donderdag 23 april 2009

Refluxbedje, homemade

Reflux. Of voor de leken: het regelmatig teruggeven van melk, of het teruggeven en terug inslikken, met een ontsteking van de slokdarm tot gevolg.
Het lijkt het nieuwe codewoord. Alsof het standaard mee bij de baby geleverd wordt. Voor veel mensen met een boreling is het zo normaal als luiers en suikerbonen.

Hoewel, normaal... Het betekent wel een aanslag op de tijd waarmee je normaal bijvoorbeeld iets in het huishouden doet. Want dat gaat niet zo super met een baby op je arm. En als je er dan ook nog eens eentje hebt die een draagdoek weigert, dan wordt je wereld tot de zetel gereduceerd. Dan zing je na een tijdje alle tunes van Ketnetprogramma's van achter naar voor uit je hoofd.

Ok ok, dat is lichtjes overdreven. Maar evengoed een benadering van de waarheid: Liv krijgt wat reflux betreft haar deel op dit moment. Dus ik sjouw er wel wat meer rond.

Gelukkig (en ook jammer genoeg) hebben we intussen experts in de familie. Neefje Stan is ook slachtoffer en brengt zijn dagen door met teruggeven. Of, zoals zijn vader wel eens zegt: "wie geeft wat hij heeft is waard dat hij leeft."

Hij slaapt in een refluxbedje, en dat is een succes. 

Maar het is ook niet zo heel goedkoop, dus we wilden wel eens testen of het werkt. Demofilmpje op de site van dat bedje bekeken, stikmachine uit de kast, en dit is het resultaat:
Dit geheel wordt dan aangevuld met kussens onder haar billetjes en langs haar gezicht, zodat ze haar hoofd niet naar voor kan laten zakken en niet naar beneden zakt. Helemaal zoals het échte refluxbedje.
Verslag van de testfase: een nacht met zes uur slaap aan één stuk. Warempel, hoera!

4 opmerkingen:

  1. schitterend! Lang leve het knutseltalent van Riet.
    Binnenkort ook niet eens terug naar de osteo?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ik al ergens zag : een 'groooooote' onderbroek, zo een uit grootmoedertijd, een echte stevige, degelijke katoenen, met veiligheidspelden op de matras vastspelden en hier je kindje inschuiven... Maar dit lukt blijkbaar prima, dus geen nood aan andere oplossingen voor het moment waarschijnlijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die onderbroek rekt uit onder zo'n grote hoek, en gaat doorhangen... Het is echt de volledige diagonaal van haar spijlenbedje, niet gewoon wat opgehoogd. Voor Stan maakte we al drie demoversies, waaronder één met een bermuda aan een overlaken gestikt. :-)
    Dit model bestaat uit een band van 'toile sirée' die aan haar lattenbodem zit, en daarop de grootse maat van all-in-one-herbruikbare-luier gestikt. En daaraan een zekering met een kliksysteem voor moest de velcro opengaan. Jaja, gesofisticeerd geval...

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag mama van Liv,
    Ik was bezig met wat internet-opzoekwerk en stelde een link vast van jouw blog naar onze site.
    Het is fijn te lezen dat het beter gesteld is met je dochter.
    Mag ik je verzoeken om extra waakzaam te zijn wanneer het homemade refluxbedje in gebruik is.
    Het MULTICARE AR bedje is nu net ontstaan uit bezorgdheid van de medische wereld omtrent systemen (commercieel of zelfgemaakt) waarbij vragen werden gesteld omtrent comfort en veiligheid van de baby. Ongevallen werden en worden nog steeds vastgesteld.
    Het MULTICARE AR bed is momenteel het enige AR systeem dat medisch aanvaard is, alle risico-analyses heeft doorlopen en erkend is als CE medisch hulpmiddel. (Niet alle comfort en veiligheidsmaatregelen zijn zichtbaar op de demo-film). Het MULTICARE AR bed is voor ons een sociaal project, waarbij wij al het nodige doen om het zo voordelig mogelijk ter beschikking te stellen. Sinds vorige maand kan het systeem aan € 1.75/dag bij de apotheek gehuurd worden. (Weet dat de aanschaffingsprijs in een babyspeciaalzaak +/- € 1.200 zou bedragen).
    Vragen, reacties zijn welkom: multicare@peos.be.
    Groetjes,
    Serge Vleeschouwer,
    Ontwerper MULTICARE AR bed.

    BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!