dinsdag 21 februari 2017

Communie- of lentefeestinspiratie: part I

Ik zie veel mensen om mij heen, paraplu boven het hoofd en sjaal rond kinderhalsjes snoerend, vrolijk feestplannen maken. Ook ik ruik de lente en kleine mensjes in mooiste pakjes: Liv wordt 8 en groot en lijstjesmaakster en lentefeestplanner. 

Sta me toe om reclamegewijs een kleine suggestie toe te voegen aan uw nu misschien al uitpuilende communie-of lentefeestinspiratiebord, mentaal of digitaal. Ik ben verliefd op Loxia08 van Lotte Martens, en ik zag in mijn Just Knot it patroon ook best een kleine prinses ronddartelen tussen haar naasten, in haar groei-moment-of-fame.             

De stof is geweldig zacht en toch makkelijk verwerkbaar. (Wel best met een microtexnaald.) Het poederroze is een pracht van een feestkleur, de koperen veegjes geven het geheel wat sparkle. We willen niet veralgemenen of stereotyperen, maar geef toe, er zijn veel 7- of 8-jarigen voor wie dit een discussieloze stofkeuze zou worden. 


Het moeilijkste van het hele proces was het fotograferen. Dat lukte me nog het best in sterk onderbelichte toestand, pas dan zie je hoe mooi het koper uitkomt op het roze.


Hoewel de boog in koperen paspel mooi bij het geheel past, zou ik voor een communie- of lentefeestjurkje voor de optie zonder overlap kiezen. Met overlap wordt het geheel heel luchtig en echt hoogzomers, en bovendien bolt de stof door haar structuur een beetje op in de bochten en lijkt een zijnaad me wat mooier.Op de rug die strik, ah ja, want 'Just Knot It'.


Ik werkte af met twee koperen knoopjes die ik nog had van toen ik deze jurk maakte.


Ik combineerde een paneel van de Loxia-stof met een stukje bijpassende effen stof. Enkel het schouderstukje knipte ik uit een restje paneel, die vlekjes op de schouders vormen een vrolijk detail. De optie met plooitjes vind ik de meest feestelijke.Model van dienst is de immer beminnelijke Kleine Liv. Al heb ik me laten vertellen dat die 'immer' nu en dan met een korrel zout te nemen is. Maar ìk kan daar echt niet over klagen: de zon weigerde te stralen maar mijn feesteling deed dat des te enthousiaster.

Ze is nog wat klein voor een lentefeest, maar viert binnenkort wel haar verjaardag. Eens een verjaardagstylist, altijd een verjaardagstylist: we startten vorig jaar een traditie en ik heb nog steeds geen bezwaren. Liv ook niet, lijkt het.


Ze was in haar element. Ze liet zeer gewillig haar haren stylen met speldjes en vlechtjes en lint. En ze had haar uitgesproken idee over de setting.


We maakten meer van 500 foto's. Omdat we er zo'n lol in hadden. De poses nagenoeg volledig volgens de improvisatie van mevrouw. Wat ♥ -jes opleverde.


Maar ook zotte toeren als 'maak een foto van ver en plat en ik wil er op tot aan mijn tenen'.


Of - nog feestelijker, vindt u niet - "en nu een foto van die tenen alleen!"


Of hoe wij een uurtje van feest deden op een regenachtige maandag. Ik stikte wat hoekjes kunstleder aan elkaar, for the love of snelle slingers. Misschien ook nog een idee voor uw feest.


Ruik je de lente al? Ik wel! Ik blog binnenkort ook wat Just Knot It feestinspiratie 'made by you'. Ik zag het voorbije halfjaar al heel wat versies passeren waar ik spontaan van ging feesten, en hier en daar ook een leuke hack. Ik vind de weg via #connectingtheknots, maar laat me in de comments zeker weten hoe jij er een feestjurk in ziet!Patroon: Just Knot it
Stof: Loxia 08 van Lotte Martens
Ik kocht de stof bij Stitch & co - bedankt voor de supersonisch snelle levering! Maar daar is het paneel op dit blogmoment even uitverkocht. Ik liet me vertellen dat de stof terug is geprint en bij de groothandel beschikbaar is, dus als je even de stofnaam in een zoekmachine gooit, vind je vast wel een winkel waar je ze kunt vinden.

32 opmerkingen:

 1. zo schoon!
  Ik droom nu al van feestjurkjes voor de dochter, ook al is het pas over twee jaar zover :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja Riet, bij deze is de vraag naar Loxia08-inspiratie met verve beantwoord! Wauw voor deze jurk, wauw voor de Livjesfoto's. 'Mijn' Liv en ik genieten daar ook steeds zo van. En, zo bedenk ik net, dat kind kreeg nog geen Just Knot It. Tijd om daar verandering in te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. allemaal prachtig, de jurk de foto's, het meisje en de slinger ben ik helemaal weg van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw wauw wauw! Ik denk dat ik ook nog een just knot it ga naaien, de vorige versie is hier nog steeds een favorietje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wauw prachtig!
  Mijn dochter doet volgend jaar haar communie en kijk er al naar uit om te brainstormen over de jurk en de stof enz.
  Deze zou hier idd ook al in de smaak vallen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n geweldig mooie feestjurk.....❤️❤️❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mijn hart! dit is zo mooi en he-le-maal wat ik wil voor mijn dochter op mijn trouw! nog geen week geleden vroeg ik Lotte Martens om Loxia08-inspiratie en vandaag kreeg ik die al bij jou: zalig :) maar dat stofje is momenteel onvindbaar... ik hou de websites van de stoffenwinkels dus goed in de gaten...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Is deze jurk moeilijk te maken?? Ben niet echt een beginnerbeginner maar zie mijzelf ook niet als erg ervaren ��

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Als het niet je allereerste project is zou ik zeker durven zeggen dat je het erop kunt wagen! Het patroon is ook door beginners getest, en echt elke stap is met een foto uitgelegd, het is zeker geen grote uitdaging.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oke dan ga ik mij het patroon toch maar eens aanschaffen denk ik. Heb het modelletje vorige zomer voor het eerst gezien en was er meteen stapel op.

   Verwijderen
 10. Helemaal verliefd!!! Alleen maar <3-jes voor dit jurkje

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Prachtig ❤️
  Wikkelgatjes (eenhuisjeopdebuiten.wordpress.com)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Geweldig deze jurk! Ik moet dringend ook eens aan dit patroon starten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtig jurkje! Geweldig leuke foto's.
  Mijn dochter mag in mei haar Eerste Heilige Communie doen. Heel fijne inspiratie is deze blogpost van jou. Bedankt!
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Bij het zien van deze foto's krijg ik gelijk de neiging om deze stof te kopen voor onze feestvierder volgend jaar! Zo mooi!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wow! Een droomjurk! En hoe mooi zal dat koper straks schitteren in de lentezon!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wel een communicantje, maar een jongen .... vraag me af of het ook zou gaan voor de mama? De stof, bedoel ik ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel mooi! Had u voor het maken van dit kleedje genoeg met 1 paneel van de stof?

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!