maandag 8 juni 2015

Over #korteritten en koude beentjes: prijs nummer 1!

Hoe loopt jouw korterittenweek? Ik mag de mijne categoriseren onder de noemer 'geslaagd, maar er is nog werk aan'. Geslaagd, want er waren ritten die ik zeker met de auto had gedaan als ik niet uw hete adem in mijn nek had gevoeld. Nog werk aan, want ik nam ook eens de auto voor een korte rit omdat ik écht heel lui was... maar ik plakte er een andere, ook zeker te maken verplaatsing achteraan, zodat ik in het totaal aan meer dan 5 km enkel kwam. Minder impulsief autogebruik maar beter plannen, ook een vorm van duurzame(r) mobiliteit, toch? Mme vertelt al jaren dat je ritten spaart als je een weekmenu maakt en maar 1 keer per week naar de winkel rijdt... en gelijk heeft ze.

Maar toch. Enige motivatie van buitenaf is voor mij nog steeds nodig. En er zijn er zeker onder u die dat gaan beamen. En dus presenteer ik u een eerste prijs, die we verloten onder de gezellige Mijn-Korte-Ritten-Blog-club die deze week toch al 52 leden sprokkelde, 2304 km de auto liet staan en daarmee 354,8 kg CO2 minder uitstootte, 46 kg minder fijn stof, en 70699 kcal verbrandde. Die laatste helaas niet allemaal te verrekenen in mijn persoonlijke probleemzones.

Laten we het even hebben over vestimentaire fietsperikelen. Ik vraag me 's ochtends wel eens af wat ik de kinderen, woon-school-fietsers, zal aantrekken. "20 graden vandaag" zegt het KMI, "brrr zo koud", zeggen hun blote beentjes in de ochtendkilte. Maar niet meer sinds wij een Tante Kous hebben!

Kousen en Karton verkoopt namelijk een vrolijk allegaartje aan kniekousen! En dat vind ik een prima tussenoplossing. 's Ochtends trekken de meisjes die kousen lekker hoog op over hun bibberbeentjes. Wordt het warmer, en gaan ze naar beneden. 

fietsenfietsenfietsen

Voor elk wat wils: prinses Zanne is bijzonder blij met de opengewerkte kniekousen van Condor. (Trouwens ook het huismerk van de kinderen van het Britse Koningshuis, dus voor échte prinsessen.)
kousen in de zon

No-nonsensejuffrouw Liv gaat liever voor de komische exemplaren van Ubang. 'Geen sokken in sandalen', hoor ik Jani al gillen, maar dat zal me in dit geval worst wezen: ik vind ze geweldig schattig zo.

vissen

En ze zorgen er bovendien voor dat ik afscheid nemen van te kort geworden jurkjes nog even durf uitstellen. Laat ons zeggen dat de toelaatbare strook bloot been gewoon iets naar boven is verhuisd. Ofzo. Kinderen die scheuten krijgen, zo uit het niets, ze moesten dat bij wet verbieden.

in het woud

Enfin. Ook kniekousenfan? Eén van de leden van onze blogrittengroep krijgt op het einde van die lange duurzame rit een Bon van 25 euro om bij Kousen en Karton kniekousen te shoppen, voor broedjes of voor zichzelf! En Tante Kous doet nog een extra duit in het zakje: ze is zelf ook kilometerverzamelaar in ons groepje.

Ook kans maken? Doe vrolijk met ons mee, aansluiten kan nog steeds!

Condor

14 opmerkingen:

 1. Haha, zalig kort dat kleedje van Liv! Hier ook een grote kniekousenfan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke prijs! Ik was al ingeschreven. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sokken in sandalen zijn mijn ding niet, die geeltjes van Liv én de volledige kousenenkartonwinkel daarentegen… Ik maakte, behalve ritjes van en naar examens, geen verplaatsingen deze week. Maar die dubbele heen-en-terugrit deed ik wel braafjes met de fiets!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, tof! En lol voor tante kous en Liv haar blote benen. Zo gegroeid!
  Ik deed vorige week flink mijn best, maar moet er alleen ook aan denken om alles te documenteren. De bloggers hebben dus nog wat kilometers te goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Okidoki, met wat vertraging heb ik me net geregistreerd! En met terugwerkende kracht wat korte ritten aangevuld. No turning back now!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind dat het eigenlijk niet helemaal klopt, daar op korteritten.be, dat van de CO2-uitstoot toch.
  Zo fiets ik als ik moet werken 8 km (4 heen en 4 terug - het stuk Mechelen en Leuven samengeteld) maar zou ik er als ik met de auto zou gaan minstens 50 doen! (en dat is dan nog de kortste route, niet de snelste) Dus hoeveel CO2 spaar ik nog uit door de trein te nemen ;-)?
  Ik vind het wel tof trouwens, ik ben al een paar keer naar de colruyt met de fiets geweest (deed ik altijd met de auto, want boodschappen zijn zwaar, ook als je niet veel nodig hebt) en dat is amper 1,65 km. Opeens weet ik ook hoe ver dingen zich van mijn huis bevinden :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik fiets altijd al en heb zelfs geen auto. Mag ik dan ook meedoen voor de kousen ?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ik doe flink mijn duit in het zakje! Maar how seg, dat kleedje van liv, hoe kan dat nu zo opeens?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke actie die korte ritten! Ik hoop dat er meer mensen op de fiets zullen springen. Thuis fietsen wij al heel wat, maar het geeft een extra stimulans! En kousen in sandalen moeten absoluut kunnen! Ik draag graag sokjes in mijn klompen en dat is toch bijna hetzelfde :-) Op mijn blog probeer ik de actie trouwens ook wat in de kijker te zetten: klaartjenel.blogspot.be

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik doe ook mee aan dit project met mijne fiets en mijn blogje.Ook waag ik graag een kans op die leuke sokken,had ik deze morgen maar kniekousen gehad,was erg frisjes op de fiets...

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Meer op de fiets: helemaal voor!
  Kniekousen: ook helemaal voor!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat doe ik zelf dus ook hé, 's morgens wollen korte sokjes in mijn Wolky clogs onder mijn linnen broek. En 's middags gaan die uit, in de bureaulade, waar ik ze dan vergeet ... Maar mijn korte ritten doe ik met de bus, telt dus niet mee. Nog veel plezier daar!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!