woensdag 1 augustus 2018

WaZand


Een van mijn talenten is het creëren van oplossingen voor problemen die niet bestaan. Ik mag dat stellen. Daar ben ik goed in. Let op: dat is iets totaal anders dan het creëren van problemen die niet bestaan. Want moest ik daar goed in zijn, dan viel ik onder de categorie van de zwartgalligen. De sikkeneurigen. De doemdenkers: zoveel mooie woorden voor zo’n onaardige ingesteldheid.

Neenee, ik zei: ik kan goed oplossingen bedenken. Vandaag presenteer ik u de oplossing voor het onbestaande probleem van het in het zand gevallen washandje. Ik verklaar me nader.

Mijn ouders hadden een campingkar, en als kind vond ik kamperen, in zijn geheel beschouwd, een fijne manier van op vakantie gaan. Een stukje back to basics, een stukje van thuis dat meereist. Een stukje vrijheid (als in: een camping is afgebakend gebied dus je mag al jong in je eentje op pad), en de fietsen reisden mee. Dus het pad naar een volwassen campingleven  was al geplaveid met verzamelde rivierstenen - want natuurlijk water was altijd een plus: fan ben ik nog steeds.

Het is even geleden dat we met de kinderen kampeerden, dus een vriendin gaf me dit jaar de tip om voor de kinderen een apart toiletzakje te voorzien, wegens intussen groot genoeg om zelfstandige expedities richting sanitaire blok te ondernemen. Een aanlokkelijke gedachte. 

En toen herinnerde ik me de momenten waarop een washand veranderde in een waZand.  Noem het een beperking in mijn grove motoriek. Nonchalance. Of zuivere lompigheid. Maar ik was er een held in om snel mijn toiletspullen bij elkaar te grabbelen en dan onderweg mijn – vaak nog licht vochtige – washand in het campingstof te laten tuimelen. 

U ziet, het gaat hier niet over wereldproblemen. Evenmin over zware trauma’s. Ik verzon een oplossing die ongetwijfeld complexer is dan het onbestaande probleem, maar oh, want heb ik lol aan dit soort spielerei. 

Liv en Zanne krijgen, op tocht naar de camping – want er is een kilometeraftelsysteem met kleine aardigheden onderweg – elk een anti-waZand-toiletzakje. 


Een zakje uit toile cirée met een omhulsel in muggengaas, dat bovenaan dicht kan met klittenband, net onder het handvat. 
Plaats voor 1 washand, 1 gastendoekje, en in het midden een zakje ruim genoeg voor alle essentials op maat van de beautyrituelen van een negenjarige. (Wassen en tanden poetsen, that is.) Lichte vochtigheid is geen enkel probleem, want het systeem is, zoals u ziet, luchtig en ademend. Er kan vlotjes over de camping worden geflaneerd met desnoods nog de broodbestelling in de vrije hand.


Ze kwamen gisteren thuis van Chirokamp, de twee dames in kwestie. Ik kreeg de dikste knuffels van de wereld, zij drie douches om het kampstof van zonnige lijven te weken. Ik stikte de zakjes in elkaar met een laatavondglimlach, nadat ik hen had horen ratelen en te dromen had gelegd. 'Vettige spelen’ stond bij allebei in de verhalen-top-3. De eerste zwarte zandwas draaide in de wasmachine, synchroon met de klos op mijn naaimachine: iets in me zegt dat de zakjes in minder Pinterest-proove-vorm over de camping zullen voyageren.

Zo bijvoorbeeld. Bij voorkeur vol aarde.


En dat is dan geen probleem. Want het probleem, dat was zo al onbestaande. :-)

20 opmerkingen:

 1. Subliem... uw grapjes, uw creatief brein... uw eraan denken maar het dan ook nog eens doen... productontwikkeling en outside of the box... love those minds!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Moh zotjes ♡! Ik vind het schitterend, je verhaal én je uitvinding ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk gemaakt en heel tof om te lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk en mooi maar als het zakje op de grond valt heb je hetzelfde probleem...weer een waszand want zand kan door het gaas...
  Maar de uitleg was subliem 👌😂

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zalig om dit s morgens vroeg te lezen en met een glimlach aan de dag te beginnen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heb je dit heerlijk verwoord. Lees het met een glimlach.
  Prachtige tasjes! En reuze handig. Ik houd ervan zullke oplossingen te verzinnen.
  Fijne vakantie! Groet, Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een grappige blogpost!!!! En wat een handig tasje. Zelfs als je washandje niet in de vuiligheid valt, is het nog steeds nat en kan het wel wat verluchting gebruiken. Ideaal dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh zalig verhaal! Zit ik hier te lezen van bij onze campingkar, vouwwagen voor de Nederlanders 😉... Wij hebben niet zo'n ingenieuze zakjes en voor dit jaar te laat dus... Hoewel, ze zijn zo stijlvol en designerproof. Deze worden een hype! Veel plezier op reis

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat ben je toch een heerlijk oplosser-van-onbestaande-problemen. Alweer tover je een glimlach op mijn gezicht. Het zou me niet verwonderen als je op de camping wat bestellingen voor deze zakjes krijgt :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit noem ik nu eens geweldig.Gisteren nog herinneringen opgehaald met mijn ouders over de tijd dat we met caravan en tent op de campings stonden over verschillende delen van Europa.Heb je ook een oplossing om deftig over de camping te gaan met je wc rol of hangt dat tegenwoordig standaard op?! Ik praat over meer dan 35 jaar geleden!!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hoera voor oplossingen voor problemen die niet bestaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou graag eens een vlieg zijn in uw brein, om al die plannen en overuren die dat maakt te bewonderen

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Zalig geschreven!
  Enne dat onbestaand probleem heb jij heel stijlvol opgelost.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha ha, zo zalig om lezen en zo goed gevonden: dat verdient een ANWB-prijs ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!