woensdag 1 maart 2017

Koken met koters: konijnijsjes

Krokusvakantie, crossen in de bossen? Dan bent u avontuurlijker aangelegd dan ondergetekende... ik hou het bij dit weer liever droog en creatief.

Liv en Zanne hadden geen bezwaren toen ik het thema van de dag aankondigde. Ze ontdekten recent het bestaan van deze webstek en wilden - als grote fans van Jill - zelf ook eens uitleggen hoe je iets moet maken. De meeste foto's zijn van de hand van Zanne. Best makkelijk om je handen vrij te hebben tijdens het stap-voor-stappen, vond ik!

Wij tonen u: konijnen-verrassingsijsjes. Met een verrassingsei, type Kindersurprise, maak je een plezant paassnoeperijtje. (Andere merken mogen ook, maar volgens mij geeft de wit/melkcombinatie van 'de echte' de juiste smaak aan de ijsjes.)


Het recept kwam in mijn bezit via mondelinge overlevering. Altijd fijn om met culinair onderlegd gezelschap op weekend te gaan. In haar verhaal vul je hele eitjes die je terug aan elkaar plakt. Ik vond een halfje ruim voldoende voor een kindermond, en verzon er paasgewijs een paar oren bij. Voor de oren print je dit sjabloon.

Onze diepvriezer heeft - net als het weer - wat last van zijn thermostaat. Maar de dames vonden de konijnen ook met sneeuwlaagje best lekker. En wat deed Liv, terwijl Zanne foto's maakte van mij? Met haar eigenlijk fototoestelletje plaatjes maken van Zanne. Niet allemaal even scherp maar wel lollig. Vanaf nu bloggen we mét assistent voor the making of!15 opmerkingen:

 1. De moeilijkste stap is ongetwijfeld het ei in 2 mooie helften krijgen.
  Leuk idee en ook simpel, I like it.
  Ideaal na een namiddagje crossen in de bossen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wel handig zo twee assistentes :-).
  En dat ziet er wel erg leuk uit (suikerbommetje, dat wel), zeker eens te proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh, echt een tof idee. Onze kids zijn dol op verrassingseitjes dus dit gaan we zeker proberen. Bedankt voor de tip. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waauw zo tof. Dat is geweldig, zo origineel

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bestaat er geen eetbare variant van de karton? Dat zou nòg toffer zijn! Heerlijk hoe het bloggen een teamactiviteit is. En ook heerlijk dat Zanne nog steeds in dat jurkje past!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo tof! Die hou ik eens achter de hand voor verrassing. Punten scoren he. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik dacht idd aan een koekje of zo, Eva, maar ik vond het zo in feite al welletjes qua zoetigheid. ;-) En dat jurkje met een legging onder kan nog nét, ik rek het een beetje...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Snoeppapier?
  Dat zou mischien een eetbaar alternatief kunnen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Bedankt voor het delen! Deze ga ik zeker bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Bedankt voor het delen! Deze ga ik zeker bewaren!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik dacht dat ik de enigste was die zo gek was om ijsjes te maken in de krokusvakantie ;) Niet dus! Bij ons waren het wel waterijsjes (zie foto's op Instagram). Is het goed dat ik jou toevoeg aan mijn leeslijst op mijn blog? Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!