zondag 17 maart 2013

Een puber in het nieuw

Goeiedag, mijn naam is Zanne, ik werd deze week tweeënhalf. 

Tegen het plafond

Tweeënhalf zijn, ik doe dat met overtuiging en een lichte zin voor overdrijving. En er is maar een paar voeten waaraan de wereld ligt. Voici! 

Aan mijn voeten

Die schoenen, die zijn nieuw, van gisteren. Dat zou u niet zeggen hè? Het heeft allerminst met de kwaliteit van de schoenen te maken. Integendeel, het had, met een ander merk, nog veel erger gekund. Heeft u even? Ik zal het eens vertellen.

Mijn ouders stopten mijn hoofd in een helm en mijn derrière in een fietsstoel. Idem met mijn zus, we fietsen naar onze vaste vrolijkevoetenstek: klaar voor een lenteoffensief wat schoeisel betreft.

Ik toonde me in de winkel alvast niet van mijn zindelijkste kant. Wat er voor zorgde dat ik naast een paar schoenen ook deze mooie kousen scoorde. Want reseverkleren, daar hadden mijn oudjes niet aan gedacht. En ze zijn nu ook weer niet zo onmenselijk dat ze me bij 1 °C in mijn blote bibs voor een kwartier op de fiets zouden zetten. Maar die fiets dus, daar had ik op de terugweg geen zin meer in. Vijf kilometer lopen, toch ook leuk, neen? Dus belandde ik met gloednieuwe schoenen (die wilde ik uiteraard ook niet meer uit) op mijn buik op de ruwe, vuile stoeptegels. En ik schuurde eens goed. Met bijpassend concert.

Ik hoorde ze nog zeggen in de winkel, mijn ouders, 'dat ze dit jaar nog voor iets peuterachtigs wilden gaan en dus stevige Kavatjes kozen want dat ik nog niet rijp was voor eleganter dingen met lak enzo'. Hà, u kiest peuterschoeisel, dan gedrààg ik me ook als een peuter, wat had u gedacht!

Zanne

Zijn ze niet consequent of gefaald in hun opvoeding, die ouders van mij? Welneen. Mijn zus is wat serieuzer maar welopgevoed op-een-ander: je kunt er overal mee komen. Ik heb gewoon wat meer gevoel voor humor: zodra ik mijn zin krijg, merken ze meteen dat mijn hysterie eigenlijk 'maar om te lachen' was. Ik kan het ook niet helpen dat ze last hebben met mijn timing!

Maar bon, daar moest het hier eigenlijk niet over gaan. Die tuniek van mijn zus, in deze post beweerde  mijn moeder dat haar tutorial ook voor katoen moest werken. Et voila, dat is dus zo, u ziet het hier. 

Zannes tuniekje

Sterker nog: eigenlijk is dat mooier in katoen, omdat die halslinten mooier stroppen. Net hetzelfde patroon, enkel een heel flauwe bocht aan de hals in plaats van recht op recht. En twee elastiekjes in mijn middel in plaats van een lint.

dubbele elastiek

Aan mijn schouders viel die blouse bij de eerste pasbeurt wat te diva-achtig van mijn schouders. Geen idee wat ons ma daarmee bedoelt. Maar het is zeker zoiets als oorbellen, nagellak en hoge hakken: ik ben daar zogezegd nog te jong voor.

Dus stikte ze daar overtrokken elastiekjes onderin. Een idee van onze pa godbetert! Pas op, die mens heeft wel vaker doordachte plannen. Alleen: hij moet hier tussen zijn drie vrouwen de kans krijgen om ze op tafel te leggen...

elastiekjes

Bon, ik ben ervandoor, want er schuilt kattekwaad in elke hoek, ik zou maar eens een gelegenheid moeten missen!

58 opmerkingen:

Judith zei

Geweldig geschreven en die laatste foto! Heerlijk! De tuniek is ook erg leuk :)

eva maria zei

:-)))

Riet zei

Jij hebt ons misschien wel horen passeren met de kleine brulboei!

Sarah De Baer zei

Super geschreven ! Mooie foto's !

Zaanse Zolder zei

oelala daar zit een kop op, op dat meisje van jou ! tssss die schoentjes.... mooi blijven ze toch niet maar schuren op de stoep, dat versnelt het tempo. Het tuniekje is geweldig!

elisanna zei

lol :-)

Katrien zei

Haha, ik merk het verschil. :D
Als haar tienerpuberteit daardoor minder is, gaat gij tegen dan relaxter zijn dan ik.

