woensdag 29 april 2015

Give-away: La Maison Victor

't Was volop zomer en picknickweer toen wij schreven aan Zo Geknipt!2. Maar toen het boek in de winkelrekken lag, werden de barbecuestellen al lang geruild voor fonduesetjes en de picknickdekens stilaan voor kersttafellaken.

Maar nu in het tijd om sommige zonnige recepten boven te halen. En dat vonden ook de mensen van La Maison Victor: de zomer lonkt, uw Franse broodjes zijn bijna gebakken... en verdienen op maat gemaakte zakken!Het recept wordt uitgebreid belicht in de mei-juni-editie van het tijdschrift. Net als het boek zelf!


Ik kreeg er vier onder mijn hoede, en deel die graag uit aan vier picknickfans die met me willen delen wat zij onmisbaar vinden bij het buiteneten. Reacties onder dit bericht tot zondagavond, maandagochtend laat ik weten wie er een exemplaar van het tijdschrift heeft gewonnen.

110 opmerkingen:

boomie zei

Ik geraakte nog niet in de krantenwinkel, en waag dus graag mijn kans!

Anneke zei

I'm in!

Nele zei

Oeh ik wil! Bij een picknick horen aardbeien, altijd.

Lies bet zei

Vers zomerfruit: aardbeien, mango, ananas, watermeloen, ... Mmm!

El Probeert zei

Onmisbaar bij het buiten eten? Mijn dochters kunnen buiten niet zonder kleurrijke kussens om op te zitten bij het picknicken of om kampen te bouwen.

Julienne zei

Voor mij niet buiten eten zonder goed gezelschap!

Marleen B zei

Zodra de eerste zonnestralen doorbreken en mijn kinderen uit school komen, leggen we een kleed in onze achtertuin en genieten van de eerste picknick. Die is ondertussen al achter de rug, met ordinaire boterhammen. :-) Wat eigenlijk niet mag ontbreken zijn gevulde wraps, bijvoorbeeld met zalm, paturain en gemengde sla en daarbij een lekkere rosé. O ja, en natuurlijk een LMV om fijn door te bladeren en inspiratie op te doen! ;-)

Misstraaitoenaai zei

Koude roséwijn!! Onmisbaar bij het buiten eten! Enne... Die laatste LMV heb ik nog niet, dus ik waag mijn kans.

Lotte Pothé zei

Ik doe hele graag mee.! Wat voor mij zeker niet mag ontbreken bij een picknick is een lekkere cocktail met kleurrijke ijsblokjes en een parasolletje in. Hmmm, ik verlang al naar de zomer.

Marthe Knops zei

Ik doe graag mee, heb dit boekje nog niet :)
Bij het buiteneten geeft een lekkere baguette en franse kaas altijd een leuk vakantiegevoel, Franse nostalgie zeker !

Anoniem zei

Cava, stokbrood, verschillende kazen, hartige en zoete muffins, fruitsla, spelende kinderen, goed gezelschap. En een goed boek om te lezen ;)

eva maria zei

Onmisbaar bij het buiteneten? Het picknickdeken dat ik maakte uit Zo Geknipt 1 en hier meermaals ook als tafellaken dienst doet. En bubbels, bubbels, bubbels om de zon te vieren :-)

sOn zei

Goed weer is de belangrijkste vereiste voor mij. Dat, en leuk gezelschap! Zo'n mooie baguettezak heb ik al gemaakt, en ik heb het patroon ook gebruikt (mits aanpassing van de maten uiteraard) voor een gewone broodzak, voor ons zelfgebakken brood. Maar die laatste LMV, die heb ik nog niet!

Lara Biliet zei

Goed gezelschap mag zeker niet ontbreken en het liefste in zelfgemaakte outfits. :) ik waag me dus graag ook eens kans voor het tijdschrift!

Anoniem zei

Ik doe ook graag mee! Buiteneten doen wij hier ook van zodra het weer het toelaat, aan de picknicktafel (uit een stuk, wat op zich al tof is voor de kids), wat er bij ons niet veel zal ontbreken zijn de milkshake of smoothie met (klein)fruit uit de tuin. AnnVB

Elke Jansen zei

Onmisbaar bij een picknick? Goed gezelschap, verkoelend gras aan de blote tenen, een lekker glas wijn, en kriebelbeestjes die urenlang geobserveerd kunnen worden!

