woensdag 20 januari 2010

Sneeuwmaaksels dag 2: beebie slaapt

Ons reisgezelschap was uiterst aangenaam. Eén van de prominente leden was Livs nichtje Rhode.
Rhode is tweeënhalf en heeft bijzonder veel fantasie. Ze haalt de hele tijd virtuele dingen uit virtuele kasten die ze dan op virtuele plaatsen legt zodat haar virtuele doel bereikt wordt. Ze pikt zinnen op om ze daarna in een hoogst verrassende context te gebruiken. Best amusant, zo'n kleuter in spé. Al zegt ze als een volleerde tweejarige ook aanzienlijk veel 'nee!'.

Rhode en Liv (aka Wode en Wif) konden het best met elkaar vinden.
Liv vond zo'n voorbijrennende Rhode entertainment van topklasse. Rhode was af en toe een tikje jaloers maar genoot ook van de aandacht van die baby-uk. En ging met enthousiasme de imitatietoer op. Als Liv een broekje vulde werd ook haar 'beebie' verschoond. En als Liv in bed verdween ging beebie onder het zwanenlakentje in de kast.

Dus leek het me leuk om beebie ook in een slaapzak te kunnen stoppen, wanneer dat met Liv gebeurde. Vandaar...
... sneeuwmaaksel nummer 2: een beebieslaapzak.
Hij zit nogal ruim aan de armen maar dat is zo bedoeld: voor de rest van de kleedjes heeft Rhode nog hulp nodig voor het aan- en uittrekken, deze slaapzak lukt helemaal in haar eentje. Gelukkig maar. Want zodra ze de zak ontdekte ging hij hele dagen aan, en uit, en aan, en uit, ... Arme beebie. Zo'n verstoord slaapritme wens ik niemand toe.

En dan nog even de naaifolliekes: stof uit de Ikea, bias uit de Veritas, en een fantasiestiksel ontsproten aan mijn Nieuw Machien, dat ik voor de gelegenheid eens helemaal zijn gang mocht laten gaan!

6 opmerkingen:

 1. Maar allez jong, zo schoon dat jullie daar zaten! Superleuke slaapzak ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. slim idee van die grote armsgaten! en rood en blauw is wel mijn favoriete kleurcombinatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zal het leuk vinden de bebe aankleden en uitkleden ... kon ik mijn naaiprojecten maar eens mee op verlof nemen. Onze auto zit helemaal vol met die 4 spruiten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wacht tot liv die peuterleeftijd heeft, het is inderdaad lachen geblazen!
  ik kijk altijd al uit naar je volgende post riet, vandaar waarschijnlijk dat we nog steeds niet op bezoek zijn geraakt, ik blijf goed op de hoogte! maar tegen dat ze één wordt, passeren we! gelukkig hadden we geen geboorte kado waar ze kan uitgroeien!
  groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en jij bent nu tante Favo-Riet, durf ik wedden
  Tof gedaan!
  PS over het skipak moet ik nog eens nadenken, hoewel het wel klopt: hoe stoer je je jongetje ook kleedt, "ze" blijven vragen wat het is

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet nog dat ik als kind ook een slaapzak voor mijn pop had en dat was toen één van mijn favoriete poppenspullen. Rhode mag van geluk spreken met zo'n creatieve tante! En staat er nu geen hele waslijst poppenkleedjes op het verlanglijstje van Rhode?

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!