vrijdag 22 april 2011

Fie speelt op het gras

Fie is een kersvers lentekind.

Haar papa speelt altijd. En wordt daar nog voor betaald ook. (Zo gaat dat met acteurs.) Haar mama maakt spelen mogelijk voor alle kinderen van de stad. (Zo gaat dat als je op een jeugddienst werkt.) En kleine Fie? Die speelt deze zomer op het gras!

Ik maakte een zomerversie van de 'knuffelzachte dekentjes' die een tijd geleden tophit waren in blogland. Ik weet niet meer waar ze eerst te zien waren, hier of hier. Geen harige buitenkant voor de zomerversie, maar waterafstotende bolletjes. Groene paspel rondom. En twee riempjes in de zijnaad om het ding handig te transporteren.

Fie's paps durft zich des zomers wel eens te vertonen op iets Vespa-achtigs, dus ik ging op zoek naar Vespastof (Echino). Niet zo makkelijk meer op de kop te tikken, bleek, maar ik vond gelukkig nog een lap in een uitverkoop. De onderkant is gemaakt van een tafellaken, iets tussen stof en toile cirée.

Voor de grap stak ik er een plooihandleiding bij, maar de papa bleek die toch nodig te hebben...

Slecht nieuws voor de insectenpopulatie in de tuin van het nieuwbakken gezin. Dit dekentje meet 110 op 110 cm en dat zijn, volgens de pater familias, bij benadering de afmetingen van de volledige grasmat. Als ik deze zomer een dier mocht zijn, het was alvast geen mier ten huize Fie...

13 opmerkingen:

 1. Dat is direct een goed idee voor een pic-nic deken, een mandje met dezelde stof bekleed en met dit weer kunnen we vertrekken, naar de gazon van u vriend lijkt precies geen optie ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Super! Die van ons lift totaal uit elkaar. Kocht je de bolletjes stof aan de meter of nam je een gekocht tafellaken?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De zomerversie, wat goed! Hier slepen ze oude fleece dekens mee naar buiten, maar die moeten dan ofwel meteen gewassen worden, op in het tuinhok overnachten wegens vol met gras allerhande.
  Mja, ik denk dat ze dat wel zouden zien zitten. En lol voor de handleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Ester: tafellaken, Zeeman, zowaar! Als ik me niet vergis ook in rood verkrijgbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super zeg!!! Echt tof, en hip en practisch en al.
  Lang leve de Zeeman :)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mijn man zou aan die handleiding wel iets hebben hoor; het speeldeken dat ik voor onze zoon maakte, kon hij nooit opplooien zonder mijn hulp :-)
  Heel tof idee, die toile cirée!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Grappig, ik fietste gisteren van mijn werk naar huis en passeerde een park of 2. Aangezien ik tuin-loos ben, ga ik regelmatig naar het park om van het zonnetje te genieten en ik zat me nog af te vragen of het niet mogelijk zou zijn om een dekentje te maken met iets tafelzeil-achtig langs onder tegen nat gras enzo. En zie, hier is het al bewezen. Ik ga me er ook eens aanzetten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig, inderdaad een perfecte oplossing voor het gras dat zo graag blijft hangen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk idee! Waarom heb ik toch zo weinig tijd!? OF Waarom heb ik niet zo'n creatieve vrienden als jij!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zéér leuk idee, want wij hebben zoiets van in den hema én we gebruiken het gans de zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heey wij hebben hetzelfde tafelkleed ;-)
  Mooi gedaan. En super slim, onmiddellijk fan om er een festivalversie van te maken!!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!