maandag 19 oktober 2015

KCW #0: My kind of theme

My very first Kids Clothes week in the six-and-a-half years this blog exists. Not because I don't like the concept - I'm a big fan. But because I'm a hell of a time manager. Never capable of sewing and getting everything on the blog in the same week. But with 'costumes' as one of my favourite labels on the blog, I could not ignore this season's theme. I did not prepare or cut anything, it will be something with 'the sister of the princess' and a sweater with ears. 'Making plans' is part of the list. But let's start with a trip down memory lane: a little summary of all the disguise posts I wrote on this blog so far!

Kids Clothes Week. My very first. Ik ben al jaren fan van het concept. Maar al evenveel jaren geen fan van mijn eigen time-management. Gevolg: ik kwam er nog nooit toe tijdig naaitijd in te plannen, of omgekeerd, ik kwam er nog nooit toe tijdig te bloggen wat ik had gemaakt. 

Maar dit jaar is het thema onmogelijk negeerbaar voor ondergetekende. 'Disguise'. Noem me 1 reden waarom ik het jammer vind dat kinderen groeien, en het is wel het verdwijnen van hun lef om all the way te gaan in kostuums. (Hoewel. De foto's waarop de wederhelft en ikzelf all the way gaan bij verkleedgelegenheden zijn misschien wel goed bewaakt, maar verre van onbestaande.)

Frequente bezoekers van mijn digitale babbelbox hier, vertel ik dus waarschijnlijk weinig nieuws als ik stel dat verkleedfans hier een streepje voor hebben, en dat er volgens mij wel degelijk sprake is van een 'verkleedgen'. 

Een klein overzicht van wat het label 'verkleden' bloggewijs al met zich meebracht.
Mijn persoonlijke favorieten zijn een Ikea-hack olifant, en RoboStan met verwijderbare schroef.

KCW #1: My kind of theme

Hoewel ik ook enig nostalgisch gevoel krijg bij het zien van de schattigste sneeuwman alive, lang voor er sprake was van Olaf. Of mijn dromerig Roodkapje, haar zus als heldin Pippi, of het jongste broedsel van Kir als Mike van Monsters inc. Sommige pakjes nog steeds in gebruik, andere hopeloos te klein, intussen.

KCW #1: My kind of theme

De dieren, dan. Een zebra, een kat. Een Mevrouw de Poes. Een eendje uit een boekje.

KCW #1: My kind of theme

Twee kleine indianen.

KCW #1: My kind of theme

Ongelooflijk veel plezier beleef ik daaraan, verkleedspullen maken. Omdat mijn dames zo opgaan in hun rol. Omdat fantasie het leven zo vrolijk maakt. Omdat het naaitechnisch allemaal niet zo nauw steekt. 

En toch richt ik mijn bescheiden KCW-plannen vooral op 'draagbare' vermommingen. Prinses 1 heeft nog een zus die ook graag naar school wil in adellijke klederdracht.

KCW #1: My kind of theme

En er dwarrelt al lang een 'trui met oortjes' verzoek door mijn doelijstjes. Niet per se mijn droomproject, maar wel een binnenkopper binnen dit thema.

Supporter/doe je mee?

12 opmerkingen:

 1. Oh, over een trui met oortjes gesproken, hier wil er nog één voor de laatste keer een nieuwe troetelberentrui. Maar tijd is schaars deze week :-/ (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Van jouw verkleedkleren kunnen ze in de verkleedwinkels nog een lesje leren! Jij bent de queen of the disguise clothing! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Helemaal jouw thema, dit! Ik probeer ook mee te doen en zoek het in de draagbare verkleedkledij. Laatst vroeg ik aan de kinderen al in welke gewone kleren ze zich iemand anders wanen en welke van hun verkleedkledij ze ook wel als gewone kleren zouden kunnen dragen. Kwestie van uit die hoek ook wat input te krijgen hé. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh ja, inderdaad een thema op joiw lijf geschreven! Ik supporter mee en probeer zelf ook een uurtje per dag uit te trekken...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Kids Clothes Week is voor een kinderloze dame met enkel 's weekends een naaimachine niet het ideale event, maar ik ben fan van het concept en dit keer ook erg van het thema. Had ik een kroost ter beschikking, ik ging helemaal los in alledaagse vermommingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Awel, mij bekoort dat dus absoluut niet, verkleden. Ik krijg er koude rillingen van en mijn kinderen doen dat nu ook nooit uit zichzelf. Maar hé, een thema is er om creatief in te vullen, dus ik ga dat heel creatief invullen ;-) Ik ben alvast super benieuwd naar jouw stuks!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Volgens mij mis ik het biggetje in het rijtje of niet? Die vond ik zo leuk (plus het bijbehorende verhaal). En de Ikea olifant is nog steeds leuk. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik mis ook uw fantastische biggetjes in het rijtje. Tijdsgebrek en andere wachtende naaisels maken ook dat ik nog nooit meegedaan heb met KCW. Maar ik kijk wel elke keer uit naar de resultaten van ander ijverige dames.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ben benieuwd wat er allemaal gemaakt gaat worden.Jouw kinderen hebben luxe in hun verkleedkleren!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik moet tegen maart een apenpak maken voor mezelf, heb je tips?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heerlijk! De Ikea Hack is inderdaad subliem en het fotootje van roodkapje is prachtig! Wij gaan hier ook graag all the way in de verkleedkleren! Ben wel eens benieuwd naar je bewaakte creaties! ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Subliem! Het plan is er hier nog steeds, de uitvoering loopt weerom wat achter.

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!