donderdag 14 juni 2012

Boeken en groene beesten

De meeste mensen laten zich verleiden door een prins. Ik liet me verleiden door een kikker. Al was die kikker zijn hart al verkocht aan een soortgenoot. Beide reptielen bezorgden me een opdracht: voorzie drie leesgragen van boekentips. Ik heb zelf amper tijd voor boeken, want mijn tijd gaat naar een boek. Tja. Maar die groene jongens charmeerden. En je weet nooit dat er een lange treinrit mijn pad kruist en dat er die dag toevallig een getipt boek in mijn tas is beland.

En dus kreeg ik kikkerpost met boekentips. Want ik was uiteraard niet de enige aan wie de kikkers hun opdracht hadden bezorgd. Tips, prachtig verpakt door haar, met een foto uit haar kindertijd waarin ik gek genoeg wat van mijn dochters zag. ('t Zullen de krullen zijn.) En met stickers voor in uitleengoed. Dat staat nu eenmaal eleganter dan je naam op het schutblad gestift.

Open mij

Ook tips, mysterieus bezorgd door haar, met een gestoffeerd schrift, een muizenbladwijzer, een rebus en een letterpuzzel die ik moest redden uit peuter- en kleutermonden.

rebusschrift

Ik noteer op het lijstje:
Tot in de dood - Erica Spindler
The book thief - Markus Zusak
The thousand autumns of Jacob De Zoet - David Mitchell

Zelf raadde ik Kamer aan, van Emma Donoghue. Ik kreeg hem cadeau van collega en video-artiest Swoon Bildos. (Nog een tip als je van woorden houdt: hij zet op een meesterlijk bevreemdende manier beeld op poëzie.)

Ik verpakte mijn tip in een kopje thee. Dat ik maar wat graag samen met de kikkers zou drinken terwijl we het over boeken hebben. Maar zo gezellig op je eentje in je zetel is ook best leuk.

een tasje boekentip

11 opmerkingen:

 1. Wat grappig, ik kreeg dezelfde tip. Leuke verpakking ook zeg

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Origineel!

  Kamer is zo'n mooi boek! Idd een aanrader :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee. Bewaar ik voor een meester/juffentraktatie!
  Bedankt.

  Groetjes,
  Manon

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amfibieën riet, tss tss ;) Maar alez, kom tis u vergeven omdat ik in boekennood zit. Gelukkig kreeg ik alvast een tip van u, maar hij was in de bib alleen in dat klein avers formaat en dat lees ik niet graag. Ik wil een écht boek, dat dik en zwaar is en teveel plaats inneemt in uw handtas...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik was ook in de verleiding geraakt door zo'n kikker. Leuke originele kikkerpost heb je ontvangen en verstuurd. Dat boek KAMER moet wel een heel goed boek zijn want ook ik ontving o.a. die tip.

  Lieve groetjes,

  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die kikkers zijn onweerstaanbare charmeurs... Dat kopje thee lijkt me een heerlijk plan!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk! Ik ben net een blog gestart en ben nog op zoek naar volgers. Kom gerust eens langs op: http://mississippi0.blogspot.be/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat boek van David Mitchell is echt wel goed. Je voelt dat de man er heel veel tijd en research heeft ingestoken. En het is ook heel mooi geschreven. Echt een aanrader. En Kamer is natuurlijk ook super! Heb deze week nog De Kaart en het Gebied gelezen van Michel Houellebecq en da's echt een meesterlijk boek. Zeer intelligent van opbouw. :) Ah boeken, wat zouden we zijn zonder. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hehe, gelukkig kan ik toch wel aan het lezen staan. Een theezakje vinden in huis lukt ook nog wel.
  Succes met het schrijven!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, en ja, onze kinders hebben dezelfde trekken. En aangezien dochter als twee druppels water op mij lijkt..

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!