zondag 16 november 2014

De broek zonder inhoud

Na de jas zonder verhaal presenteer ik u: de broek zonder inhoud. 

zakjes

Niet dat het patroon een lege doos is, verre van. Cisse is een telg uit het nest van Zonen09 en dat is een patronenfamilie met goede genen. Maar ik presenteer u de broek wel zonder inhoud. Hij hoort namelijk rond de billen van neefje Stan en was een deel van zijn verjaardagscadeautje. Op het feest voor de verse 6-jarige kwamen er, zoals ik voorspelde, spannender cadeaus op tafel dan een broek en een trui. Dus ik organiseerde geen passessie, uit vrees geboekstaafd te worden als: "Oh neen, Tante Naaimachien is weer daar met haar zelfgemaakte spullen zunne."

De moeder van de jarige - aka mijn zus - indachtig ging ik voor niet al te veel speciallekens en asymmetrie. Maar ik zou Cisse oneer aandoen als ik alle details achterwege zou laten, dus ging ik aan beide kanten voor de dubbele zakjes en de paspel aan de broekspijpen. 


combi

Stan is vrij praktisch van ingesteldheid en in zijn time-management besteedt hij liefst zo weinig mogelijk tijdseenheden aan een toiletbezoek. Valse gulp dus: waarom een broek opendoen als ‘afsteken’ ook werkt?


Cisse voor Stan

De achterkant kreeg een verstelbare taillerend en bleef zakloos. 


achterkant

Ik volgde, voor mijn doen, vrij slaafs de duidelijke uitleg. Enkel aan de pijpen maakte ik een zijsprong. De voering van mijn jasje wees me nog maar eens op het feit dat ik zelden tevreden ben van mijn werk als ik de ‘geplette-paspel-methode’ moet toepassen: om een of andere reden lukt me dat niet zonder verspringen. Dus ik knipte de broekboorden in 1 stuk, zette de hele broek in elkaar en kon op die manier het paspelrandje sluiten met een stiksel aan de binnenkant van de pijp. 

naadje

Aan de buitenkant lopen boord en paspel gewoon door. 


rondom

De broek-met-trui-vraag dateerde van anderhalve dag voor het feest: geen tijd dus voor een zelfmaaktrui. Maar wél voor ‘schoon combineren’: met een trui uit de winkel op zak leverde een blitzbezoek aan Hexagoon exact de juiste kleur paspel op.

roest

Schone zoon, die Cisse, hele heer, die zesjarige Stan!

16 opmerkingen:

 1. Schoon, schoon, schoon! Ik dacht eerst: 'Oh, waw, Riet heeft het weer eens helemaal geflikt met die trui. Waarschijnlijk gerecykleerd uit een groot exemplaar van haarzelf ofzo... ;-)' Ik neem 'm dus mee als inspiratiebron, net als de schone Cisse! (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een broek waar ze hier voor zouden vechten. Heel mooi en hij ziet er echt zo jongensachtig uit. Hoera voor jou en voor Stan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En de dochter van 8 doet een broek met knop en gulp zelfs niet open voor een toiletbezoek. Ze krijgt de broek dan ook gewoon zo over haar smal poepke!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Tante Naaimachien heeft dat weer schoon gedaan! Als de 'moetjes' hier weggewerkt zijn, maak ik ook nog eens een Cisse. Zo'n fijn patroon he.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is een supermooie Cisse!! Heel leuk gecombineerd met de trui.
  Dat neefje van jullie mag tevreden zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een tof Cisse-exemplaar!
  Tante Naaimachien heeft weer gescoord volgens mij...:)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ook zonder inhoud heel leuk om naar te kijken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De eenvoud maakt het prachtig. Mooie kleur, dat ros, rood, bruin, terra!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De combinatie met die trui is helemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Prachtig en zo schoon afgewerkt (hoewel ik ook niet anders verwacht had ;-) ° Je kleurencombinatie is echt top!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ben ook helemaal fan van die patronenfamilie! Goede genen hebben ze zeker! Dat bewijst jou schoon exemplaar weeral..

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel knap en de patroontjes van Zonen 09 zijn inderdaad heerlijk om mee te werken...

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!