maandag 14 november 2016

Bloggers for life 2016: pièce deuxnique

We spelen een rondje familieraad! "We vroegen aan 100 Vlamingen: ken jij Music For Life?" Ik gok dat er op het televisiescherm een aanzienlijk onevenwicht zou verschijnen tussen het balkje 'ja' en het balkje 'neen'. Want de gemiddelde Vlaming kent intussen de Warmste Week wel. 

Zelfde verhaal voor: "We vroegen aan 100 bloglezers: ken jij Bloggers For Life?" De kans is groot dat u deze hele introductie mag skippen of snellezen, wegens: u weet al lang waar het over gaat. Voor vers thuisgekomen poolreizigers, zomerslapers of nieuwbakken alfabeten die toch moesten fronsen bij 'Bloggers for Life' deze samenvatting: heel veel naaisels in een veiling, een goed doel, en een volledige opbrengst die naar dat goed doel gaat. 

Mijn te veilen #BFL2016-stuk is voorlopig nog een pièce unique. Er bestaat er nu nog maar eentje van. 

Dat is niet zo gek bij een handgemaakt kledingstuk, natuurlijk. Maar ik ben er ook heel zeker van dat er niemand dezelfde jurk in dezelfde stof maakte. Want ik dacht zo: laat ik het dit jaar eens vrij eenvoudig houden qua model, maar een specialleke doen met de stof. 

Sinds ik naai voor onze meisjes, zal ik niet meer zo gauw veel geld geven aan katoenen confectiejurkjes. Tenzij het de stof is die me van mijn sokken blaast. Vaak gaat het dan om een jurk die geen all-over-print heeft, maar waarvan de stof speciaal op maat van het jurkpatroon is getekend. Dat leek me leuk om zelf ook eens te proberen. Ik nam dus het Tinny patroon van Straight Grain, koos mijn opties, en maakte een ontwerp dat ik leuk vond bij het patroon, op maat van de patroondelen. Toen het na het drukken in de bus viel, moest ik niet meer puzzelen: gewoon knippen en in elkaar zetten.


Ik hou van geometrische prints en vrolijke kleurcontrasten in 'vervuilde' kleuren. En af en toe ook wel van een beetje zwier.Ik maakte het mezelf gemakkelijk en liet in 1 haal ook de stof voor de voering drukken. Zo was ik heel zeker dat die bij rest zou passen.


En zo kon ik ook aan de binnenkant wat vrolijkheid verstoppen. Geen kat die dat ziet, als Zanne de jurk draagt, maar ik heb een zwak voor kleren waar iemand 'loos ging' in details voor de voering.


Zanne is in haar nopjes, zoals je ziet. In de eerste plaats omdat ze overdreven veel mascara mocht, en oogschaduw, en voor het eerst in haar leven 'lange oorbellen'. (Want dat mag pas 'voor echt' als ze 10 wordt. En hoe minder zes jaar en hoe meer 26, hoe beter, volgens Zanne.) Maar ook omdat ze de jurk gewoon mag houden! Dit is namelijk nu nog een pièce unique, maar het wordt een pièce deuxnique. Ik liet exact genoeg stof drukken voor 2 jurken: het tweede exemplaar gooi ik in de pot voor de veiling!


Dat is fijn, want de kleurtjes zijn zo 'mijn ding' dat ik moeite zou hebben om ze af te staan. Maar bovendien heb jij zo meer kans dat je er iets mee bent: het ontwerp is geschikt voor een jurkje tussen maat 104 en 128. Ik maak het dus nog 1 keer opnieuw, in een maat naar keuze, voor de winnaar van de veiling!

(Hou er wel rekening mee dat de plaatsing van de tekening zal afwijken in kleinere maatjes: minder roze onderaan de rok, en een print op het topje die ofwel tot aan de schouders zal komen, ofwel 'doorgesneden driehoekjes' zal hebben aan de taille. De jurk van Zanne is een maat 128.)


Hoe kan je kans maken op deze jurk? Door 1 of meerdere lotjes te kopen! Een lotje kost 2 euro, en je kan zoveel lotjes kopen als je wil. De volledig spelregels lees je onderaan dit blogbericht, dus die neem je best nog eens door voor je aan het kopen gaat! Voor dit stuk geldt:
• Vul onderstaand formulier in. (Heel belangrijk, doe je dit niet, dan geldt je lotje niet.)
• Stort het bedrag (aantal lotjes dat je voor deze jurk wil kopen maal 2 euro) op rekeningnummer BE69 3770 2596 1378
• Te vermelden gegevens: 05 – naam – voornaam – aantal lotjes
Die 05 is het nummer van mijn veilingstuk. Wil je lotjes voor verschillende stukken, doe dan een storting per stuk, en vul het formulier in per stuk op elke 'blog in kwestie'.
Om een lotje te kopen voor deze jurk heb je tijd tot 18/11/2016, 23u59. Volgende week komen er weer andere items online. 'Snel' zijn is dus de boodschap!

 

Benieuwd naar de andere stukken die deze week geveild worden? Dat ontdek je hier!


