)

  Mijne top blijtfilm moet toch 'Tot altijd', een recente dus. Maar nog nooit zoveel min. aan 1 stuk door geblijt me ne film.

  BeantwoordenVerwijderen
 83. Wat een super-idee en uitvoering! En dan mag ik ook nog meedoen aan de give-away? Ik doe graag mee voor de vosjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 84. De ninja's want wij hebben hier een voorkeur voor groen. En de zoon is even hevig als een ninja *zucht*
  Snotterfilm? "Komt een vrouw bij de dokter"! Hoewel ik nog net iets meer kleenex nodig had bij het boek! En om een of andere bizarre reden (want het is eigenlijk een schijtfilm) "Dude where is my car?" Maar dat was bleiten van het lanchen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 85. The Notebook.... Ik weet niet waarom, maar als ik de DVD-hoes nog maar zie liggen..... En zwanger of recent post-nataal zijn, maakt het allemaal nog erger.... Om al die tranen weg te wegen, samen met de snottebellen van die 3 ninja's in huis: wij vinden het ninjastofje het tofste!

  BeantwoordenVerwijderen
 86. ik doe ook wel mee, voor de vosjes!
  en snotteren doe ik meteen, zodra er maar iets emotioneel op TV te zien is, kan gaan van het nieuws, Thuis, een film (oho, zoveel waar tranen bij gelaten worden)... zelfs Frtis en Freddie deed het met me... echt, veel te soft... en doe dan nog iets met kindjes en onrecht en het hek is van de dam...
  Vosjes dus, als ik uit de bus kom! en dat ezelsbrugje wil ik wel eens horen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 87. Ooooh, wat zou ik graag zo'n bakje met plezant stofke hebben!!
  Vooral die vosjes, prachtig!
  Ergste snottebellenfilm? My sisters keeper, for sure!

  BeantwoordenVerwijderen
 88. Bedankt voor de tutorial!! Heel handig en mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 89. De Kleenexfilm die de grootste impact heeft gehad tijdens mijn jeugd is overduidelijk Dumb.. Die mama die vastgebonden wordt en toeterend staat verdrietig te wezen terwijl haar jonkie uit een brandend gebouw moet springen, de tranen borrelen terug op als ik er aan terugdenk..
  De Kleenexfilm die mij het laatst heeft 'gepakt' was Magnifico, eerst tranen van het lachen, daarna van ontroering om te eindigen met serieus verdriet. Wie het bij die film droog kan houden is maar een koele kikker. De ninja's zijn hier van harte welkom om wat stoer verweer te bieden bij opkomende watervallen!

  BeantwoordenVerwijderen
 90. Ik zie dat vele me al zijn voor gegaan, maar op zo'n leuke kleenexboxhoes móet ik wel reageren. Mijn voorkeur gaat naar ninjahoes. Wat ziet die er leuk uit!!!
  Was ik vroeger de nuchterheid zelve, nu ik ruim een jaar geleden zwanger raakte, is er soms geen houden meer aan met al die emoties. Niet dat we het huis ermee kunnen dweilen, maar toch af en toe...
  Laat die hoes maar komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 91. Leuk, die komt op mijn to-do-lijst!
  Behalve als ik er een win natuurlijk :) Ik ga voor de Ninja-versie!
  En mijn ergste snotterfilm? Ik huil al heel snel bij een film, elke film, erg he..

  BeantwoordenVerwijderen
 92. De laatste keer dat ik serieus heb zitten janken in een volle cinemazaal was bij rundskop (de scène dat ze jacky voor 't eerst onder handen namen) pure gruwel...
  Maar ik kan net zo zitten bleiten met van die romantische troep of tekenfilmklassiekers. Dus: ik kan best wel wat kleenexdozen gebruiken - voor het hoesje de vosjes please!

  BeantwoordenVerwijderen
 93. Oeh... Die moet ik zo direct even "Pinnen"!
  Meest memorabele snotterfilm? {schaam,schaam} Titanic {schaam,schaam} (Met m'n eerste vriendje en memorabel omdat hij ging huilen en ik mee ging huilen) {schaam, schaam}

  Mocht ik met dit verschikkelijk beschamende verhaal ;-) winnen, zou ik graag de vosjes krijgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 94. die vosjes zijn super! Blijtfilm bij uitstek blijf ik "Ghost" vinden: zelfs al zie ik maar een kort stukje, toch komt die krop in de keel!

  BeantwoordenVerwijderen
 95. Amai, schoon, en zeker heel handig die tutorial! Waren er maar meer uren in 1 dag! Ik vind de ninja's echt heel mooi, dus ik doe graag mee voor de give-away. En mijn emofilm ten allen tijden die ik al zeker minstens 10x gezien heb is en blijft the notebook... Zo schoon... zucht.

