donderdag 10 maart 2016

Once upon a Tuesday: en toen kwam Liv

Zeven jaar geleden stapte ik uit bed en brak mijn water. Wat volgde was een dag die ik minuut per minuut kan navertellen. Maar dat ga ik u besparen. (Ook al omdat het een verhaal is met schaamtelijke, intussen al meermaals vertelde en van onvoorzienigheid getuigende details als 'de eerste keer dat ik een kind kreeg was ook de eerste keer dat ik het lampje van de brandstoftank in de auto zag branden'.) Samengevat: rond de klok van vijf lag er een fronsend wezen in mijn armen en dat is vandaag dus zeven jaar geleden.


Zeven jaar Liv, dat betekent dus ook al bijna zeven jaar bloggen. Het feestvarken vond het duidelijk tijd voor een best off: ergens op mijn - en haar - webstek botste ze op de taart die ik maakte toen Zanne 1 werd, en ze bestelde dezelfde. Hoera voor gedocumenteerdheid: ik legde destijds aan mezelf uit hoe dat moet en kon nu netjes volgen.Vestimentair had ik een prachtige stof vol kleurspetters voor haar uitgezocht en plande een jurkje. Maar ze trok haar neus op en ging met een keurend vingertje door mijn voorraad. En koos er dat ene stofje uit dat ik echt voor mezelf had gereserveerd: een prachtige flinterdunne grafische stof die ik bestelde toen Liesellove nog haar winkeltje had. Terwijl er ook dingen als Roodkapjestof op de stapel lagen... Meestal ben ik verrukt als ik zie hoe haar voorkeur voor geometrische figuren en grafische herhaling zich doortrekt in haar tekeningen en prentenboekenkeuze. Maar deze keer zal ik mezelf dus in kleurspetters moeten hullen...Ik maakte een Once upon a Party van Ienemiene, met een rokje in een erfstuk uit mijn stapel 'stofjes van de mama van Heidi van de kribbe'. Effen maar met een ruitjesstructuur, licht en soepel en perfect om die mooie plooien in de tulpenrok te laten vallen hoe het moet. Liv wilde een jurk met een strik, want op haar taart staat ook een strik. Check!Voor het topje deed ik - u kent mij... - mijn goesting. Ik knipte de boel in twee, voegde wat bochten toe en paspel-zonder-koord, en een rijtje knopen.En een soortement 'verbindingsstuk' op de schouders.


De jarige koos er uit de kast een vestje bij. En ik had plots de neiging haar aan te spreken met 'mevrouw'.


We trokken naar 'een paar straten verder', waar bij mijn maatjes van Hippe schoentjes de lentecollectie binnen is. Grote fan van Ocra zijnde had ik dit in gedachten...


of dit...


maar al zeven jaar is mevrouwtje er eentje van de rustige koppigheid. Ze ging binnen voor 'blauw'. En ze kwam buiten met 'blauw'.

Voor haar verjaardagsfeest koos Liv een misschien licht afwijkend thema. Sinds haar eerste ervaringen met het concept 'tombola' is ze om een of andere reden grote fan. Wij zuchten een beetje als er weer verplichte lotjes geleurd moeten worden, maar Liv vindt dat allemaal geweldig. Dus vertelde ze al maanden dat ze voor haar verjaardag ook een tombola wilde, en dat leek me dan wel weer grappig. We gingen eetdag-all-the-way.

Met een logo, waarin de nauwe verwant misschien, een heel klein beetje, het logo van de school herkent.

Met een bestelblad - schoolhuisstijllettertype ;-) - voor wie honger en dorst had, en met van die kaartjes om in de lucht te stoppen. 'Honger'. 'Dorst'. U kent dat wel.


Vrienden en vriendelijke werkgevers schonken prachtige prijzen en ook echte 'tombolaprijzen'.Liv had personeel in dienst voor het uitdelen. U ziet hier een nichtje, zeer opgetogen met het vers gewonnen peper- en zoutstel. En omdat een tombola meestal voor een goed doel is, en Liv het met ons eens was dat haar spaarpot op zich wel een goed doel is, maar niet zo maatschappelijk relevant, ging de opbrengst naar de vzw waarvoor ze binnenkort een benefietvoettocht stapt. Een mooi doel voor een mooie verjaardag.

