donderdag 6 mei 2010

Multitasking en slechte moeders

Vrouwen horen goed te zijn in multitasking en dat kan niet vroeg genoeg bewezen worden.
Ikzelf kan vanavond echter twijfelen aan mijn vrouwelijkheid wat bovenstaand aspect betreft. 'Zangrepetitie' stond in mijn agenda, want de Jana's moeke trouwt met Jana's mama en ik mag samen met Pernel een muzikale toets aan die gebeurtenis geven.

Liv zag het best zitten, die zangrepetitie bij ons thuis. Ze liet de toeter van haar auto gewillig onaangeroerd. Hield zich in stilte bezig met een wasco tijdens het testen van de mogelijkheid tot meerstemmigheid. Ze wiebelde op de maat heen en weer, met een theatraal koorgezicht, bij het aanhoren van een krachtig a capella.

En wat doe ik? Ik steek dat kind vlugvlug in bed. "Knuffel voor Jaak de Draak, dikke kus, slaapwel". Bij het opruimen van de keuken, na de repetitie, kom ik Livs flesje tegen. Vol...

Multitasking, het is mij niet gegeven. Zelfs zingen kan ik niet combineren met het voorzien in de basisbehoeften van mijn eerstgeboorne.

Ik haastte me naar het slachtoffer. Dat zich in een duidelijke ontsnappingspoging van haar deken had ontdaan. Om dan de strijd te verliezen tegen het hekwerk, of te beslissen mij toch nog een kans te geven.
Ze morde niet om het nachtelijke bezoek en dronk vredig doch lichtelijk verbaasd haar fles. Sloot haar ogen en viel lachend in slaap. Dankbaar om het achterwege laten van een tweede tandenpoetsbeurt.

Vergeving kan toch schoon zijn, zelfs al betreft het een slechte moeder.

14 opmerkingen:

 1. Dat dutske toch. En er dan nog foto's van liggen nemen als dat kind eindelijk terug zijn bed in mag! ;)

  Mijn moeder spant wel de kroon wat multitasking betreft. Toen ik nog niet geboren was, was ze eens alleen thuis met mijn oudere broer en zus. Mijn broer was toch nog een echt baby'tje, en ze was hem in de zetel borstvoeding aan het geven. Mijn zus (twee jaar) was ondertussen zo jaloers geworden dat zij geen aandacht kreeg, dat ze op tafel kroop en aan de luster ging hangen... Mijn ma heeft toen een koppige tweejarige van die luster gekregen, staande op een stoel, borstvoeding gevend aan een hongerige baby! Ge moet het maar kunnen, hé.

  Bij mij is trouwens dat multitasking-talent volledig onbestaande, breien en tv-kijken tegelijk gaat wel, maar ofwel heb ik niets gehoord van wat ze op tv zeggen, ofwel zit mijn brei vol fouten. :p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. (oei, pardon, "zijn" moet "haar" zijn, natuurlijk. Sorry Livke!)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo een laat fleske is goed!
  Ze kan nu al wat oefenen voor de pita's die ze later nog midden in de nacht naar achter zal slaan.
  Jong geleerd enzovoorts, nietwaar?

  Ik denk dat ik ook veel geoefend heb als baby.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai gij durft dat hier zo vertellen. :-)
  Twee keer gebeurde dat hier al. Wacht maar tot de tweede buikbewoner er is...!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Och ik ken dat,ik kan veel tegelijk maar of 't dan goed gebeurt?En voel je niet schuldig,ik heb ooit één van mijn dochtertjes met haar linkerschoentje aan haar rechtervoet en andersom naar school gestuurd...we moéten ook zo veel hè...

  En heeft ze er last van gehad?Nee toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ik moet zo hard lachen weeral, ocharme niet met arme liv - zielig - maar met janina haar opmerking! Hahahaha, ik geloof dat ik ook alitjd héééél laat mijn avondflesje kreeg...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ach ach ach, zal iedereen wel eens overkomen zeker? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ah...wacht maar tot nummer 2 en 3 er is. Dan komt ge zulke dingen om de haverklap tegen.
  Wees blij...ze kan het nog niet gaan voortvertellen aan haar 'juf'.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een heerlijke meid! En wat schattig dat ze gewoon ging slapen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. En wat hier niemand schijnt op te merken is dat ge dat nachtelijk flesje dan nog eens schoon hebt doorgeschoven naar manlief... ofwel hebke gij, behalve haar op uw tanden, ook veel haar op uw armen ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hahaha, wat een heerlijk kind, past zich aan alles aan, van koorrepetities tot maaltijden op late uren. goed geprogrammeerd ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. en, Riet, hoe gênant zijn de foto's van uw eerste communies eigenljk?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. haha die van mij zou haar nog al laten horen als ze zonder fles zou gaan slapen, tmoet zijn dat ze niet veel honger had, niet mee inzitten dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ooit zal ze u hiervoor wel straffen. Zo tegen haar 15de. Gnagna.

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!