All Set zei

Leuk, ik doe mee... Onmisbaar? Mijn meiden om me heen, lekker in het zonnetje met mijn mannetje en lekker en gezonde hapjes...

papa en mama zei

Hallo , de zon , leuke toffe mensen en lekkere slaatjes meer is niet nodig voor een geslaagde picknick
Zonnige groetjes
Doortje

papa en mama zei

Hallo , de zon , leuke toffe mensen en lekkere slaatjes meer is niet nodig voor een geslaagde picknick
Zonnige groetjes
Doortje

marieke (circle meets line) zei

Buiten eten, goed gezelschap op een mooi kleed, blote voeten, mijn meisjes ronrennend om ons heen (in zelfgemaakte jurkjes uiteraard..) een zwembadje (meisjes toch niet in zelfgemaakte jurkjes, maar in badpak of poedelnaakt :)) Bubbels! Tomatensoep, de koude variant, gazpacho dus (en ik blij dat de zelfgemaakte jurkjes vervangen zijn voor badpakjes) Oh ja en wat er echt niet mag ontbreken: ZON! Een nanny voor een dag zou ook fijn zijn, zodat ik in alle rust een tijdschrift kan lezen ;)

marieke (circle meets line) zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Ellen zei

Ik doe mee! Een frisse salade, gezellige mensen en een zakje om de zooi nadien ook op te ruimen mogen zeker niet ontbreken ;).

Juffrouw Kersjes zei

Een lekkere bbq in een zalig zonneke, goed gezelschap, een lekker glaasje rode wijn en later op de avond muggenmelk, terwijl de bbq dienst doet als kampvuurtje!

mme-carper zei

En ook ik doe graag mee! Ik zet op het 'picknick lijstje', genieten van tijd en rust.

mme-carper zei

En ook ik doe graag mee! Ik zet op het 'picknick lijstje', genieten van tijd en rust.

MultiVroon zei

Vrolijke kindjes die rondrennen en veel te laat opblijven :)

Wat leuk dat je dit met ons deelt :) Deze ontbreekt nog in mijn collectie!

reggie arissen zei

Een koel flesje prosecco en bellenblaas!

Tinekebo zei

Wat niet mag ontbreken bij mijn picknick is stokbrood met camembert en tomaat . En het stokbrood neem ik vanaf nu natuurlijk mee in zo'n zelfgemaakte kleurige stokbroodzak.

MultiVroon zei

Vrolijke kindjes die rondrennen en veel te laat opblijven :)

Wat leuk dat je dit met ons deelt :) Deze ontbreekt nog in mijn collectie!

Saskia Van Beneden zei

Buiteneten = aarbeitjes! Geen enkele pickinck zonder

Verelotte zei

Wat hoort bij buiten eten? Zand tussen je boterhammetjes, mieren in je billen, zomende bijen rond je oren, vliegjes in je drinken..... Maar toch 200% genieten!! verelotte.blogspot.be

BayernDutchInNRW zei

Ik ga picknicken en neem mee: stokbrood, kaas, druiven en een wijntje :-)

ma marijke zei

Goed gezelschap, een fijne, liefst zonnige locatie, een dekentje, een mand gevuld met lekkers, mijn lieve man (mag ook eens zonder onze kindjes maar kan zeker ook met... ;-) ), de afwezigheid van muggen of andere storende insecten, een sappig grasveldje, de schaduw van een klimbare boom en zeker een flesje wijn of cava...

Mijnspiegelbeelden zei

Fluitende vogels, zingende kinderen en geniet van het leven.

Mirjam (DeKaWear) zei

Ik houd niet zo van buiten eten, al die vliegen/bijen en ander kriebelend buitenleven dat t op mij of mn eten gemunt heeft... Maar als ik dan buiten eet, is warm weer onmisbaar en natuurlijk aangenaam gezelschap :) Een knetterende pizza-steenoven en/of bbq op de achtergrond. Hmm... buiten eten is misschien toch zo gek nog niet ;)

Jozefien zei

Zonnestralen, een groot deken, een picknickmand, een voorafgaand fiesttochtje en lieve mensen. En als het lekker is, dan is dat een plus :-)

Machlien De Brabandere zei

Ik heb ook de laatste LMV nog niet gekocht en waag hierbij eerst mijn kans :-)

Kim zei

Een zonnige picknick met een salade van watermeloen, feta en een beetje munt... ik heb er al zin in!! En die nieuwe LMV wil ik ook wel!

Maaike - Catching Threads zei

Leuk deze give-away! Wij namen, toen we nog in Amsterdam woonden, altijd ons mini-bbqtje mee naar een mooi park. Hier in Duitsland weet ik niet of dat mag, maar nu hebben we een mooie tuin om buiten in te picknicken :).

