woensdag 25 januari 2012

Vrije interpretatie

Wij roepen het al maanden van de daken van het scherm. Veer-tien a-pril. Schrijf het in uw a-gen-da. Van Katoen. Voor de trouwe lezer is het dus oud nieuws. Maar wat met alle handwerkliefhebbers die hun hobby niet combineren met een lichtelijk verslavende inspiratieboost op het internet? En wat met al wie dat handwerk niet interesseert, maar wel tuk is op handgemaakt moois? Daarvoor starten we nu een promo-offensief. (Voel u vrij ons te helpen).

Kansen tot bekendmaking grijpen we dan ook met beide handen. Zo mogen we op 5 februari een stand inrichten op het Stoffenspektakel in Gent. Waarvoor dank, beste organisatoren! Op mijn doelijst belandde de taak: 'Laat een banner drukken met onze gegevens'. 

Een banner. Dat is dus een groot ding dat opvalt en waarop ons logo staat, de datum en www.vankatoen.org. Tot zover respecteerde ik de definitie van banner. Verder interpreteerde ik de opdracht, laat ons zeggen, ruim. Ik maakte 'een opvallend ding met onze gegevens.' Vanuit de filosofie: tussen al die gedrukte toestanden op zo'n beurs, valt iets tastbaars en handgemaakt misschien meer op.


Banner in het MIAT


Ik tikte een tweedehands kamerscherm op de kop. Ontdeed het van zijn retrostofke en trok er witte canvas in. Het logo is een applicatie. (Eventjes vervloekte ik de ontwerpster, die zoveel detail in ons logo stopte... Maar ik vind het nog steeds erg mooi, hoor, Evi!)


Applicatie


Voor de gegevens gebruikte ik flockfolie, de 'naaidingen' zijn echte dingen, de stippellijn is een lange wollen draad.

De 150 knopen zijn... 150 knopen. 


150 knopen


En neen. Ik ben niet gek geworden. Noch heb ik tijd te veel. Ik moet er niet aan denken om 150 knopen manueel op een doek van 1m30 op 60 cm te naaien. Maar ik stik sinds twee jaar met veel plezier op een Bernina Activa 240. En zo net voor ik zuchtend het knopenkdee wilde laten varen, opperde mijn wederhelft: "Tiens. kan uw machien dat niet?"


En zo geschiedde. Op een paar uur tijd stonden ze er allemaal aan. Knoop onder de juiste voet, een gokje voor de steekbreedte, check met het handwiel en stikken maar!


Bernina


Mijn machine maken ze niet meer... Maar Bernina heeft uiteraard alternatieven voor naailustigen. De Bernina 215 bijvoorbeeld is een type uit de 'opvolgerreeks'. (Niet voor 150 knopen. Maar wie is er nu zo gek? 'Gewoon zes', dat doe ik ook met de hand.) Laat die 215 nu net de machine zijn die verkocht wordt ten voordele van Van Katoen. Toe aan een nieuwe partner in crime voor al uw creatieve uitspattingen? Neem dit dan even door en reserveer er eentje!


Ik fotografeerde het scherm trouwens tussen de prachtige stukken van het MIAT in Gent, die u ook kan bezichtigen als u Van Katoen een bezoekje brengt. En alwaar wij dit weekend weer ijverig van 'winkeltje vul' deden. 


Maakdag in het MIAT


Jaja. Het kort af!

28 opmerkingen:

 1. Amai, dit is supermooi! Ik dacht eerst dat je het opschrift had laten drukken, zo netjes is het gedaan seg.
  En voor diegene die nog nooit van Van Katoen gehoord hebben: het wekt in ieder geval de nieuwsgierigheid op!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. prachtig!
  Kunnen de van ktoen zakken ook afgegeven worgen op jullie stand op stoffenspektakel?
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 't Is zooooo schoon! Prachtig afgewerkt, tot in de knoopjes, en dan die wol, oooh, en die details, en dat geflock... nog niet over uitgepraat!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heel knap gedaan! En ik kom het op 5 februari eens van dichtbij bewonderen;)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waw! Echt knap gedaan die banner! Ik zou het niet beter kunnen bedenken!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Allé jong, gij zijt geweldig. :-) Goed gedaan! En hoezee, alweer gewierook over Bernina maar,... gelukkig kan mijn singerke ook knopen aanstikken. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw Riet, da's gewoon supermooooi en creatief!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtig gedaan, dat geflock. Ik ga er eens een oog op werpen de 5de februari.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. echt heel erg mooi die knopen! super effect! je ben echt een krak meisje!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Heeel leuk dat jullie daar ook gaan zijn! Mag ik de van Katoen tasjes dan daar ook afgeven? Kwestie van mijn planning dan even aan te passen.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wauw machtig schoon! gijle zijt toch wel ferme wijven he :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch een beetje gek? Nee, ge zijt fantastisch! 't Is echt prachtig. Kom ook maar naar 't stoffenspektakel in Antwerpen en Mechelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. ...
  ...
  ...
  ...

  ('t is maar voor te zeggen dat ik sprakeloos ben.)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik dacht dat dat doek gedrukt was, maar jij hebt dat gewoon helemaal zelf gedaan !!! Amaai, mijnen frak !

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dat is een supermooie banner! De naam doet afbreuk aan het ding dat ik hier op mijn scherm zie verschijnen. Heel knap gedaan! Jullie verdienen allemaal een standbeeld bij van katoen...

  BeantwoordenVerwijderen
 16. @Kaketoetje en tazke: ja, dat is mogelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. té geweldig! Ik voel me een kluns en vind t heeeeeeeeeel jammer dat ik de van katoen machine niet kan betalen, t zal hier nog een tijd met de oude geërfde Singer moeten...

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Beter dan een banner! En ik kan er niet aan doen, maar ik vraag me meteen af hoe dat retro-stofke er dan wel uitzag en waar het nu is gebleven...

  Maar verder, echt tof gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ik vind hem echt meer dan geweldig! En ge brengt mij op een idee :-).

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wauw, dat is de mooiste banner ooit! Geweldig werk! Oh, en ik naai knopen bijna altijd met de machine op... Ook al is het er maar eentje :-)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!