dinsdag 19 januari 2016

Happy hond voor een zetelpatatje

Nog even aftellen, maar ze is er bijna: de nieuwe stofcollectie van Bambiblauw. Alweer wat pareltjes die tot de verbeelding spreken in de nieuwe Happy Nature reeks! Er viel een lap sneeuwhond in mijn schoot, en ik mocht vrolijk aan de slag.

De lap werd, samen met wat antraciet tricot, een pyjama voor Zanne. Zonde om zo'n mooie stof onder de wol te stoppen, denkt u? Dan kent u Zanne nog niet, en de eer die zij haar pyjama's aandoet.


Zanne is een getalenteerd zetelpatatje. Het mag, maar met mate. (Een toestemming die regelmatig dient om ons nog een kostbaar uitslaapuurtje te gunnen.) Hoezeer de Opvoedingspolitie ook publiceert dat kinderen onrustig worden van beeldbuizen, mij lijkt het vaak een moment waarop Zanne het wervelen in haar hoofd kan uitschakelen. In haar vaste hoekje, de zapper binnen handbereik. We ontdekten recent zelfs een in de zetel bestaande dictatuur: Liv was op een atypische ochtend eens de eerste zetelbewoner, en bleek niet te weten hoe de zapper werkt.

Een hand voor duimen, een hand voor prullen in het haar, en even met niets anders bezig dan wat ze te zien krijgt.


Dus vermits er voor Zanne wel wat stretch zit op het 'in bed' gebruik van een pyjama, mocht dat stofpareltje van mij onder de schaar voor louter huiselijk gebruik. Het shirtje tekende ik zelf. De broek is een vereenvoudigde versie van de 'baggy trousers' van Nosh Organics. Ook geweldig goed geschikt voor enige pyjamadans.


Waar Zanne ook rustig van wordt, zijn honden. Op vakantie kreeg ze na wat zeuren de leiband van Lily, de hond-des-huizes te pakken. Ze werd kalm in een wereld waarin enkel nog zij en de hond leken te bestaan. Jammer voor Zanne, maar ik heb niets met honden. Ik heb er ook niet echt iets tegen, maar ik betwijfel of er ooit een trouwe viervoeter zijn thuisbasis zal vinden in onze stulp. 

Van sneeuwhonden ben ik dan wel wel weer fan! Ik maakte, op huwelijksreis in Lapland, een keer mee met welke kracht zo'n beest je over het witte tapijt kan trekken. Zalig gevoel. Bovendien hebben zo'n dieren vaak een groen oog en een blauw, een eigenschap die ondergetekende met hen deelt. Dus zo'n sneeuwhondpaneel ontving ik wel met open armen!


De longsleeve heeft een eenvoudige hals met beleg. Zo'n ding wil weleens komen piepen als je het gewoon op de rand doorstikt, dus gebruikte ik de mooie geometrische achtergrond van de stof als hulplijn en stikte ik wat willekeurig op de lijntjes, met dit resultaat.Naar mijn inschatting gaat dat beleg niet meer naar buiten flappen, zelfs niet bij een rondje ochtendgym!


Ik knipte een voor- en een rugpand uit het paneel, en toen restte me nog net genoeg voor een derde pand. En daarin dartelt nu een vrolijke zus rond!


T-shirts met aangeknipte mouwen, altijd een winner, snel klaar en prima voer voor wat colorblocking! Mosterdgeel met ijsblauw, werkt voor mij altijd. 


Op de voorkant zigzagde ik een wat rommelig driehoekje in de contraststof. Maar ik vind dat het kan, het hoeft niet altijd millimeterwerk te zijn.


Ik deed wel nèt genoeg moeite om de mouwen in de juiste kleur te doorstikken.Wilt u ook zo'n hond? Of een ander - nog te ontdekken - dier uit de mooie Happy Nature 3 collectie? Donderdag op de middag kan je de hele collectie ontdekken op de blog van Bambiblauw, en in de winkel natuurlijk! De reeks bestaat uit 4 panelen, telkens in katoen, tricot en sweaterstof. De reeks strijkapplicaties komt uit samen met de collectie, net zoals bijpassend katoen en boordstoffen. Wandel de komende dagen maar wat door blogland: wie weet vang je hier en daar nog wel een glimp op van de diertjes die deze keer van de partij zijn!