Valerie Verstraete zei

Ik wil hem ook graag in huis, dus waag ik mijn kans!

Trientje zei

Buiten eten is altijd een beetje vakantie! Zalig!

Suzanne Wever zei

Ik hou van lekker eten en mooie patronen!

Liesbets zei

Ik doe ook graag mee!!!

Anoniem zei

Aardbeien en komkommer... Laat de zomer maar komen!!
Lila

pattee vivee zei

yes please! ik waag graag een kansje

Karen. zei

Oh, ik doe graag mee!
Onmisbaar bij het buiteneten? Een picknickdekentje en bekertjes met rietjes natuurlijk!
En dan koude boontjes, stukjes worst en koude aardappeltjes met mayonaise .. en als afsluiter aardbeien met zelfgemaakte slagroom :)

Stipjes en datjes zei

Oh die lmv heb ik nog niet, dus ik doe graag mee! Picknicken: lekkere hapjes, fruitsalade, sapje/smoothie, kleine broodjes of wraps met zalm, pesto, roomkaas. Meestal op vakantie. Al denk ik dat het deze zomer ook in de achtertuin zal gebeuren met mn peuter en dreumes (bijna peuter).

Ils.e zei

Ik doe graag mee!
Een picknickdeken vind ik echt onmisbaar bij buiten eten. En leuk gezelschap. En iedereen neemt een zelfgemaakt hapje mee zodat je vanalles kan proeven. Super leuk en gezellig!

Rineke zei

Zon en als er veel zon is, is schaduw onmisbaar. En natuurlijk een vrolijk humeur en gewoon komkommer (zo goed tegen de dorst) en aardbeitjes, mmmmm.

Dreamstuff zei

Oh, tof. Ik heb jullie boek natuurlijk al (en dus ook het patroon van de broodzak) maar de rest van la maison Victor nog niet...... Dus ik maak graag een kans :)

wannesraps zei

buitenleven: BBQ, stokbrood met kruidenboter op de BBQ, sla tomaat, feta, olijven, aperitiefje, zon, en sinds kort ook caravan die in stadium: `ik word gepimpt` zit. die broodzak komt er zo of zo wel ;)

Griet Bellings zei

Ooooh, ziet er leuk uit. Ik doe mee!

chloehoornaert zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
chloehoornaert zei

Ik droom al helemaal weg bij het idee aan picknicks, barbeques en zwoele zomeravonden...laat ze maar komen! Denk daar dan nog lekker zomers fruit bij (aardbeien! nectarines! meloen!) en een lekker drankje, en het kan al helemaal niet meer stuk :)

Anja VH zei

Buiten eten is sowieso tof (bij mooi weer dan toch)! Een mooi picknickdeken mag dan niet ontbreken. Ik doe graag met de give-away!

Karlien zei

Het patroon voor de baguette zak heb ik al (zo geknipt 2 was het eerste boek dat ik kocht toen ik een naaimachine had aangeschaft), maar die LMV zou ik ook wel willen.

Het grote boek van Florien zei

Een lekker dessertje, liefst met aardbeien :) Of rabarber-meringuetaart, ook altijd lekker!

Melissa Hauspie zei

Buiten eten = voor mij samen met mijn vriend naar mijn ouders gaan die een grote tuin hebben. Dat is buiten zitten, uitgebreid aperitieven, lekker bbq'en, een lekker ijsje eten en achteraf spelen met de vier honden. Buiten eten, dat is eigenlijk super zalig! :D

sneksniltje zei

Buiten eten in eigen tuin ? Dan is alleen de zon broodnodig ;) Als het ver weg picknicken is, tijdens een uitstap of zo, zijn vochtige babydoekjes noodzakelijk. Niet voor luierwisseling, maar wel voor de vuile snoeten, vettige plakhanden en zeurende kroost die het vies vinden om nadien zo verder te moeten wandelen.
Toffe give-away, ik doe graag mee, want dat is de nieuwste versie van LMV hé ?
'n vrolijk groetje,
sneksniltje

Ellen. zei

Buiten eten, dat is voor mij de vrienden optrommelen richting een park in de buurt. Googledocs aanleggen om hapjes, slaatjes en dessertjes te coördineren, zelf ice tea of citroenlimonade maken, dekentjes zoeken en toch ook maar handdoeken meenemen voor de billen die een beetje nat worden. Buiten eten is voor mij ook lang eten: je eet een beetje en je praat verder, en dan ontdek je nog iets nieuws, of je blijft verder knabbelen op heerlijk stokbrood. Buiten eten is ook een langzaam roder wordende neus, want we blijven altijd toch nog even langer dan gepland zitten in het zonneke.