Juffertje-in-het-groen zei

Heerlijk verwoord en een zalig tuniekje. En wat heb jij fotogenieke dochters! Zanne moet helemaal niet onderdoen voor haar grote zus. Tja, af en toe zijn het echte donderstenen, hé! Ik heb hier ook een ventje met een heel eigen willetje én een peperkoeken hartje.

An zei

Geweldig Riet! Dat zit gewoon in die jongsten in, geloof me... Hier zo'n mannelijk exemplaar: charme bij de vleet, maar onderschat 'm niet :-) Ik ben fan van 't tuniekje!

MultiVroon zei

Nou zeker mooi en idd misschien wel mooier dan die in tricot :)

Kavats zijn wij ook fan van, maar oei, das toch even slikken zo op dag 1...

Oon zei

Die laatste foto is subliem!

ka- lis zei

schitterend! Echt genoten van het verhaal en zo ...herkenbaar!

mamakers zei

Ik heb hier ook eentje rondlopen die vrijdag exact 2,5 geworden is, en je verhaal is zo ontzettend herkenbaar (als het een troost kan zijn...)!!! Alleen hebben wij nog geen lenteschoentjes, dus bij deze ben ik gewaarschuwd... ;-)

Anouk zei

Heel erg leuk geschreven. (Moet ook erg lachen bij de foto's)

Karla zei

Hilarisch! En wat een flair die laatste foto!

mina dotter zei

Hahahaha, ik herken er zo Janne in. Courage! ;)

Marijke zei

een tof verhaal om te lezen! Je hebt een geweldige dochter en veel geduld vermoed ik

vervlogen dagen zei

Fijn geschreven, mooi gemaakt!

Eveline Trap zei

Hahahaha! Ik heb hier ook een stel nieuwe kousen nodig, maar dan van het lachen! Wat leuk geschreven! En wat een pracht van een schoenen, het tuniek, Zanne, wat mooi allemaal!

eloleo zei

:-) :-) :-)

KellyJade zei

Geweldig! En die foto's... :)

Plien zei

Heerlijk geschreven, glimlach op m'n gezicht. Al zal het voor jullie gisteren vast minder amusant zijn geweest.
Wij waren gisteren ook in de schoenenwinkel, voor schoenen voor Meis. Helaas leeft die dame net als mama op grote, maar ook smalle voet. Dus de schoenen waar ze haar zinnen op had gezet pasten niet. En ook hier was besloten niet te gaan voor lakkerige ballerina's of zo. Ellende, Meis wachtte niet eens tot buiten voor een mooie schreeuw scene zoals die van jullie. Nee hoor, dat deed ze gewoon in de schoenenzaak. Ik ben 6 en zeg nee of zo. pfffff ...

Judith zei

Wat heb je dat toch heerlijk beeldend omschreven! Je zou niet denken dat dat over dat alleraardigste fotomodelletje gaat (hoewel die laatste foto wel iets doet vermoeden).

Tante Jannie zei

Haha prachtig beschreven! En wat een super mooi tuniekje!

JoChapeau zei

Haha, bij ons loop een Martijn rond die eigenlijk Zanne had moeten heten ;-) ... zoiets, maar ter zake : wat je zegt, in katoen is het bloesje inderdaad nog mooier !

Mama poppemie zei

Hahaha,dat was nog eens leuk te lezen.Iets minder leuk voor die arme mama ;) Je zou het haar nochtans niet aangeven,zo'n lieflijk snoetje.

Mama Deborah zei

Leuk verhaal maak je ervan en leuk shirt natuurlijk!

Erika L. zei

haha, zalig geschreven! en een heel leuk bloesje!

Alix zei

Super geschreven, en super krulletjes!
Oei oei, ik was ook zo'n peuterpuber, we doen daar niet om hoor en 't is nog allemaal goed gekomen ;)

van Jansen zei

Oeh, de combi meiden, schoenenwinkels en drama's.... Ik ken er alles van. En ook van die geschaafde schoenen op dag 1, auw, doet toch een beetje pijn! En dat gezicht dat ze erbij trekt, onbetaalbaar! Maar ze zijn zo lief als ze slapen, he?

Leentje zei

ik ook... mijn Janne dan hé

Nele84 zei

Imelda mag wel wat meer zorg dragen voor haar schoeisel, vind ik.
Het tuniekje is echt prachtig en het staat haar ook echt heel goed! Peuter-af, for sure.

la merlette blanche zei

Haha, de deugnieterij straalt zo van haar gezichtje!

Ann P zei

Geweldig wat zouden we zonder onze kids doen hé...

