zondag 24 september 2017

One to hug: nieuws over kleintjes die groeien

Vandaag serveer ik u twee plezante nieuwtjes. Ze hebben allebei te maken met een van mijn gekoesterde patroontelgen. Het baby- en peuterjasje One to Hug is er voor de kleintjes, maar gaat een beetje groeien.

Eerste heuglijk feit: binnenkort wordt het patroon aangevuld met een nieuwe, gratis optie. Je kunt nu al kiezen voor een scala aan kappen en extraatjes, maar een badjas vond ik zelf nog een een hele plezante voor bijvoorbeeld een kraamcadeautje, dus die verschijnt binnenkort op de website!


Ik beloofde het eigenlijk al langer, toen ik er eentje maakte voor kleine Rénee. Maar kijk, van uitstel komt soms afstel, maar soms geeft uitstel een idee ook suddertijd. De moeder van Jitte, die ook een badjasje kreeg, liet me weten dat knoopjes makkelijker zijn dan een taillelint voor een baby. Dus ik voorzie beide opties.


En deze keer maakte ik er eentje met een vrolijke voering in de kap in plaats van biaislint rond de kap. In de badjasuitbreiding voorzie ik - wat had je gedacht - beide opties. 

Geen One to Hugs zonder super de luxe kapstoklusjes, hier. Ook handig in de badkamer.


En oh, je kunt zo'n leuke dingen doen met biaislint uit de stof geknipt. Het is iets meer werk dan kant en klare, maar geef toe, het effect is lollig.


Het tweede nieuwtje is er eentje over het jaspatroon zelf. One to Hug is een van mijn persoonlijke favorieten. Omdat het eenvoud met veelzijdigheid combineert, en omdat het zijn oorsprong heeft in het eerste Zo Geknipt!-boek, nog steeds een van de meest wonderlijke gebeurtenissen in mijn leven. Als u in staat bent om dit bericht te lezen zonder gebruik van de vertaaloptie in de zijbalk, dan heeft u waarschijnlijk weinig boodschap aan het nieuws. Want dan bent u het Nederlands machtig, de taal waarin ik hier met zoveel plezier mijn naaimachineroerselen neerpen. Dat Nederlands was tot nu toe de enige taal waarin ik patronen aanbiedt in mijn winkel

Maar ik krijg zo nu en dan wel eens een vriendelijk mailtje in het Engels. Of en wanneer ik het Engels toevoeg. (Laatst was er een waaghals die een boekentas in elkaar zou steken op basis van de plaatjes. Ik ben héél benieuwd naar het resultaat.) Engels- of anderstalige jasjesmakers hoeven alvast niet meer zo lang op hun Engels- of anderstalige honger te zitten. One to Hug is er binnenkort om te knuffelen én om te huggen! Het lijkt misschien een evidentie. En voor veel patronenmakers is het ook zo, sterker nog, vele Vlamingen en Nederlanders starten meteen met patronen in het Engels. Maar voor mij voelt het op een of andere manier als een sprong. Waarna ik zal afwachten of mijn baby leert zwemmen.


Ik nam het patroon voor de gelegenheid zelf nog eens ter hand. Mijn nichtje en haar man kregen een wondermooie dochter, die - over een paar jaar hopelijk - luistert naar de naam Elena. Ze kreeg een jasje in de versie met deelnaadkap. 


In een super zachte stof van bij Huis van Katoen, zoet in combinatie met oudroze voor het jasje, en vrolijk fris bij het muntgroen van de badjas. 


Ze moet er met haar twee maand nog even in groeien, die Elena, want ik maakte maat 68. Maar groeien doe je traag maar zeker. Dat geldt voor mensenbaby's, en voor patronenbaby's evenzeer!


7 opmerkingen:

 1. Nu hoopte ik even dat je met groeien letterlijk groeien bedoelde in de zin van groter worden ,dat er nog een paar maten bij zouden komen. Amélie past nog net in 86, dus binnenkort is het er mee gedaan en dat vind ik wel heel jammer. Een paar maten extra zou zeker met veel plezier worden onthaald! Het blijft een super patroon, dus dat moet wel vlotjes gaan, dat zwemmen in het Engels!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuk idee. Ik heb boek 1 liggen en kijk uit naar deze update 😍

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo tof al die nieuwtjes! Wat een mooie jasjes maakte je alweer, zalig! Veel succes met je nieuwe plannen x

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mama is al fan! Elena hopelijk binnen een maandje of 2-3 ook ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. wordt er voor degene die het patroon al kochten een update aangeboden (zodat ook de optie badjas) beschikbaar is voor wie het patroon al kocht ???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor! De update komt downloadbaar op de website. Voor de patronen waar nu al uitbreidingen voor bestaan, kan je die terugvinden onderaan in de patronenshop. (Helemaal naar onder scrollen: http://mindthewhale.com/patronenshop/) Wie het patroon eerder al via de website bestelde, krijgt een mailtje zodra de update er is!

   Verwijderen
 6. Ik vind boek 1ook nog steeds mooi om gewoon in te kijken. Ik jou van de sfeer die het boek uitstraalt

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!