Zit jouw weekmenu al in elkaar? Als 'vleesloos' en 'minderjarige tafelgenoten' randvoorwaarden zijn en je hebt een voorkeur voor 'gemakkelijk', dan heb ik misschien een tip. Een gerecht dat even snel klaar is als dit blogbericht. Je staat wel even te bakken, maar het resultaat wordt nog tijdens dat bakken zelf uit de kom gegrist.
Qua fotomateriaal moet je het doen met wat telefoonfoto's. Maar ik garandeer je dat het lekker was, mijn kleuters kunnen dat beamen. Verder ben ik nog steeds geen keukenprinses, dus vergeef me enige vaagheid in de omschrijving, want 'ik doe maar wat'. Maar 'wat' was wel eetbaar!
Hartige poffertjes met oesterzwammen en peterselie
Het poffertjesrecept dat de basis is voor wat ik maakte, is er eentje van Piet Huysentruyt. (Verder niet de meest diervriendelijke kok, dus ik ben hem enkel erkentelijk als leverancier van meestal-lukt-dat-wel-goed-kooktechnieken.)
Ik neem voor het gemak het geheel voor u over, want doorklikken met handen vol poffertjesdeeg, dat is niet zo handig.
Nodig:
1 ei
1/4 dl zure room
300 ml melk
300 g zelfrijzende bloem
100 g oesterzwammen
een kleine ui
een handjevol bladpeterselie
een handjevol geraspte emmentaler
peper en zout
bakboter
een poffertjespan, of - zoals ik - poffertjesplaten voor je wafelijzer
Hak de oesterzwammen fijn en snipper de ui. Hak ook de peterselie fijn.
Bak de ui goudbruin, en voeg daarna de oesterzwammen toe. Bak nog een aantal minuten tot de zwammen gaar zijn, kruid met peper en zout.
Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden. Breek daarin het ei, voeg de melk en de zure room toe. Doorroer het deeg goed met een klopper.
Roer de oesterzwammen en de ui door het deeg. Roer er vervolgens de peterselie en de kaas doorheen.
Verwarm poffertjespan en bak de poffertjes met een beetje boter aan elke kant bruin, of doe hetzelfde met je wafelijzer.
Klaar!
En wat aten we als dessert? De zoete versie!
Hihi, mijn zonen kan ik hiermee niet bekoren ... jammer genoeg, maar wat houdt ons tegen he ? Wij zullen het ons wel laten smaken !
BeantwoordenVerwijderenZo'n hartig-snel-klaar-poffertje zie ik wel zitten!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt geweldig!
BeantwoordenVerwijderenKlinkt inderdaad heerlijk!
BeantwoordenVerwijderenJammer genoeg zijn enkele van mijn minderjarige tafelgenoten niet zo'n champignonfanaten. Het ziet er anders overheerlijk uit.
BeantwoordenVerwijderenik zou haast al naar bol.com klikken om een poffertjespan :D
BeantwoordenVerwijderenBehalve minderjarig zijn die 2 andere voorwaarden wel aan de orde hier, dus ik heb gepind!
BeantwoordenVerwijderen