woensdag 19 februari 2014

Eekhoorn voor Emlin

Ze is er, ze is er, ze is er, ze is er! Ze is er en ze heet Emlin, aka ons nieuwe nichtje.

pas geboren

Ze is er al eventjes in feite. Al weken schreeuwde ik hier van mijn blogdak dat er een kindje woonde in de buik van mijn zus, en intussen is ze er al meer dan een maand en ik kwam u dat nog niet vertellen... Dat heeft te maken met een jaar dat is gestart als een wervelwind, dus vulde ik de karige vrije tijd liever met bellen naar de andere kant van Vlaanderen om te horen hoe het met Emlin is, dan met bloggen.

Emlins bevalhistorie deed ons allemaal even schrikken, maar intussen staan moeder en dochter alweer allebei hun vrouwtje en loopt het daar wat betreft baby-in-huis van een leien dakje. Na een dochter die je op zijn minst 'kloek' kon noemen was mijn babybeleving er eentje van 'de dikke zijn de sterken', dus ik sta verwonderd te kijken naar dat petotje dat na een maand net over de drie kilogram weegt maar wel krachtig drinkt, vinnig rondkijkt en rustig slaapt, geheel volgens de babybasisvaardigheden.

Emlin

Ik had alweer de eer en het genoegen om tantegewijs de babyhuisstijl te verzorgen. (Vriendelijk verzoek hem niet zomaar te kopiëren zonder vragen, mocht u hem mooi vinden...) Inspiratie vonden we in de mooie ligging van het huis waar Emlin zal opgroeien. Dat staat ergens op een berg in de Vlaamse Ardennen en het verste punt in de tuin ligt al 'in het dal'. Vanuit de keuken sta je oog en oog met de bomen in dat dal. Geen natuurdocumentaires op televisie nodig ten huize Emlin: met wat geduld ontdek je live eekhoorns die van boom naar boom springen.
De buitenkant van het kaartje is gedecoreerd met eekhoorntjesbehang, aan de binnenkant speelt er een veelkleurig exemplaar de hoofdrol.


Ook de doopsuiker kreeg vorm in mijn handen, maar die nu al showen zou wat sneu zijn voor het bezoek. Dus toon ik u nog even de grootouderlijke ondersteuning aan de Emlinvormgeving. Omabetty nam dit patroon ter hand en voorzag deze uit de kluiten gewassen eekhoorn, die de kinderdoopsuiker vergezelt.

beest

En als u als wielertoerist in de Vlaamse Ardennen de Emlinberg beklimt of afdaalt, zorgt Opejan ervoor dat de eekhoorn u inlicht over het feit dat het leven alweer de vlag heeft gehesen!

Opejan

23 opmerkingen:

 1. Ontzettend ontzettend mooi!!!
  Als er ooit een tweede komt, maken we graag gebruik van uw talenten :). Misschien moeten we er al aan beginnen, remember the first time...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Schitterend!!!
  Wat een talent daar bij jullie.
  Gefeliciteerd met dit prachte meisje, mooie naam. En wat je zegt over 'kloek', herkenbaar , ik had hier ook altijd rond de 4 kg baby, leuk om dan eens een 3 kg kindje te ervaren :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi. Wat een prachtig kindje en wat een super kaartje.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Eerste was buj geboorte al 4400gr, maatje 62. dochterlief was 'slechts' 3200gr en net goed maatje 50. even omschakelen was het.
  Maar wat een prachtige manier om zo'n mooi meisje te vieren. Helemaal compleet in de eekhoorntjes.en een.prachtige naam

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar zo'n schoon kindje!
  Proficiat aan de mama, papa, tante, nonkel, oma, opa.... met de baby, maar ook met het mooie kaartje en dito aanhangsels!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik genoot nog van je super functionele jasje, maar dit is ook mooi en lief!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh, wat een dotje! Hele mooie naam ook, en dito kaartje! Goed gedaan, tante!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige creaties met de kleine meid natuurlijk op de eerste plaats!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. SUPER mooi kaartje, enorm mooi zelfs
  een heel dikke procifiat aan de tante
  en ook aan de mama en de kleine spruit

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Proficiat tante Riet! Met je lieve nichtje en met de huisstijl die je voor haar gemaakt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Schoon, stijlvol ontwerp en Ah zo lief da ze zijn in mini mini uitvoering hè :))

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Proficiat! Mooi kaartje voor een mooi baby'tje!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Reacties
  1. dat doet de eekhoorn wat vervagen, wat niet de bedoeling was eigenlijk ... Knap werk !!!

   Verwijderen
 14. Prachtige tangram eekhoorn! Inspirerend, maar niet om klakkeloos te kopiëren ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. heel mooi! woow zeg, echt geweldig knap! en wat een prachtige baby!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een dotje, die kleine Emlin! En wat een geluk heeft ze dat ze jou "tante Riet" mag noemen. Nog geen maand oud en al zulk een pr-bureau achter zich, dat compenseert gelijk welke mindere start :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Zou je het erg vinden als ik uw prachtige eekhoorn "leen" om een paar oorbellen voor mezelf mee ineen te knutselen. Ik vind het echt een prachtexemplaar namelijk dat er zich perfect toe leent!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!