donderdag 15 december 2016

Angels are everywhere (free printable)


De kerstdame in mij. Ze is niet onbestaande, ze is aanwezig. Geen fan van overdreven jingle bells, maar ook niet ongevoelig voor punten op sfeer en gezelligheid. Ze start elk kerstseizoen met het traditionele ongenoegen over reeds aanwezig engelenhaar, wanneer het baardhaard des Sints nog zou moeten overheersen. Een ongenoegen dat al even goed bij kerst past als dennengeur en massamoord op te vullen pluimvee.

Als het ongenoegen is opgeborgen, zet de kerstdame een boom. Screent ze zorgvuldig het aanbod aan kerstdecoratie op een overmaat aan rood+groen, en gaat ze kerstig aan de slag. De leidde al tot ietwat eigenaardige taferelen als kerstknikkerbanen of - heel lang geleden - behangvogels. Maar ook tot bruikbare tutorials. Voor rendieren en vrolijke dennenappels en bollen met een kersttafereeltje.

Dit jaar is de groene boom vergezeld van zwart en wit. Het gezelschap is van de knutselende soort, dus ik verzon een maakbaar engelenkoor. In zwart en wit, en tegenlijk in alle kleuren. Want angels are everywhere.
Aan de slag? Op het printje staat een minuscule uitleg in het Engels. Want angels from everywhere op het net, die vinden misschien hun weg naar plaatsen waar hun koor in een andere taal zingt. In het Nederlands klinkt dat zo:

• Print de engeltjes op dik wit papier (bijvoorbeeld 200 g.)

• Knip de engeltjes uit op de lijnen die roze gekleurd zijn op onderstaande figuur. Let er goed op dat je aan de linkerkant nog een stukje van de hals inknipt. Het driehoekje aan de rechterkant van de hals knip je weg.

• Schuif vleugel 1 onder vleugel 2 en laat de gleufjes in elkaar glijden.
Hang je de engel op, dan kan je hem een aureooltje geven.

• Knip het cirkeltje uit en prik een gaatje op de aangegeven plek.
• Prik een gaatje bovenaan in het midden van het voorhoofd van de engel.
• Rijg een eindje garen doorheen het cirkeltje, van boven naar onder, vervolgens door het voorhoofdgat, en dan terug door het cirkeltje langs de onderkant.


Klaar! De kerstdame in me glimlacht, en zingt een stukje mee. Prettige feestdagen!9 opmerkingen:

Curieus naar wat jij er van vindt!