dinsdag 1 november 2011

Zanne Tomaat en de Hippe Schoenen, een sprookje

Ik ben geen natuurtalent wat fotografie betreft. En kinderfotografie is sowieso al een vak apart. Mijn bloedjes hebben de 'poseerleeftijd' nog niet bereikt, dus ik moet het stellen met toevalstreffers. Soms levert dat een mooie foto op. Soms een grappige. Zo zat ik deze zomer eens op een muurtje met een fototoestel. En een beetje lager op het gras zat Zanne. En die trok zich recht, en blies, of zo, ik weet het eigenlijk niet zo goed, maar plots had ik deze foto:

zannetomaat

Ik gooide dat exemplaar lachend op Facebook en u lachte mee. "Die lijkt weggelopen uit de Efteling", zei iemand. En inderdaad, het lijkt haar persoonlijke sollicitatie voor het Volk van Laaf. Diezelfde week lanceerde Hippe Schoentjes, een online eco-kinderschoenenwinkel, een gekkesmoelenwedstrijd. De gekste snoet kreeg een paar schoenen. Willens nillens werd mijn jongste kandidaat. Ik verzocht u vriendelijk te stemmen en zette Zanne Tomaat in het hoekje van mijn blog...

... en ze won! Warempel, hoera!

En toen werd het stil. U had graag geweten hoe het afliep, maar ik zweeg. "Heeft Zanne al schoentjes gekozen?" vroeg men me weleens. Maar ik toonde me dan kampioen binnensmondsmompelen. Want het zat zo:

Daags na de 'overwinning' organiseerde Hippe Schoentjes een pop-up-verkoop. In mijn hometown! Zanne en ik fietsten erheen. Maar het was september. Zanne kon nog niet stappen. En het aanbod aan winterstappers maatje 22 was nog klein. Maar ik zag wél een paar schoenen/laarzen in mijn eigen maat. Het mag dan een kinderschoenenwinkel zijn, ik heb maat 38 en sommige kinderen ook, dus ik negeerde dat deel van de marktpositionering en kreeg van de vriendelijke Hippe-Schoenen-Dames zélf een paar schoenen cadeau. Voor Zanne zou ik er dan wel kopen als ze kon stappen... U begrijpt, dat verhaal kon ik niet zomaar rondbazuinen. Het kind voor aap tomaat zetten voor heel de wereld en dan zelf met de buit gaan lopen? Nee, dat kan niet. Dus ik wachtte met verkondigen tot het sprookje 'af' was.

En dat is nu! Zanne kan stappen...


... en we zijn beiden geschoeid.

samen geschoeid

Zij heeft een paar Kotte Stappers van Kavat. Ik een paar superzwarme schoen/laarzen (afhankelijk van hoe je ze plooit) van El Naturalista. Die zijn stevig en zien er wat stoer uit, maar ik hou daar wel van. Ik hoorde een oud-collega ooit zeggen "soms wil je viersterren en soms wil je een hamburger. Soms wil je een Flairfilm en soms wil je opera". Zij had het over cultuurparticipatie voor jongeren, maar ik vind dat het voor schoenen ook opgaat. Soms wil je elegante hakken, soms wil je schoenen die aanvoelen als pantoffels. Meestal ben ik voor platte schoenen, door mijn brede voeten, aangewezen op Camper. Dus dit was een welkome afwisseling!

Et voilà, daar stappen wij!

zwalp zwalp

Zanne kan het alleen, maar aan-twee-handjes vindt ze nog leuker.

steentjestappen

Soms een beetje zattemanswandel...

beetje zat

... met een zwaaiend achterwerk (wat zoveel beter gaat met een rokje aan)...

wiebelkont

... maar wat vaststaat: het kan...

en avant

... niet snel...

volle vaart

... genoeg gaan!

En aan het eind van het sprookje deden de dames van Hippe Schoentjes ook nog eens een duit in het VanKatoenZakje. Happy End, niet?

20 opmerkingen:

 1. Wat een GEWELDIGE foto hahahahahahahaha 't arme kind is er op haar best opgezet.... ;-)
  Ik vind haar schoentjes helemaal leuk maar moet zeggen dat ik jouw laarzen heel erg mooi vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige foto, eentje om te vergroten en uit te hangen! En wat gaat de tijd vlug - ik kan niet geloven dat Zanne al stapt. Zo'n toffe rode schoentjes voor haar en de laarsjes zijn ook niet mis hé.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Twee paar hele mooie schoenen! Klaas heeft ook Kavatschoentjes voor de winter en ik vind ze geweldig: mooi, stevig én eco.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bravo voor Zanne ! Enne El Naturalista, super keuze ... ik draag ze ook, zwarte laarzen met een hakje zelfs, en zelfs mijn vader kwam daar plots mee thuis na een reis naar Spanje !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oooh, geweldig allemaal! En zo leuk geschreven, het kijk-ik-kan-stappen-verhaal :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dju, ik heb een 39,5 en uw schoenen gaan maar tot een 39! Ik had ze op Flickr al gezien en bewonderd. 't Zijn echt schoon: geen gêne!

  Toch altijd grappig om Zanne te zien stappen. Amélie is nog maar net (sinds zondag is ze 18 maanden) aan haar stappen zonder handen begonnen, en dat gaat nog maar stroef. 't Is een lui kind, me dunkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. he he, dat rokjesstofje komt me bekend voor. Theo draagt het op zijn hoofd en Zanne aan haar poep! En foei mama, voor de schoenen...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hé, Janne heeft dezelfde, maar dan in een maatje 19 (mijn kinderen hebben mini-voeten...). Die schoenen hebben haar een kleine maand geleden ook eindelijk (op ruim 18 maand) aan het alleen-stappen gekregen. Dat hebben jullie prima gekozen! En je brengt me op ideeën met die laarzen van jou...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. aaah, die zanne schoentjes kennen we! Jente heeft ze gedragen en Mitte dan ook. Hel erg goeie en mooie schoentjes!
  Ik verschoot wel even bij de eerste foto en vroeg me af welke paar benen naast de jouwe stonden, zo bruin! :)
  Ah, en jouw schoenen zijn ook heel erg mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Superleuk geschreven. Heel veel plezier met jullie schoenen hé! En bedankt voor de reclame voor ons webwinkeltje ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. ma zo'n leuke schoentjes alletwee!
  BRAVO voor Zanne! Flinke meid!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Oh, wat een 'lekker bekkie!! en mooie laarzen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. wat me direct opviel was dat jij ook heel erg mooie blauwe kousen aan hebt!!! hoe oud is zanne nu? echt leuk dat ze kan stappen he, zoveel nieuws te ontdekken...

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Een heel leuk geschreven verhaal. Super dat Zanne kan stappen.
  Ik heb het dit jaar ook gepresteerd om laarzen te vinden op de kinderafdeling. Als ze maar leuk zijn en goed zitten hé.....

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Och gij, zotte doos! Maar ik vind uw schoenen wel heul schoon en Zanne een stoere tweevoeter.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Leuke schoenen, voor allebei! En inderdaad, comfy schoenen heeft een mens zeker ook nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi verhaal, en de foto is geweldig!
  Ik snap helemaal dat je ermee hebt gewonnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Beautifull...God Bless you...and you kid..

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!