donderdag 7 oktober 2010

Huiskamerleven

Ik zal eerlijk zijn: veel zelfgemaaksels hoeft u van mijnentwege niet te verwachten, de komende weken. Deze juffrouw...

... is namelijk liever wakker dan ingedut. En helaas begeleidt ze dat wakker zijn het liefst met klanken die de drempel voor gehoorschade ruimschoots overschrijden. Of zoals de osteopaat haar vermanend toesprak: "Maar kindje, wij hebben ook trommelvliezen!"

Ik bekwaam mezelf in typen-met-één-hand.
Series-kijken-op-DVD.
Gewichtheffen (4,6 kg, afwisselend op linker- en rechterarm).
Uitleggen waarom ik tijdens de borstvoeding geen auto op een blocnote kan tekenen, tenzij blocnote en stylo mijn richting uit gebracht worden. Een uitleg die niet altijd wordt begrepen. Met nog meer gehoorschade als gevolg.

Geen zelfmaaksels van mijn hand dus, maar ze fladderen gelukkig zomaar mijn richting uit! Dankjewel Els, bijvoorbeeld. Op ons cadeau-idee-lijstje stond 'we zien liever felle kleuren dan fletse'. Els gaf hier überschattig vorm aan met dit zelfgemaakte truitje:

En geheel onverwacht vloog ook dit paar babyslofjes in onze brievenbus! Ze passen zowaar prima bij het truitje.
Een dikke dankjewel Oo-Jipie! (Van wie je hier ook heel mooie spullen vindt.) Ik weet niet welk maatje ze eigenlijk bedoeld zijn, maar ze passen meteen! Moest er een curve bestaan voor schoenmaat bij borelingen, dan viel Zanne er denk ik ver boven... Van veel pakjes die eigenlijk nog moeten passen, moet ik de voetjes wegknippen omdat haar tenen erin omhoogkrullen... Voor wie van vergelijkend onderzoek houdt, Livs voet was bij haar geboorte zo'n duim groot...

Die van Zanne...

Verder heb ik mijn droomjob gevonden. Collega's, geen paniek, ik stap nog niet meteen op hoor! Maar toch, ooit wil ik graag redacteur zijn bij 'Huis & Comfort'. Kent u dat? Mijn grootmoeder kreeg dat tijdschrift vroeger op regelmatige basis. En sinds deze maand krijg ik het om één of andere reden ook. (Hoogstwaarschijnlijk omdat ik ergens vergat aan te vinken dat mijn gegevens niet aan derden mochten doorgegeven worden...)

In elk geval. Dat tijdschrift staat boordevol artikelen waarvan de redactie u kost wat kost wil overtuigen van de onontbeerlijkheid. Om een voorbeeld te geven. Wie kan er nu zonder hondenschoenen? Zeker gezien er aan de advertentie een handig kadertje is toegevoegd over de pootmaatberekening!

Maar nog geweldiger dan de items op zich, zijn de begeleidende tekstjes. Iemand heeft de zalige job om pareltjes van verkooppraat te mogen verzinnen. Ik lach er me al de hele dag een kriek mee. Geniet u even mee:

"Wat is het verband tussen geloof en magnetisme? Theologen en fysici zouden met het antwoord dikke boeken vullen. Wij houden het kort: in beide gevallen zijn er bijzonder sterke krachten aan het werk. Overtuig uzelf met de set magneetjes."
Het desbetreffende artikel: een set magneetjes, 6-delig, 7,95 euro. Op de magneetjes staan heiligen afgebeeld.

Geweldig toch? Het is als horoscopen schrijven. Heerlijk betaald worden voor onzin, lijkt me. Dus of ik me niet verveel, nu ik zo hele dagen met een krampenbaby in de zetel zit? Welnee. Ik heb prima lectuur.

(Geef maar toe. U vindt het jammer dat u dat tijdschrift niet in de bus krijgt. Geen nood! Geniet hier volop mee van de schrijfsels!)

15 opmerkingen:

 1. Zanne ziet er wel een beetje een deugniet uit, zo'n schalkse blik! Ze weet het precies, dat je hier over haar bezig bent. ;)

  Een job bij "huis&comfort", haha, zouden ze daar nog vormgevers zoeken? Volgens mij is dat puur amusement, zouden ze op de redactie ook zo lachen met een vaas mét LED-verlichting in?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er idd.een heel wakkere Zanne uit.Wat een mooi meisje!En wat worden jullie verwend zeg,ik ben weg van die slofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is dat kind "klaar" geworden!
  Hier ook eentje met een klok gelijk een stem. Ge legt zo'n huilebalkske niet liefdevol over uw schouder naast uw oor hé. ;)

  En Zanne, kind, steek uw energie maar in de ontwikkeling van uw darmkes ipv in de lengte van uw voeten. Damesschoenen boven de 42 zijn immers niet in elke winkel te vinden!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. fijn dat ze goed bevonden zijn
  euhm ik gokte op een 3m ( maar hier heeft de jongste mini voetjes ;-) )
  en amai zo'n wakkere foto van de kleine meid Zanne

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zie dat koppetje!! Zo groot dat ze er al uitziet op de foto!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo'n mooie foto zeg! En die ogen staan echt zo van "ik ga hier niet slapen hé, vergeet het" :)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. O, wat ziet zanne er een lieve deugeniet uit!
  Met stevige voetjes.
  Misschien passen die hondesloefkes haar ook?
  Dan heeft ze meteen twee paar voor de prijs van één.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. maar wat een lief gezichtje toch he??? Gelukkig is deze blog zonder klank...
  Ik kan u maar 1 tip geven: een draagdoek! Of eh, iemand voor u een zsazsa laten fabriceren?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een pientere dame ziet het er uit! Mijn collega zegt hier dat de slechtste baby-slapers de beste kinder-slapers zijn :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, wat is ze al veranderd in twee weken tijd! Zo schattig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ik heb hier ook nog iets kleurigs klaarliggen voor de boreling. Maar als ik het zo zie, is het nu al te klein... Ik zal best aan iets nieuws beginnen zekers? (of iets voor Live, en dan kan Zanne er later ook nog plezier aan hebben?)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat een prachtige meid!
  Onze kinderen hadden/hebben ook hele grote voeten. Die kruippakjes mét voeten kon ik ook nooit gebruiken. Tja, er bestaan andere leuke dingen genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Kwam via via via op deze weblog. De naam sprak mij aan. Ik heb hier ook een dochter rond lopen die luistert, nou ja meestal luistert naar de naam Liv. Je hoort het niet zo vaak dus kwam ik even kijken hier. Leuk om te lezen! Groetjes Nicolle

  BeantwoordenVerwijderen
 14. @ Dominique: amai, wij worden verwend!! :-) En zo jammer dat ons' Zanne zo'n gigantische kind is... Voor Liv is inderdaad op zeker spelen, dan groeit Zanne er in elk geval ooit in. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Amai, ze is al veranderd zeg, wat een verschil. En wat een ondeugende blik, de kapoen! Hoop dat het maar tijdelijk is, dat niet willen slapen. Chanteer haar maar dat ze dat mooie jasje alleen mag aandoen wanneer ze flink geslapen heeft :-p
  Ook nog eens heel hard bedankt voor het Zanne cadeautje, het is goed aangekomen en Lune is er zot van. Ik heb zelfs al de frigo moeten verschuiven omdat er "drama oh drama" een diertje ondergerold was ;-) Onze frigo en chauffage zien er in ieder geval prachtig uit !! Groetjes, Sara

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!