  BeantwoordenVerwijderen
 96. Mooi en wow wat een handige uitleg en zo fijn dat ge er twee weggeeft en mijn meest memorabele bleitfilm is: terms of endearment. Een redelijk oude film die ik mij herinner omdat zelfs mijn stoere pappie stiekem een traantje wegpinkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 97. De vosjes! En ja bij mij zeker de japanse anime "Grave of the fireflies": punt 1 ik was zwanger en emotioneel hoogst labiel, punt 2: de film is hèèèl mooi, maar verschrikkelijk droevig. Ik denk dat ik de rest van de avond heb zitten blèren, snot à volonté!

  BeantwoordenVerwijderen
 98. De vosjes, zeker en vast. Ik herinner me vooral mijn eerste echte snotterfilm: the lion king (als de papa sterft). ik krijg nog altijd een krop in mijn keel als ik er met de dochters naar kijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 99. Oooh! Die vosjes!
  En een klassieke bleitfilm: West Side Story!

  Gertje

  BeantwoordenVerwijderen
 100. De vosjes zijn de mooiste, vind ik!
  Hier geen gehuil bij films, alleen bij te pikante curries en chili... dat gebeurt frequent genoeg, de kleenexen staan bij ons op tafel!

  BeantwoordenVerwijderen
 101. Laatst geziene film waar ik niet kon ophouden met huilen ... TOT ALTIJD. Maar eigenlijk huil ik bijna bij elke film, omdat het zo triest is of omdat het zo romantisch is.

  De vosjes dragen mijn voorkeur.

  De handleiding wordt opgeslagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 102. Mijn kleenexfilm is Dancer in the dark met Björck in de hoofdrol. Heb die eens moeten afzetten wegens hoofdpijn van al dat wenen... Kun je je inbeelden?! Zo'n kleenexhoesje komt dus zeker van pas!

  De vosjes of de ninjas? 't maakt mij niet uit! zo mooi alletwee!

  Groetjes,

  BeantwoordenVerwijderen
 103. Ik doe ook heel graag mee... Met een baby op komst, zullen de kleenexen stilletjesaan ook onmisbaar worden in ons huisje... Ik vind ze eigenlijk ook beiden heel leuk... :)

  BeantwoordenVerwijderen
 104. Hier nog zo'n emotionele bleiter als het over films en boeken en muziek gaat. Alles wat me ontroert zorgt voor tranen. Als kind herinner ik me nog heel goed "E.T." Ik vrees dat de bioscoopbezoekers het zich toen nog herinneren hoe ik zat te snikken en bijna niet meer verder wou kijken van verdriet. En toen ik E.T. vorig jaar op de televisie zag, was het weer een tranendal. Maar eigenlijk is dat bij elke niet-humoristische film. Daarom durf ik niet te gaan kijken naar "Tot altijd", alhoewel ik het heel graag zou willen.
  Ik waag mijn kansje voor de Ninjaversie, maar ben al op voorhand getroost met die supergoeie uitleg. Waarvoor van harte dank!
  vrolijke groetjes, sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen
 105. Mooi! Ik ben al benieuwd naar je ezelsbruggetje voor de biais in hoekjes :-)
  Kleenex gebruiken we niet dus geef ik de anderen een extra kans om een mooie hoes te winnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 106. bedankt voor de tutorial!
  Ik moet niet snel naar een zakdoek grijpen bij een film, maar laatst ging ik kijken naar War Horse -> dierenleed, dan zijn het tranen met tuiten..
  Als dierenvriend doe ik dan ook graag mee voor het vossenhoesje!

  BeantwoordenVerwijderen
 107. Leuke tutorial! Moet ik zeker eens proberen, want hier zo'n emotionele trien die bij zowat elke film wel eens een traan wegpinkt....
  Ondertussen waag ik graag mijn kans!

  BeantwoordenVerwijderen
 108. Ik doe mee! Die vosjes zie ik wel zitten! Mijn grootste Kleenex-film is 'De tweeling' naar het boek van Tessa De Loo.

  BeantwoordenVerwijderen
 109. Met die vosjes in huis kan ik alle berkenpollen aan dit seizoen! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 110. Toeme toch, ik had net zo een sappig, vettig, groenig snotverhaal in mijn hoofd...Dan maar vingers kruisen dat er hier schoon vosjes binnenkort staan de te blinken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 111. Vosjes! vosjes! vosjes! Of anders zelf aan het stikken slaan. Handige beschrijving!

  BeantwoordenVerwijderen
 112. Lang geleden met "Bambi" dus ik denk dat hierbij wel de vosjes passen.

  BeantwoordenVerwijderen
 113. Zeer mooi, en zeer duidelijke tutorial ... dus, ik doe ook mee voor de groene en plaatste een linkje op mijn blog, groetjes ...