25 opmerkingen:

 1. Ik werd hier naartoe gezogen. Zou Lapland daar voor iets tussen zitten? Zo een trui zou toch geweldig zijn tijdens een ritje op de hondenslee 😄

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pyjama's, ik kan dat de laatste tijd blíjven maken. Ondertussen bezig aan een longsleeve voor mezelf, niet zo knuffelbaar als dit exemplaar, maar kom. Zo'n sneeuwhond op je buik: ik zou er ongelooflijk warm van worden. Gelukzak-Zanne.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. :O zo mooi! Ik ben volledig weg van de pyama. Mocht ik die nu eens in mijn maat maken... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, heel erg mooi! Die tricotjes zijn ook zo zalig zacht dat zelfs een hele dag in pyjama rondlopen moet kunnen. Donderdag, 12u, check!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat weer een gave print! En je idee om het beleg zo vast te stikken vind ik helemaal geweldig! Heerlijke pyjama, heb lang moeten nadenken over zetelpatatje ☺️

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heel mooie stofjes. I love pyjama's you just want to cuddle :) echt super gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh zo mooi,dat stofje,die pyjama,die dochters,de accenten die je er in verwerkte.Hier ook 2 tieners die er wat van kennen om op de zetel te liggen in hunne pyjama ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik voel de bui al hangen...die ga ik ook weer willen! Jouw creaties zijn super, vooral de eerste krijgt een dikke like van mij!
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ♥ voor zetelpatatjes, ik ken er zo nog - incl. zeteldictatuur en krullenfrullen ;). Schoon en comfortabele pyjama, niets van stofverspilling in mijn ogen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Helemaal af!! Laat ze daar maar lekker in zetelhangen :) Heel leuk met die halslijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Jij (en bij uitbreiding jouw twee krullenbollen) bent toch een gelukzakje met zo'n geweldige première-stofleverancier! Het 'effen' deel van de stof vind ik zelfs bijna mooier dan de dierenprint. Tof dat je dat extra accentueerde! Griet en Riet overtuigden mij, dus ik zet mij morgen klaar achter de computer voor een bambiblauwe bestelling. Of nee. Ik doe eerst even snel een examen. En dan beloon ik mezelf met een sneeuwhond!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heerlijk zeg! Maar misschien had ik het liever niet geweten dat er weer zo'n pareltjes op ons af gaan komen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Volgens mij heb je je lap netjes verwerkt,
  ben fan en ga morgen piepen en me waarschijnlijk moeten inhouden :-)
  Leuk gevonden van die kraag!!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het zijn weer pareltjes! De stoffen en de outfits! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat snoetje op de dansfoto's... Heerlijk! En wat een prachtige maaksels alweer. Die oplossing voor het beleg vind ik een van de tofste oplossingen voor een onnozel probleem die ik ben tegen gekomen! Altijd leuk lezen hier!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Prachtig, dat stiksel bovenaan, en de hele pyjama of beter "homewear".
  Wat grappig dat Liv niet weet hoe ze moet zappen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel mooi! En dat zetelpatatje, laat ze maar genieten van haar tv-momentje! Wij zijn in het weekend ook steeds blij als wij nog even kunnen genieten van ons bed terwijl de kinderen aan het beeldbuizen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Zooooo slim voor dat beleg vast te houden!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Riet, welk patroon gebruikte je voor de T-shirts met aangeknipte mouwen?
  Ziet er erg leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik tekende het zelf, ik zal het eens meebrengen, maar doe er me aan denken!

   Verwijderen
 21. Oh super!! Hopelijk kan ke het volgende naaikaffee!! Thx

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Wat een plaatje! Mooie beelden van een husky...daar zou ik als volwassene best ook een sweater van willen :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!