woensdag 6 januari 2010

Een nieuw award: Flower Power

Ik vier iets vandaag.

- Dat ik een nieuwe naaimachine heb die tenminste rechtdoor kan?
Ook dat ja. Maar ik vier vooral: mijn 100ste blogpost.

- Daar hoort iets speciaals bij, zegt u? Een give-away?
Mja, soort van. Maar voor het hieronder storm loopt van de reacties: laat maar zitten. De winnaar is al geloot.

- Heuh?
Inderdaad.

Het zit zo. Af en toe dwaalt er een award door blogland. Het borrelt gewoon ergens op. Vaak is de oorspronkelijke uitleg van een Amerikaans blog geplukt. Gaat het eigenlijk over haken, ik zeg zo maar wat. Maar tegen de tijd dat hij hier door blogland dwaalt, is de award zonder problemen 'suitable' voor de eerste beste creatieve tuinier. Binnen de kortste keren is iedereen ge-award en weet je wie wie leuk vindt of handig, en waarom.

En dat is mooi! Want we zien elkaar graag!

Dus voor mijn 100ste blogpost, mag ik u presenteren: een nieuw award. Een oorkonde. Een eerbetoon. En ik noem hem 'Flower Power'. Niet bijster origineel, weet ik. Maar ik dacht: stel dat die Amerikanen dat nu eens bij ons willen komen pikken. Dan kunnen ze de titel alvast begrijpen.

En dan nu label en omschrijving:
"Flower Power is een award voor iemand waar je stiekem een beetje jaloers op bent. Die een talent heeft, een creatief of een ander. Voor iemand die een statement maakt, iets waar jij van droomt, waar je naar opkijkt. Een award voor iemand die - welaan dan - een bloemetje verdient. Om welke reden dan ook.

Kies één persoon om de award aan te schenken. Bedenk ook hoe je dat bloemetje gaat bezorgen. Het kan een echte bloem zijn. Een zelfgemaakte. Of een foto die je speciaal voor je 'Flower-Power-Target' op het net hebt uitgezocht. Maakt niet uit, als het maar een bloem is.

Als je een 'Flower Power' krijgt kan je hem doorgeven. Maar het hoeft niet. Je hoeft ook niet te wachten tot je hem kreeg, om hem te schenken."

- En wie dan de eerste gelukkige is?
Dat lees je straks in Bericht 101!

7 opmerkingen:

 1. schitterend idee!

  En gefeliciteerd met je 100ste blogpost!
  Op naar de 1000 :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Proficiat met je 100ste blogpost ;-)

  Waw dat is nu eens een leuke award sé!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Proficiat met je 100e post!
  Vooral blijven verder bloggen, ik lees je heel graag.

  Leuke award ook! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat vind ik nu eens een leuk idee! Ik ben benieuwd welke weg die award gaat volgen. (Ik vind het leuker om te volgen hoe hij van de ene naar de andere gaat (levert soms ook leuke, interessante nieuwe blogs op om te volgen) dan dat iedereen zomaar in het wilde weg aan iedereen schenkt.)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel leuk idee! Dus als ik het goed begrijp, wordt heel blogland binnenkort overstelpt door flower power? De max! Want naar mijn mening kunnen er niet genoeg complimentjes gegeven worden...

  En proficiat met de 100ste blog (daar zit ik nog lang niet)!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!