  BeantwoordenVerwijderen
 114. Oooh, het is nog geen 2 april, hoera! (dan is manlief jarig)
  De vossen vinden we erg leuk! Als kind zag ik ze soms naast het maïsveld...nu al heel lang niet meer.
  films en wenen...zelden of nooit...maar 1 week na de bevalling van mijn oudste (vandaag negen!) zag ik het journaal...en huilde opeens tranen met tuiten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 115. wat leuk ik ga voor de ninja zo schattig
  en ik ga je zeker volgen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 116. De ninja's, die passen het best bij mijn zoon Jip, die loopt ook vaak met zo van die groene wormpjes uit zijn neus en dochter Trix, tja , die is ook stoer genoeg voor de ninja's en ook daar zijn de snottebellen op dit moment niet weg te denken. + bij mama voor de allergie, ik zou wel in elke hoek van de kamer zo'n Kleenex doos moeten zetten ; )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. oei was mijn snotfilm nog vergeten zeggen: 'la vita è bella'. Ik ben niet echt een wener op gebied van films (behalve als ik zwanger ben). Maar die film gaat toch door merg en been, en dan te zwijgen over de laatste scène.

   Verwijderen
 117. Wij zitten vaak zonder papieren zakdoekendozen omdat die zo afschuwelijk lelijk zijn.Met deze hoesjes zouden we blij zijn om ze te mogen gebruiken. Zeker tijdens de pollen hebben we deze dagelijks nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
 118. De allereerste keer dat ik My girl zag, heb ik geloof ik van begin tot het einde zitten huilen in de bioscoop. Mijn vriendin schaamde zich rot. Met de Ninja's op schoot was dat vast beter gegaan. Ziet er echt mooi uit. Dat cadeau idee ga ik zeker eens gebruiken! Maar winnen lijkt me ook top!

  BeantwoordenVerwijderen
 119. Bedankt voor de duidelijk uitleg!
  Ik heb een hoesje gemaakt voor m'n moeder met handafdrukken van haar kleinzoons erop. Een leuk kadootje!
  Een foto staat op mijn blog: creatiefbezig.blogspot.com
  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 120. Hoi Riet! Kan het zijn dat ik de afmetingen niet goed krijg bij het printen? Printer staat op ware grootte, maar aan de foto's te zijn moeten de afmetingen ongeveer 26 x 37 zijn (aangezien je bij de rechthoek uit stof nog een klein beetje overhebt aan alle kanten). Als ik die print komt dat veel kleiner uit. Zo stom, normaal weet ik wel hoe je dat kan aanpassen, maar nu lukt het me niet...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had het laatst ook aan de hand... Ik meet het vanavond na en laat je iets weten! Er is denk ik iets fout gegaan bij het schrijven van de laatste pdf...

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je antwoord! Ben al blij dat het niet aan mij ligt ;-) Ik heb het ondertussen zelf getekend obv jouw patroon en de maten van de doos, dus voor mij hoef je je niet te haasten!

   Verwijderen
  3. Hij is aangepast! Het patroon klopte, maar tegenwoordig zit er in Google Docs ook een conversie die pdf's durft aanpassen, en die snoodaard had mijn patroon verkleind...

   Verwijderen
 121. Hoi
  Ik ben het hier allemaal aan het lezen en ik begin het te begrijpen (ik moet altijd alles dubben of driedubbel lezen :) ). Wat ik niet snap is dat je op een gegeven moment de hoeken vastspeld en dan doorstik je de onderkant? Daar waar later je biais komt zitten?
  Nu volgt mijn domme vraag : hoe en wanneer haal je die speldjes er terug uit? Nadat je rondom gestikt hebt of later? Zoja, hoe

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt! Je speldt de hoeken vast en dan ga je daar onderaan met een hulpstiksel overheen zodat ze op hun plaats blijven zitten. De speldjes haal je er tijdens het stikken uit!

   Verwijderen
  2. je steekt dan je speldjes aan de goeie kant van de stof? want daar is het toch waarop je stikt? Anders kan je de speldjes er toch niet meer uithalen?

   Verwijderen
  3. Ja, aan de goede kant... Maar het kan zijn dat ik je vraag niet zo goed begrijp want eigenlijk is dat een heel logische stap... Je mag altijd een foto mailen van de stap waar je vast zit, naar rietblogt (at) gmail (dot) com, dan kan ik misschien helpen!

   Verwijderen
 122. Het is gelukt ondertussen ... ik heb het duizend keer gelezen ... drie keer geprobeerd en eindelijk gelukt :)

  BeantwoordenVerwijderen
 123. Jammergenoeg is het patroon niet te openen. Zou ik dat alsnog kunnen krijgen?
  info@natuurlijkgenieten.net

  Alvast bedankt!!
  Gisela

  BeantwoordenVerwijderen
 124. Super leuk, als ka do gemaakt voor "dankjewel juf"

  BeantwoordenVerwijderen
 125. Het is mij goed gelukt met je tutorial! Dankjewel! Fotos kan je bekijken op gwimpernel.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 126. Gelukt!! Joepie!! Dank je wel voor de super duidelijke tutorial!!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!