Anneleen zei

Plezant geschreven!
Misschien dacht Shoe Addict Zanne zo aan een extra paar schoenen te komen hé. ;-)

dezusjes zei

Gewoon geweldig! En love de katoenen versie!

IeneMiene zei

Krom van het lachen :) Echt zalig!!!

Mie zei

Proest ;-)

BY JM zei

Fantastisch! Jullie dame zou het helemaal naar haar zin hebben met onze 2 1/2 jarige peuter, ik geloof dat er dan het ene na het andere zou worden uitgehaald. Heel herkenbaar. Die belevingswereld van peuters......
Goed onthouden en later aan haar vertellen.

Needle work zei

Zanne toch! Wij waren dus niet de enigen die op schoenenjacht gingen dit weekend.
Leuk, die tuniek!

Agi zei

Zalige foto's! Mooie tuniek ook!

C onny zei

Wat een leuke blog. Ik moest meteen denken aan mezelf als klein kind heerlijk ondeugend en een lekker eigen willetje.

Mooi tuniekje staat er zeker geweld en toch nog lekker ondeugend

Wendy Grootveld zei

Geweldig zo herkenbaar hé ! :-) Schoon tuniekske !

Ellen zei

Zalig geschreven! Ik kon het me levendig voorstellen.

isabel zei

haha, die peuterpubertijd is hier ook begonnen... leuk he? :)
die laatste foto zegt het hélémaal! :)

www.mamajulesbrussels.blogspot.com

deSTOeFFERIJ zei

:-))

Elke zei

ik ben fan van zanne! Alleen al om te lezen dat onze nu 3,5 jarige niet alleen was en is.
Haar winterschoenen hebben trouwens zo goed als geen punt meer.
En ze had bijna dezelfde kavatjes gekregen voor deze zomer, ons madam. Alleen toonde ook ons Mitte in de winkel haar ware aard, en werden het anderen. Die die mama wilde, neehee. Die liever niet. Het werden er ook blauwe, met een gesp met velcro. Maar dan van Pom d'api. Eigenlijk nog beter. Want de zool loopt verder door over de punt. Ideaal voor puntverslijters.

lakschoentjes zijn hier ook totaal nog niet aan de orde (zal het ooit zijn?). Hoewel de dochter dat zelf wel zou willen. Misschien moet ik dat dan aangrijpen om haar gedrag tav haar schoenen wat te doen keren. Misschien.

Anoniem zei

waaw, wat leuk

vanwaar komt het stofje?

Janina Modaal zei

Ahahaha, de max!
En mooi, uiteraard!

Anoniem zei

Waaw, wat een knap tuniekje. Ikzelf ben pas aan het stikken geslaan en volg regelmatig je blog. Waar heb je het stofje voor de tuniek vandaan? En bestaat er zo'n patroon op volwassen maat? Ik vind het echt superleuk!

Khadetjes zei

Schitterend gewoon - zowel de puber als het tuniekje

Liezewiezewoes zei

schitterend stukje tekst! En ik kan wel zeggen dat de lakschoentjes van Pèpe van het stevige soort zijn. ik heb een uiterst lomp kind met momenten. Loopt over tegen en op, valt overal over, liefst over haar eigen voeten... En de lakschoentjes van pèpè doorstaan de test grotendeels wel :)

Lily zei

Geweldig! En in die laatste foto zie ik Linde helemaal!

Juffrouw Sanseveria zei

Hoi Zanne,
Ik steel even de alias van mijn moeder.
Fijn dat er nog zo'n dames zijn die zich laten gelden, ik doe dat ook!
Mag ik je enkele tips geven?
Kijk boos naar eenieder die iets tegen je zegt en draai ostentatief je hoofd weg.
Lachen geblazen hoor!
En nooit, ik herhaal: NOOIT! stoppen met huilen voor je denkt dat ze gekraakt zijn!
Veel plezier nog!
Groetjes, Leucille

Fête des Gamins zei

ZALIG!!! (en schoon ook ;-))

Anoniem zei

juist deze momenten zijn de dingen om op een trouwdag boven water te halen! heerlijk geniet er maar van 't is zo voorbij

Karen zei

mijn arsenaal aan schoenpoetskleuren komt bijna in de buurt van mijn nagellakassortiment ;) Nee echt, een potje bijpassende schoenpoets doet wonderen!

Modern Country Lady zei

Hahaha , meer, meer, meer!! :-)
Prachtig geschreven en ook een heel mooi tuniekje.
Ik kijk uit naar een komend vervolg.
En de nieuwe schoenen zijn ook een topper!