Nul

Zes (selfie)♥ Liv is zeven! ♥

37 opmerkingen:

 1. Geweldig! Ik ben fan van haar schoenenkeuze (ook van de jouwe ;-)), van haar stralende ogen, haar krullen, haar willetje en haar tombola. Leven In Verwondering, wat is dat mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eén en al verwondering en bewondering bij het lezen van deze post... Wat een prachtige 'eigenzinnige' jurk! Leuk om te zien hoe je er steeds je eigen twist aan weet te geven. Proficiat met je 7-jarig knap mevrouwtje! De voorbije week mocht mijn jongste dochter ook 7 kaarjes uitblazen...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eén en al verwondering en bewondering bij het lezen van deze post... Wat een prachtige 'eigenzinnige' jurk! Leuk om te zien hoe je er steeds je eigen twist aan weet te geven. Proficiat met je 7-jarig knap mevrouwtje! De voorbije week mocht mijn jongste dochter ook 7 kaarjes uitblazen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Och dat Livje, 7 al! Proficiat! En die jurk is prachtig! Het kind heeft smaak, zoveel is duidelijk :-)!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw zeg! Hoera voor de jarige en wat een knappe dochter kreeg jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prachtig jurkje en prachtige foto's van een prachtige dochter :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha: *Prijzen hier laten is niet toegelaten*. Ideaal voor de lenteschoonmaak. En Liv, zo groot. De laatste foto geeft echt al zo'n duidelijk beeld van hoe ze er later zal uitzien, niet meer dat kindje, maar echt al zo'n jongedame.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gefeliciteerd! Wat een prachtig verhaal weer.... genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Proficiat voor Liv,zo mooi die dochter van jou!En tof in elkaar gestoken dat feestje ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd! Prachtige eigenzinnige jongedame met zeer goede smaak. Die jurk is echt zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Happy birthday Liv!!! Prachtig gekozen outfit!! Een tombola, zalig wat die kinderen altijd de max vinden. 😁

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige jurk voor een mooie dame! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Tof hoe je elke keer je eigen ding doet met een patroontje! Een geslaagde feestoutfit! Proficiat voor je mooie zevenjarige!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wauw, wat een feest is dat geweest! Gefeliciteerd! Meisjes van 7 ze zijn prachtig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Prachtige jurk voor je prachtige dochter! Wat is ze veranderd, en toch ook een beetje dezelfde gebleven. Een heel gelukkige verjaardag gewenst!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Waw! Het verhaal, de foto's, de toffe aanpassingen aan het kleedje...

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Een pracht van een jurk ! (en ik dacht ook meteen "wat ziet jouw 7 jarige er groot uit")

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Een pracht van een jurk ! (en ik dacht ook meteen "wat ziet jouw 7 jarige er groot uit")

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Een dikke proficiat voor Liv :-)! Wat is ze veranderd in die zeven jaar. En wat een grappig verjaardagsthema! En o ja, ik ben helemaal fan van de jurk, zo'n volwassenversie zou ik ook wel zien zitten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik denk dat ik het elk jaar opnieuw zeg: prachtige dochter! Hiep hiep hoera voor Liv en voor jouw 7-jarig Moederschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Zalig, gisteren kwamen Marie en oma thuis met deze Ocra gele (you optie 2)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik heb je blogpost van begin tot eind met de glimlach gelezen... De originele jurk, het mooie stofje, de prachtige jarige dochter, het 'tombolafeest' en het goede doel waar ze haar centjes aan schenkt... WAUW!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. een dochter om trots op te zijn! Haar kleedje staat haar prachtig. Goede stoffenkeuze. Ben nu wel benieuwd hoe de mama er met de kleurenspetters zal uitzien :)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hiephiephiep voor Liv! Zo'n flinke dochter! En mooi kleedje! Leuk dat detail op de schouders!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Gefeliciteerd Liv! Een mevrouwtje met pit, dat zien we graag!(en dat eerste paar schoenen had ik ook al in gedachten voor de dochter)

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Fijne verjaardag Liv! Wat een heerlijke meid, toch. En ze heeft smaak! Haar stoffensmaak heeft ze duidelijk van de mama geërfd!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hi-la-risch, logo & al in schoolhuisstijl :-)!!!! Een gelukkige verjaardag aan de kleine dame die goed weet wat ze wil en een dikke proficiat ook aan haar supercreatieve mama die maar weer vanalles prachtigs gemaakt heeft!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Zalig man, ik zit hier te lachen achter mijn Mac, niet te doen. Ik wist dat ik deze blogpost voor een rustig moment moest bewaren :-)
  Nog een late dikke zoen voor mevrouw Liv, die plots alweer zo groot lijkt! x

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wauw, wat een prachtjurk! Toffe ideetjes voor dat verjaardagsfeest ook :-) Ik blijf hier vanalles leuk ontdekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Van slechte smaak kan je haar alvast niet betichten. Prachtig werd het! Heerlijke reeks van je dochter.

  BeantwoordenVerwijderen
 31. wat staat de tijd haar goed!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!