6 a naais ID • 7 Jo Chapeau • 8 Lucky Mie • 9 Piepow • 10 Made by Mamzella


De kleine lettertjes:
• Elke veiling duurt van maandag tot vrijdag, je kan dus vanaf maandag tot en met vrijdag overschrijvingen doen op rekeningnummer BE69 3770 2596 1378, voor zoveel lotjes als je zelf wenst. Er wordt geen uitzondering gemaakt.
• Per stuk waarvoor je lotjes koopt, graag 1 overschrijving. Dit om verwarring te vermijden. Wens je voor stuk 1 graag 3 lotjes en voor stuk 5 graag 2 lotjes? Perfect mogelijk, maar bezorg ons de centen in twee overschrijvingen - eentje van 6 euro voor stuk 1 en een van €4 voor stuk 5.
• Er wordt geen cash geld aangenomen. Wij hebben geen kassa, en de deelnemende blogsters wonen verspreid over het land. Wil je een lotje, registreer je dan via het formulier, en schrijf daarna over op de rekening
•Per overschrijving vragen we met aandrang de volledige en juiste vermelding in de mededeling te gebruiken. Deze gegevens zijn terug te vinden op de blog van de maakster in kwestie. (Dus voor mijn stuk hierboven, voor de andere stukken op de blogs van mijn collega's.)
• Op elke blog waar je een stuk koopt, vul je het formulier in, zodat we over je gegevens beschikken in geval van winst. We vergelijken deze lijst met de overschrijvingen. Enkel een overschrijving vergezeld van een registratie via het formulier is een geldige deelname. 
• De centen schrijf je over op rekeningnummer BE69 3770 2596 1378 en enkel op dit nummer.
• Alle centen gaan integraal naar het goede doel, er worden geen kosten vanaf gehouden, ook niet voor de verzending van de stukken. Wij doen dit vrijwillig om de doelen te steunen. Hou daarom in het achterhoofd: we veilen handgemaakte stukken van hobbynaaisters. Hou er rekening mee dat misschien niet alles 100% perfect is afgewerkt. (Dat is een winkelstuk meestal ook niet.) Er loopt al eens een naadje scheef of er hangt al eens een draadje los: niemand is perfect. We gaan voor een perfecte imperfectie overgoten met veel menselijkheid!
• Verzending naar het buitenland is duur vanuit België. Wens je vanuit het buitenland lotjes te kopen voor een stuk? Dat kan, maar als je wint, vragen wij de verzendkosten zelf te dragen.
--> • De trekking gaat door op 18 december. De winnaars worden via de blogs en op de facebookpagina bekend gemaakt.

20 opmerkingen:

 1. Wauw, superknap ! Zowel de dochter als het kleed! Die mascara en oorbellen staan haar wel en ze weet het !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kan er niks mee doen wegens geen klein grut in mijn omgeving maar ik wil toch eventjes zeggen dat ik dit een absoluut meesterwerk vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een schone ondeugende foto's! Die laatste kan zo in een boekje! Geweldig kleed, dat ook! Spijtig dat ik geen van mijn dochters nog in een 128 geduwd krijg.. Zelfs niet met geweld!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zó prachtig!! En zó jammer dat mijn dochter een 134 heeft...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalige jurk, maar nog "zaligere" foto's <3 Die dochter van jou is een echte fotomodel!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw, wat ontzettend ingenieus van je! Ik vroeg me bij de eerste foto al af hoe die "stralen" op die rok waren gekomen 😊 Daar kruipt veel werk en ook best wat stof in, denk ik? Ik zou je stof-patroon wel eens willen zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh Riet, deze jurk is echt prachtig! Geen dochters hier in de buurt maar echt, hoedje af <3

  BeantwoordenVerwijderen
 8. als dat geen schoon cadeau is voor 2 euro :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Geweldig mooi! Én ik heb een dochter in huis die nog perfect in maatje 128 past :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is zó mooi! Wil je dat maken toevallig ook een jaar of twee uitstellen, tot de dochter de juiste lengte heeft? 't Is niet voor te lachen hé, de vraag hier, 't is voor serieus.
  En ik vraag me ook wel af: hoe doe je dat, die stof printen? 't Ziet er superingenieus uit allemaal, echt waar, ik ben er zó weg van! Misschien kan er nog een blogpost met uitleg volgen? Of is dat een ongepaste vraag?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. @Jozefien: nee hoor, het is geen ongepaste vraag. :-) Maar een blogpost met uitleg is wat omslachtig, of andersom, er is niet veel uitleg: als je met een grafisch programma overweg kunt, kan je bij Spoonflower.com gelijk welke tekening op stof laten drukken. Ik tekende de print in Illustrator. En ik kan het uitstellen, maar ik kan het jurkje ook gewoon maken en in je kast laten hangen als je wint. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Prachtige jurk!
  En wat ziet je dochter er ineens volwassen uit met die make-up seg! Kan ik geloven dat ze dat plezant vond om te doen ;-), hier ook zo eentje van 6 dat constant zit te zagen voor wiebeloorbellen, maar ik zeg daar ook altijd op dat ze nog even zal moeten wachten :-p

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat heb jij toch heel mooie, spontane, open kinderen. Daar mag je fier op zijn!
  Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Al zijn het dezelfde stofjes, het blijft een pièce unique!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow, 6 jaar, dat zou je niet zeggen zo met die mascara en grotemeisjesoorbellen :-). Héél uniek, dit stuk. Zoveel werk daarin gestopt, allemaal voor het goeie doel, daar tranen mijn ogen van se.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zalig kleedje! Mijn lotjes zijn gekocht! En als ik win komt Femke in jouw achtertuin aan die bloem hangen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik zei het al vaker, maar ik val met plezier in herhaling. ONGELOOFLIJK hoe dingen in je hoofd geboren worden en je handen er een prachtstuk van maken. Zo onder de indruk van de stof - en die dochter met makeup en al, die er ineens niet meer als uw dochter uitziet ;) - en wat je ermee deed. En blij dat je in ons team zit, dat ook ♥♥

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!