zondag 21 februari 2016

Coming soon: Miss Madeline

(Edit: het patroon is intussen beschikbaar!)

“Geef me een paar weken en ik presenteer je het patroontje,” vertelde ik bij mijn hoogzomerpost van 27 januari. Wel kijk, we zijn 3 weken verder en het is bijna zo ver, valt nog net onder de noemer ‘een paar’, neen?In de loop van deze week kan je Miss Madeline vinden op de webstek van Mind the Whale. Als topje en jurkje zoals ik al eens liet zien maar - daar gaan we weer - ook met een paar kleine extra’s. Dat gaat meestal zo:

- Lieve testers, graag jullie gedacht, A of B?
- A!
- B!

Tja. :-)


Je kan het jurkje dus ook maken met een elastiekje op de heupen. (Voor de liefhebbers van A.) Of in de taille (voor het B-kamp.) En al zit de versie met de ruglus razend snel in elkaar (7 stuks op een weekend met normale drukteschaal), wanneer de zomergoednood het hoogst is, is de halterversie nabij. Ik maakte voor Liv de versie met heupelastiek en halter, met de mooie tricot van Chat Chocolat. Ik reeg wat houten kraaltjes aan de linten voor een kleine indianentouch.
Wie echt niet kan wachten hoort het nieuws heet van de naald via de nieuwsbrief. Al betwijfel ik dat u op dit moment echt om campingjurkjes verlegen zit: wij hebben gelukkig een Tante kous die ons iets van bijpassende warmte schonk. Nog even geduld: deze week maakt ze haar intrede, Miss Madeline! Genoemd naar, en tot aan de paasvakantie ten voordele van de wederopbouw van de stoffenwinkel van die lieve madame die ik graag een duw in de rug wil geven. Want een onderneming waar vuur in zit, is sterker dan de vlammen!

27 opmerkingen:

 1. Miss Madeline, dat doet mij -op zijn Engels uitgesproken- zo denken aan het dikke verhalenboek hier in de kast. Gekocht en stukgelezen toen we als kleuters in een Amerikaans dorpje woonden. Een eigenwijs weesmeisje met een A-lijnjurkje en een hoedje, met heel veel fantasie kan ik daar Liv in haar jurk in zien. Prachtige foto's, prachtige woorden, prachtig jurkje, en hoera voor zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Joepie! Ik zie het al helemaal zitten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tof kleedje!En wat fijn dat je haar zo wil steunen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wauw, wat een toffe actie, en wat een leuk kleedje!
  Zus 1

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Toch ongelooflijk hoe warm de wereld kan zijn in het putteke van de winter! ;-) Ziet er in ieder geval heel leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ooh hier kijk ik echt naar uit. Zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Deze is super! Ik kijk er naar uit om versie A en B te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Of het hier ooit tot een jurkje naaien komt betwijfel ik, maar deze pist was het lezen, alleen al vanwege de laatste zin, weer dubbel en dwars waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Zo mooi! Het jurkje en jouw gebaar <3 (An)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een fijn plan, ik koop het !!
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Zo een tofke. In welke maten zal het beschikbaar zijn? Dan kan ik de zomers al beginnen tellen die ik nog moet wachten tot de metekindjes groot genoeg zullen zijn ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Kijk er reikhalzend naar uit! Kocht dit weekend een gelijkaardig damespatroon dus deze zomer wordt er zeker getwind met mijn dochters!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zalig! De dochter des huizes is zeer enthousiast over het patroon en de bijhorende zomer!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Oh prachtig! Ik ben ook benieuwd naar het patroontje zelf.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. helemaal speel- en zomerproof. Een prachtexemplaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oh, zo mooi!! Laat de zomer maar komen, snel!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Kan je het patroon ook op papieren versie kopen? (Ben niet zo vlot met pdfpatroon) Mvg, Wendy
  wendydeweyer@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!