donderdag 20 augustus 2015

Mix 'n Match: patroon kleuterschooltas

Geef jij ook namen aan de zomer? Om mijn geheugen een handje te helpen, heb ik de vreemde neiging om elke zomer te omschrijven met het meest overheersende gegeven dat jaar. Getallen en mijn hersens, dat geeft een beetje kortsluiting, dus werken we met woorden. Je hebt 'de Zomer van Zo Geknipt'. En uiteraard ook die van editie 2. Er is 'de Zomer toen de Zus trouwde' en 'de Zomer Zwanger van Zanne'.

En hoewel er dit jaar geen Z in de titel staat - want het lijkt of dat een must is - heeft ook de bijna afgelopen editie nu al zijn naam: de Zomer van Mix 'n Match. Ik naaide en schreef en fotografeerde en liet testen en wikte en woog en lanceerde n°1 en vier vanavond ook een heel klein beetje feest. Want de boekentaszomer krijgt een mooi orgelpunt:


front

Mijn exemplaar is voor kleine Free. U misschien beter bekend als de schattige telefonerende peuter uit Zo Geknipt!2 en sinds kort ook model voor Hide 'n Seek. Maar dat otje petotje gaat in november al naar school! Ideaal slachtoffer voor een schooltas dus. Voor de accentstof koos ik een van mijn favorieten uit de Soft Cactuscollectie, gevonden bij Babarum. De buitenstof is een tafelloper die intussen al in veel projecten als basisstof werd gebruikt: jeans met prinstof werkt altijd!

Bij gebrek aan Free mag Zanne - nog een jaartje kleuter - de tas showen.

back

Wat betreft de details kunnen we misschien wel spreken van een déja-vu als je de grote tas al zag. Maar waarom iets veranderen waar je tevreden van bent? Ik behield de vlakken in voorflap en voorzak, het paspel aan de rugriemen en de bodem, en de decoratieve accolade op de rug.

hoekje

Voor de binnenkant deed ik een mini-enquête bij kleutermoeders en baseerde ik me op mijn eigen intussen toch ook in-acht-neembare ervaring. Mijn kleuters breien de voor- en naopvang aan hun schooltijd en dat geeft, in een afvalarme school, een aanzienlijke hoeveelheid doosjes en flesjes. Reken dan nog eens op een map of schrift en een pakje reservekleren, en er is toch sprake van nood aan enige organisatie.

have a look inside

Dus werd het een tas met drie vakken: een groot vak, een smaller tegen de rug, en een voorzakje.

sesam open u

wat zit er in de tas

De bevestiging van de rugriemen werd aangepast aan kleuteranatomie en zit wat anders in elkaar dan bij de grote schooltas, om het draagcomfort voor een kleuter te vergroten.

op de rug

Zanne in het bos

bloemenmeisje

Zanne showt u hier haar derrière, maar tegelijk ook de bodem van de tas, die met pootjes en paspel iets slijtvaster is gemaakt dan gewoon 'stof op de grond'.

achter- (en onder)kant

Kiekeboe, een kleuterboekentas! Waar wij blij mee zijn.

kiekeboe

Ik beleefde heel veel plezier aan het maken van deze tas, en hoop binnenkort in blogland ook exemplaren te zien verschijnen! Al kan het boekentassen maken na een intensieve zomer nu toch heel even 'de boom in'. ;-)

Mix 'n Match mini, nu in de shop!

den boom in

22 opmerkingen:

With love - by Eva zei

Het lijkt wel of elk van jouw zomers een prachtig resultaat voortbrengt!

128 zei

Ik zat hier zowaar te gillen van blijdschap als ik je post zag passeren! Jeuj! Ik ga hem zeker maken! Zo'n topper zeg!

De Zuster Van zei

Een prachtige boekentas!

Evi De Mey zei

Zo leuk :)

Vink zei

Maar jong, zoooo schoon!!!

gerhildemaakt zei

Nog een prachtige boekentas! Goed bezig, jij.

Mieke Jansen zei

Ik ben zo hard fan! Van de grote én de kleine, die hier binnen een week of twee gepland staat :) top zomer, zeg ik!

Mieke Jansen zei

Ik ben zo hard fan! Van de grote én de kleine, die hier binnen een week of twee gepland staat :) top zomer, zeg ik!

Mieke Jansen zei

Ik ben zo hard fan! Van de grote én de kleine, die hier binnen een week of twee gepland staat :) top zomer, zeg ik!

S*fie zei

Waaw!

eva maria zei

Ik weiger het nog steeds te maken, een boekentas, maar oh wat is hij mooi!

Iris zei

Supermooi! Maar het nut van de deelbare ritsen op de zijkant ontgaat me een beetje... Gewoon om de spullen er van de zijkant te kunnen uithalen/insteken?

Jongens toch! zei

mooi, mijn volgende boekentas is met jouw patroon!

Riet (Leven met Liv) zei

Die verklaring kan je hier vinden. ;-) http://levenmetliv.blogspot.be/2015/06/mind-whale.html

HJ zei

Zo mooi! Geweldige stofcombinatie ook, Jeans met een print erbij werkt inderdaad :-)

Iris zei

Deze uitleg had ik blijkbaar gemist. Goed gevonden!

An_nononsonsmoms zei

Zo een leuke! Ik ga me er in ieder geval al aan wagen!

Lunatiek zei

Ik keek uit naar de lancering aangezien mijn kleuter nog wat klein is voor de Mix'n Match... Ik twijfel vooral of het me gaat lukken in die beperkte tijd... en op 1 september moet er wel een nieuwe boekentas zijn natuurlijk...

Maar echt, top!

Mirjam (DeKaWear) zei

Ik was al fan van de eerste versie, deze vind ook geweldig! Mijn zoon wordt in januari 4, dus voor hem heb ik nog even de tijd :). Voor mijn dochter wilde ik de eerste versie maken, maar ze wil perse een tas die je over je schouder kan dragen... Ga ik met een schouderband de tas verpesten, of is het het proberen waard?

Marleen (Petrol and Mint) zei

Oh supermooi! Je doet me twijfelen om er toch ook eentje te maken... misschien volgend jaar.... of misschien voor Emma... dan heb ik nog even tijd...

Ilse Belsack zei

Hey! Past er in de kleuterboekentas een A4 map?
Mijn dochter start volgend jaar in het 1e leerjaar, maar heeft eigenlijk het gestalte van een 4-jarige... Dus ik ben op zoek naar een bescheiden boekentasje, er moet blijkbaar een dikke A4 map inpassen, mits ze een aparte eetzak hebben...
Dus vooraleer ik eraan begin...had ik gehoopt te weten of er een A4 map inpast?

Riet (Leven met Liv) zei

Hallo Ilse!
Ik deelde mijn kleuterversies uit aan andere kindjes, maar ik hoorde van die moeders dat de kleuterversie een redelijk uit de kluiten gewassen exemplaar is. Een A4 kan weet ik, een dikke A4 ga ik voor je testen. Als je me even je mailadres geeft (mindthewhale@gmail.com), hou ik je op de hoogte van het resultaat en stuur ik wat foto's!