vrijdag 28 september 2012

Aftelweek: deel 3 (en het is er nu ook écht!)

Tester nummer 3 draagt vele petjes in mijn adresboek. Oud-Chiro-kaderploeg-genoot. Collega. Leuvens-Stiksel-maatje. Haaklerares. Occasionele babysitter. Stadsgenoot. Vriendin. Lid van de testersclub en sinds dit jaar ook: De Baas.

Dat klopt: naast mijn dagelijkse gesprekspartner over het Handwerkgebeuren, is deze tester ook degene die beslist of ik met vakantie mag of niet. Of ik flink aan het werken ben. Of niet. (Wel hoor.) Misschien vindt u dat gek. Maar wij niet: wij zien perfect de lijn tussen De Baas-en-Riet-in-die-toren, tien hoog, en Pernel-en-Riet-daarbuiten.

Cover_zo geknipt3

Pernel was de naaibenjamin der testers en wierp o.a. een kritisch oog op de praktische inleiding, die er voor moet zorgen dat 'weinig-tot-geen-voorkennis' niet in de weg mag staan van 'zelfstandig-aan-de-slag-gaan' met het boek. De test van de dag gaat over een zak-met-binnenzak, en wel deze:


binnenzak

Hier beschrijft Pernel haar bevindingen.

Oh en, zo langs mijn neus weg: eigenlijk had ik evengoed het boek kunnen openslaan en de pagina fotograferen. Want vandaag knalden er ergens kurken, met lichte plof, zoals dat hoort. Niemand die de plof kon horen, want die werd overstemd door luid en ongecontroleerd gekir van onzentwege. Want HET IS ER en HET IS ECHT en het is DIK en ook best MOOI en MET MAPJE enzo en ... en ... en ... . Enfin. Wij waren nogal onder de indruk. Dus. Volgende week in de boekhandel. Vandaag in onze handen. Zo Geknipt! 30 recepten voor je naaimachine.


boek

Ik vergat in alle drukte om mijn exemplaar te laten signeren. Ze is dus nog niet van mij af.

9 opmerkingen:

 1. Zo zalig zeg! Ik kijk uit naar morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goe gedaan, banaan!
  Dat moet een fantastisch gevoel zijn. Uw derde kind begot!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik had echt in mijn hoofd dat jullie boek morgen uitkomt, valt dat even tegen, nóg een week wachten. Maar mijn geduld zal beloond worden, ongetwijfeld, dat ziet er hier al zeer veelbelovend uit.
  En ik ben ondertussen tot de constatatie gekomen dat mijn schoonbroer bij jullie werkt, in diezelfde toren denk ik toch, maar Welzijn en gezondheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een boek, een boek, een boek!!!!!!!!!
  Ik kan bijna niet wachten tot morgen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mannekes, ik ben trots op jullie :)
  Dat ziet er zo geweldig uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Oh, ik wil jullie boek ook! De eerste tipjes van de sluier zien er alvast goed uit! Gaan jullie het ook via jullie blogs te koop aanbieden?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Neen, het is enkel te koop via stoffen- en boekhandels. Wij werken samen 9/10, dus we vrezen dat we niet zo'n goeie service zouden kunnen leveren als we zelf winkeltje gaan spelen. ;-)

   Verwijderen
 7. Geweldig! Een dezer dagen moet ik dan nog maar eens naar de boekhandel!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!