Charlotte Verdonschot zei

Voor mama en papa een glaasje cava en voor dochter een glaasje zelfgemaakt limonade. En een frisbee, daar kunnen dochter en hond dan samen mee spelen terwijl mama en papa genieten van het glaasje cava en gelukkig toekijken: het leven is mooi.

Maaike zei

Ik doe graag mee...

Maaike zei

Ik doe graag mee...

Marjan Wens zei

Ik doe graag bij. Bij een picknick hoort fruitsla, belegde broodjes en koude pasta. Mmmm... was het al maar terug zomer.

Hilder zei

De eerste picknick hebben we al gehad, en de volgende is alweer in het vooruitzicht. Ik doe graag mee!

madebykk zei

ik doe graag mee

Cupcake Ilse zei

Ik doe héél graag mee :)

Uffra Barbara zei

Een goede picknick-deken, da's een echte must, wil je niet door de mieren onder de voet gelopen worden :-) Ik kan zo'n LMV-exemplaar ook goed gebruiken!

Happy in red zei

Mijn lief is eigenlijk ingrediënt nummer één, omdat hij er bijzonder smakelijk uit ziet én gevoel voor humor heeft (hij is meesterlijk in mensen kijken). Oké, genoeg geklef! Ook onontbeerlijk is een flessentas om de rosé mee te sjouwen :-)
Ik doe graag mee hoor, leuk!!
Groetjes,
Esther.

Naaistaart zei

ik doe graag mee voor dit exemplaar! Onmisbaar bij het buiteneten zijn voor mij ook lekkere aperitiefhapjes! guacamole met breek-chips, soepstengels voor in de humus, kersttomaatjes, gesneden worteltjes, hmmmm, krijg er al honger van!

Elke Veirman zei

Op ons terras staat een picknicktafel voor het gezellige gevoel, hier samen eten 's avonds met de kindjes om de dag samen af te sluiten voor ze in bed kruipen is wat op een zomerse dag niet mag ontbreken!

iris zei

Nog ééntje die graag meedoet

Kim Pelgrims zei

Ik heb hem ook nog niet.
Wat ik essentieel vind voor een picknick is een deftig picknickdekentje. Liefst met "plastieken" onderkant om de natte plekken in het gras geen kans te geven. ;-)

Mamadammeke zei

Wat ik onmisbaar vind is een dekentje om op te zitten en mijn eten op te leggen, dat er niet meteen allerlei beestjesin mijn eten kruipnen ;)

Eva D'hauwer zei

Hier een echte picknick-fan! Onmisbaar bij een picknick: de zon (uiteraard), en vooraf: mijn pinterestmapje, om te kijken hoe anderen enorm stijlvol picknicken en dan te besluiten dat het toch eigenlijk feitelijk toch draait om de gezelligheid nietwaar ;-)

Meetje Lief! zei

Ik waag een gokje! Liefs Marcella

Nathalie Dene zei

Ik lees Libelle, en daar staan regelmatig allerlei ideetjes in om uitgebreid en origineel te gaan picknicken. Maar eerlijk gezegd, voor mij moet het niet meer zijn dan: een kleurrijk dekentje, een vers stokbrood met kaas (goeie, van bij de kaaswinkel, niet voorverpakt; hard of zacht, maakt niet uit), wat lekker zomerfruit erbij (met op 1: aardbeien), en een glaasje bubbels. Meer moet dat niet zijn!

heleen zei

OUI voor la Maison Victor!!!!

Luce Vandeput zei

cava voor de liefhebbers, aardbeitjes en lekker brood. Ne vliegenmepper mag niet ontbreken, al was het maar om op de vingers te tikken die teveel aan de aardbeien zitten of teveel cava drinken ;-)
Vliegen en andere beestenboel kunnen ook een tikje krijgen natuurlijk...
(een makkelijk meeneembare stoel is ook wel handig)

Sandra Flossie zei

Ik wil ook mijn kansje wagen.....

Mij zei

Altijd inspirerend La Maison Victor. Is hier zeer welkom!

Miss S zei

Ik doe ook graag mee, het zou mijn eerste kennismaking met LMV zijn!

Sofie zei

Onmisbaar: leuke mensen, lekkere sapjes, leuk dekentje, toffe pick-nick mand of BBQ indien thuis, kleurrijk bestek... ik zie het zo voor mij :) Ben benieuwd naar het tijdschrift!!! :)

Lies Vanweerts zei

Ik zie zo'n exemplaar wel zitten! Hier is het altijd welkom!

