woensdag 25 september 2013

Legobrood

Bloggen, dat betekent dat men je kent als een gezin met kinderen. En dat je in die hoedanigheid af ten toe ook een plezante vraag krijgt. "Of ons gezin zin had in een kennismaking met de eerste Lego concept store in België". Welja. Niet dat ik niet besef dat die vraag niet over mijn schoon ogen gaat  of over de bekommernis dat wij met zijn vieren een gevarieerd en uitdagend leven leiden. Uiteraard gaat het over visibiliteit voor de winkel. Maar De Meneer vond/vindt Lego plezant speelgoed en dus greep de rest van het gezelschap zijn kans voor een uitstap onder bloedverwanten. En zoals verwacht: het was ook een beetje blogmeet daar.

Maar voor u dit onversneden blok reclame wegzapt: volgende boodschap. Om ervoor te zorgen dat dit bericht meer inspiratie geeft dan 'Legofans, in Wijnegem is een store, allen daarheen', presenteer ik meteen het voor mij meest memorabele gegeven van de winkelopening: Legobrood! De innerlijke mens kreeg, naast het oog, ook de kost. En dat Legobrood vond ik een schitterend idee voor een gezonde hap op een kinderfeest.


Verder blijk ik atypische Legokinderen te hebben. De vierjarige viel de, in mijn ogen toch voor peuters bedoelde, Duplotafel aan. Omdat bouwen snel gaat als de blokken groot zijn, misschien? In dat geval lijkt ze op haar moeder, die liever naait dan breit...


De liefde van Zanne gaat steevast door de maag, dus als je het haar vraagt, voorziet de winkel dat feestbuffet best standaard.


Ikzelf vond het idee van de schepwand wel tof: een beker Lego voor een vaste prijs, je kiest zelf de stukjes die jouw collectie vervolledigen.


De wederhelft was dan weer onder de indruk van de digitale dozen: als je de verpakkingen in de winkel voor een scherm houdt, bouwt de inhoud zich virtueel op op dat scherm. En dan helemaal leuk: kantel de doos, en je kan zelf de bewegingen van het gebouwde stuk bepalen. Liv liet dit busje van het scherm rijden door de doos schuin te houden.


Verder is het uiteraard gewoon een winkel. Die alle bouwbare stukken in huis heeft, niet de huishoudlijn met de brooddozen en dergelijke. Hier en daar een kijkgat - lol, is dat ook Lego?


Ook aanwezig: een style-je-eigen-ventje-en-neem-mee-toren. Met een (occasioneel?) wedstrijdje om-ter-snelst-mannetjes-maken. 


Ik probeer me niet af te vragen wat er omgaat in het hoofd van mijn jongste telg, als ik haar zeer bewust samengestelde Legocompagnon bekijk...

18 opmerkingen:

 1. Wij werden ook uitgenodigd, he zo jammer dat wij niet konden vandaag! Ik had je graag nog eens gezien! En LOL voor Zanne, dat meiske is de max!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lol voor 't ventje van Zanne :-) En mijn 4-jarige speelt ook nog altijd liefst met Duplo hoor, zelfs mijn 6-jarige is daar nog grote fan van. Lijkt me heel normaal. Die kleine blokjes is toch al serieus friemelwerk. Met hun duplo worden hier de meest fantastische dingen gebouwd: treinsporen die de hele keuken beslaan, dierentuinen/annex brandweerkazernes, boerderijen, ... (An)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik herinner mij zelfs Duplo-namiddagen als 8-jarige ;-) En ja, de gekregen echte Lego ligt nog altijd netjes in de doos.

   Verwijderen
  2. Ik heb bij mijn grootouders echt nog héél lang met duplo gespeeld. En nooit met lego eigenlijk. Gewoon veel grotere dingen kan je bouwen met duplo. 'k Vond dat altijd toffer. 'k Heb dat nog niet afgeleerd, dat huizen bouwen :-)

   Verwijderen
 3. mijn 3 jarige heeft dan weer liever lego dan duplo... Zag er leuk uit. Jaloers op jullie uitstapje!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo'n beker is zeker een goede uitvinding! Basisstenen genoeg hier, maar om een super-cool ultra-vet ruimteschip (met gps, lasergun en lava-protectie) te bouwen, hebben mijn 4 en 6-jarige echt andere blokjes nodig!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha geweldig dat manneke! Zag er me wel een leuke dag uit. Dat Lego brood vind ik ook wel een tof idee. En Lego, tjah, het blijft tijdloos speelgoed he!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik heb al spijt dat wij niet op de uitnodiging zijn ingegaan. Maar die woensdagen zitten hier met vier kinderen met veel hobby's boordevol... Zag er supertof uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw. Heel gevaarlijk zo dicht in de buurt ... zal eerst al maar sparen voor ik met de kinders naar daar trek. En dat manneke van Zanne ... priceless ;-)

  http://wolligewolkjes.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Grote glimlach hier om de lego compagnon van je dochter!!! Heerlijk toch, die ongecompliceerdheid van onze kinderen, da's echt GENIETEN!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Enkele jaren terug hadden we hier ook een lego winkel met zo een wand om een pot lego te vullen, mijn favoriete hoek. Enne ... die reklame valt wel mee hoor, want het is een hele leuke blogpost om te lezen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er mij een supergave winkel uit jong! Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Een bezoekje waard, de schepbekers en het stel-je-eigen-mannetje-samen lijken mij echte toppers. En lol voor Zanne haar ventje!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Een jaar of tien te laat, de zoon zou gelijk graag mee zijn gaan winkelen met zo'n Lego store.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aaaaaahaha, dat legopeetje, echt jong, ik bleef er bijna in :).

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Super gaaf. Ik zou er graag eens naartoe gaan en een hele dag bouwen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. We bezochten er jaren geleden eentje in Keulen en deze ziet er nog cooler uit.
  Zo jaloers op jullie uitje!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!