woensdag 2 januari 2013

Aaipad

Ik weet het, 't is een oldie, de woordspeling van de Aaipad. Maar in dit geval heel toepasselijk: de hoes rond deze iPad is babywangenzacht. De stof is een gerecykleerde zetelhoes uit de grabbelbak van Ikea. (Eloleo-style dus, alleen al voor de wetenschap van het bestaan van die bak ben ik de wereld dankbaar dat Sanne bestaat.) Ideaal materiaal voor deze hoes: makkelijk afwasbaar en stevig.

Op 't werk loopt een proefproject met allerlei digitale toepassingen van documentbeheer en dat maakt dat er ook wat devices circuleren. Of ik voor een van die iPads een hoesje wilde maken, zodat het ding het woon-werkverkeer krasvrij zou overleven? Met plezier! Ik ging voor grijs met een blauw accent, want ik zie de iPadbezitter in kwestie niet meteen met een fleurige printstof door de gangen wandelen.

Ik maakte een proefmodel, met de techniek van het biaisloos pamperzakje. Het was zo'n project waardoor ik andermaal blij ben met de man met wie ik huis, kroost en leven deel. Ik gaf hem het proefmodel en sprak: "Stop die iPad daar eens in, gaat dat vlot?" Hij bestudeerde het ding, fronste 'zijn frons' en bedacht: "Erin gaat vlot. Maar als je hem eruit wilt halen, heb je niets om aan te trekken. Het zou handig zijn als er tegenover de opening een of ander flapje zat."

gesloten

Een flapje kwam er. Ik combineerde de sluiting van de hoes met dat flapje: er zit een stuk velcro op vast zodat je de tong van de hoes strak kunt aantrekken en met dat flapje kunt sluiten. Aan de opening zit een inham zodat je veel plaats hebt om de iPad vast te pakken als je hem eruit trekt.

open

En op de bovenkant voorzag ik een zwart sierstiksel. Op de achterkant van de hoes loopt dat verder door tot in een punt, maar de stof liet zich zo moeilijk fotograferen dat u zich dat maar zelf moet voorstellen. Voor de velcro koos ik voor cable manager, die heeft een harde kant die minder pluisjes aantrekt.

stiksel

't Was lang geleden, maar hierbij heb ik zelf nog eens een aanvulling voor mijn collectie handwerkideeën voor de mannelijke medemens!

29 opmerkingen:

 1. Zeer tof ontwerp en het lijkt me superhandig! Komt er een officieel ontwerp (zeer graag ...)?
  Thanks, Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi! Nu zorgen dat mijn baas deze niet ziet of ik hang er ook aan :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik denk dat ik dat nog al eens gezegd heb ergens, maar gij bent écht professor Gobelijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wauw zo schoon, en ook: verdorie, ik knipte net stof voor een ander modelleke...
  Het idee van de inham vind ik wel inspirerend, dat ga ik misschien nog wel integreren (mag dat?)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Jawadde! Ik verwachtte mij bij het zien van de titel aan een schaapje of langharige fleece, maar uw grafische eenvoudigheid kan mij stukken meer bekoren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal geweldig!!! Super!! En stoer! Die komt op Pinterest!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap! Ik ken die bak in de Ikea niet!? Nu, ik ga naar de Ikea van Rijsel (is veel dichter voor ons), misschien hebben ze dat daar nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gij hebt toch wel een talent on zo iets te bedenken! Zo knap!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Lap, nu zit ik hier de hele avond kapitein Winokio-gewijs 'aaipad, aaipad, iedereen wilt een aaipad' te zingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wauw zeg! Knap bedacht, jij en je wederhelft!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wederim zeer onder de indruk van uw vindingrijkheid. Mijn niet- officiele wederhelft begint hier de laatste tijd vaak te hinten dat ik ooit eens beloofde om iets voor hem te maken, dus ik hoop binnenkort op jouw vindingrijkheid beroep te kunnen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, alleen al voor zo'n hoesje moet ik een Ipad. Ja. Nu alleen nog de lotto winnen zeg maar. Maar dat is een detail...

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Erg goed gelukt gezamenlijk hersenspinsel!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. tis mss nen oldie maar ik moest toch lachen toen ik den titel zag! heel schoon!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!