Lies Vanweerts zei

Oeps, op de vraag vergeten te antwoorden. Wel, om eerlijk te zijn: goed gezelschap, iets lekkers op de tafel (een pastasalade, aardbeitjes...) en een goede sfeer dat heb ik nodig om te genieten!

maartje huijben zei

Wij gaan graag picknicken. Vers fruit en driehoek boterhammen zijn hier favoriet. En die laatste lmv heb ik nog niet dus ik waag graag een kansje.

Anoniem zei

Ik ken wel iemand die ik hiermee kan plezieren! groetjes Charlotte

Caroline Craane zei

Superleuk!! Hij is niet te koop waar ik woon dus ik waag graag een kansje.

Klaartje Nel zei

Gezellig gezelschap, een leuk deken, stilte en rust in de natuur, thee en een lekker dessert voor achteraf :-)

lisette zei

Ik waag ook mijn kans!!!!

Cowboys en dindianen zei

Tapenade, notenbrood en ne lekkere rosé!

Alexandra zei

Fijn gezeltschap om me goed te kunnen amuseren, lekker glas wijn, muziek en dan natuurlijk the good food. Dan gaat dat helemaal goed komen. Succes :-)

Evelien Anné zei

Zon, vogeltjes, vrolijk gezelschap én... huisgemaakte gember-citroenlimonade!

HJ zei

Fijn zo'n uitgebreide review, proficiat!
Naast goed gezelschap is een picknickdeken altijd fijn en wat betreft eten mag zomerfruit niet ontbreken: bessen, ananas, mango,... mmmmm!

Helemaalhoedje zei

Zo krijg je nog meer zin in mooi weer,
Ik waag een kans!

Karen Vandenweghe zei

Onmisbaar is natuurljk een mooie picknick-deken, een fris slaatje en vers brood. En cava mag ook altijd mee :-)

Miss Steek zei

buiteneten... wat smaakt er meer naar zomer dan (water)meloen? Wij zitten daarvan op ons kleed (ook onmisbaar) graag van te smikkelen!

Lesley Vanhove zei

Ik doe graag mee aan deze give away
Mijn kids zitten te popelen om te gaan picknicken. De ideale picknick voor ons bestaat uit een knus picknick deken, knapperig stokbrood, lekkere salades, blozende aardbeien, smeuige kaas (voor op het stokbrood), een glaasje bubbels voor mama en een glaasje frisdrank of fruitsap voor de kids

Lili zei

Ik waag mijn kans! Een picknick is voor mij ideaal als er zelfgemaakte limonade aan te pas komt :-)

Jaapio Reus zei

Bij een picknick hoort een stralend zonnetje!!

Katrijn zei

Ik doe mee!

Katleen zei

Ik ben nog niet in de krantenwinkel geraakt, dus graag !

Eline zei

Ik wou dat ik hier de perfecte wannabe-huisvrouw kon uithangen, maar ik ben nu eenmaal een student die niet doet aan dekentjes en rieten picknickmandjes. Daarom mijn antwoord: frietjes van de frituur, een pintje en uitzicht op het kasteel van Arenbergh! Zo ziet mijn ideale picknick eruit ;)

Joyce zei

Ik doe graag mee. Door de te vroeg geboren zoon niet meer naar de winkel geweest. De ideale picknick: met man en de 3 zonen.

Kreatita T zei

Wat ik niet kan missen tijdens een picknick zijn mijn man, 3 zonen en ons dochtertje, en liefst ook iets om te eten en drinken natuurlijk. (en dan nog liefst geen dingen waar ze allergisch aan zijn).

Wiek zei

Nog net op tijd om mee te doen! Onmisbaar bij buiteneten vind ik toch wel een zonnestraal of twee-drie. En mieren schijnen er ook echt bij te horen, als ik tenminste de Donald Duck moet geloven..,

marian zei

Nog op het nippertje om mee te doen.
Wat is er nu heerlijker dan te picknicken, du pain, du vin en de boursin ;)

Anoniem zei

Nog net op tijd! Fijn toch in de zomer picknicken. Ik heb de zon, lekker eten en vrienden of familie nodig of soms toch liever alleen! Groetjes

Marloes zei

Ik vind buiteneten het allerleukst met fijne mensen erbij! En als iedereen wat meebrengt zodat er veel lekkers is! Laat de zon maar rap terugkomen...

It'sMie zei

Verschillende kleine en grotere doosjes om zo veelvuldig te ontdekken wat er te eten is, dat vinden de kleintjes hier wel leuk bij een picknick. En dan mogen dat ook gerust boterhammetjes met choco zijn.