zaterdag 19 juni 2010

De nieuwste man

Mijn schoonmoeder drukt me vaak op het hart dat ik een man uit de duizend heb. Veel schoondochters zouden daarbij met hun ogen rollen. Ik niet. Niet om haar te paaien. Maar ze zegt dat allerminst met in de ondertoon de boodschap 'dat ik haar zoon onrecht aandoe'. Ze heeft gewoon gelijk. Ik heb een man die verbouwt, luistert, verluiert, babybaddert, speelt, poetst, wast, strijkt en dat allemaal zonder er uit te zien alsof hij meer vrouw is dan man. Als mijn schoonmoeder haar lofzang start, zing ik dus welgemeend mee.

Ik zou hier misschien moeten stoppen met zingen. Voor ù met uw ogen rolt over zoveel opschepperij (of voor u hem komt halen). Maar ik moet hier toch nog even vertellen over een functie die hij vandaag aan zijn rijtje heeft toegevoegd.

Het enige waarover ik wel eens kloeg, was het feit dat hij niet bepaald de man was die een arsenaal aan verrassingen voor me in petto had. Tot vandaag. Weken geleden al bedisselde hij een plannetje, waardoor ik vandaag met de glimlach een antwoord kan geven op het stokje van meisjesmama.

Meisjesmama vroeg me te laten zien hoe mijn naaikot er uit ziet. Ik werd purper en paars van schaamte. Want u hebt vast geen boodschap een een reeks glazen-met-ongesorteerde-knopen. Aan een berg schoendozen-waar-niet-in-zit-wat-op-het-etiket-staat. Aan een hoop-stof-die-maximum-één-week-de-naam-stapel-waard-is-en-daarna-weer-hoop-wordt. Mijn naaikot is een hoek in de slaapkamer waar ik nooit zit: ik sleep het nodige in vouwkratjes naar de eettafel. Als het de eettafel lang genoeg tot zootje maakte, gooi ik het ongesorteerd terug in het rek. Dus u begrijpt dat ik er niet veel voor voelde om dat te laten zien.

Maar dankzij De Verrassing Van Mijn Wederhelft gun ik u vandaag een blik op De Toekomst. Ik liet al eens zien hoe mijn toekomstig naaikot er uit ziet. Vandaag kreeg het inhoud! Vanmorgen vertrokken echtgenoot en kroost richting bakker, om taart te halen voor mijn verjaardag. Even later rinkelde de bel en toen ik nietsvermoedend open deed, stopten mijn schoonouders voor de deur met op hun aanhangwagen mijn cadeau: een letterkast!
Dat wilde ik nu al heel lang. (Ik merk zelfs dat ik dat al schreef in het bericht over mijn toekomstig naaikot.)
Een letterkast voor knopen, spoeltjes, klemmetjes, garen, scharen, pareltjes, potloden, ...: voor alle kleinigheden die ik maar niet geordend krijg in die rimram aan glazen en dozen op het rek. De kast komt echt uit een drukkerij. Er is nog wat afstof- en oplapwerk aan, maar ze is prima in orde! Ze is nog compleet, met een hele reeks houten lades (sommige met het front in het groen geverfd dus daar moeten we nog wat op schuren). En in die lades meer vakjes dan ik ooit met prulletjes kan vullen.

Voorlopig zijn ze nog voorzien van lettertype-opschriften, de typische zoals 'Helvetica' maar ook hele grappige. Wat dacht je van 'een smalle letter op een kleine ruimte' of nog leuker: 'mode kapsalon'.
Die hoop glazen en dozen op de slaapkamer is dus van geen belang meer. De mooie toekomst van mijn naaikot is verzekerd!

Aaah, die man van mij. Een winnend lot uit de loterij.

22 opmerkingen:

 1. tof zeg!
  en ja, ik denk het ook dat ze gelijk heeft :-)
  xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wauw. Ja. Dat is echt gewoon super! Wat een man seg!
  Gelukkige verjaardag en geniet ervan (maar dat zal niet ontbreken waarschijnlijk)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fantastisch wat een cadeautje! Veel plezier met schuren, schilderen en sorteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. waw, daar zou de mijnen ook mee mogen afkomen :-)

  Gefeliciteerd met je verjaardag en veel opknapverstelopvulplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Maar allé, waar vìnden mensen altijd zo'n dingen?? Da's echt een klein museumstukske jong! Lijkt me een leuk werkje om het uw persoonlijke touch te geven. Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. maar echt waar riet, als ge geen plaatske weet voor die kast, breng ze dan maar naar mij! owow, superjaloers (niet op de man he, ik wil de mijne niet inruilen en twee zou teveel vant goeie zijn, maar jaloers op die kast! wow! gelukkige verjaardag!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een stoef :). Geniet van verjaardag, man, dochter en kado!! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wow, wat een kado...
  super, zo'n naaikast! lijkt me heel leuk als je zo creatief bent...
  veel plezier ermee (en eerst met het schuren natuurlijk!)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mah hé, wat lief is dat!!! En nog liever dat hij nu ook aan het nodige schuurwerk, lapwerk, schilderwerk, enz. gaat beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd met je verjaardag & je man!
  Die kast is super!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Whaaa, wat een fantastisch cadeau!! Van harte gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Amai, Riet, daarmee heeft hij zijn achterstand wat betreft verrassen toch ruimschoots ingehaald. Gelukkig voor jou heb ik geen plaats om zo'n ding te zetten, of ik zou nog overwegen om ze te komen stelen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. O, waaw, wat een mooie kast!
  En gelukkige verjaardag ook! Viert naarstig en geniet van de verwennerijen!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wil ook zo'n letterkast! Hij weet het. Hij heeft zelfs voor zichzelf een mini-exemplaartje als nachtkastje. Nog straffer zelfs: het is een Gütermann-kastje. Maar (tot nu toe) geen letterkast voor mij. Voor de rest lijkt den uwen erg op die van mij qua verbouwen, babybadjes, peuterspelen, strijken en kuisen. Maar het kan nóg beter, weet ik nu ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. *jaloers* *jaloers* *jaloers* op dat kastje!
  Supersuperleuk!
  Ik zou hier bijna een spreekwoord bovenhalen met iets van uw gat en boter.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. zalig! maar wedden dat je die sneller dan je denkt wél gevuld krijgt met allerlei prulletjes? :-)
  gelukkige verjaardag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Wat een man! Wat een kast! Wat een geweldige verjaardag! Proficiat!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. super kado! na je sms was ik me al aan 't afvragen of je een lade of een hele kast gekregen had. Bij deze is dat mysterie opgelost :-)
  Dat zou ik nu ook nog wel willen voor al mijn knopen en parels. Ik heb een adres waar je zo'n nieuwe kasten kan laten maken, maar zo'n oud model is veel leuker. Ik blijf dus nog een tijdje rommelmarkten en kringwinkels afschuimen. En dat levert ondertussen andere geweldige vondsten op!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. die heeft alle verrassing opgespaard tot deze! Wow! Gefeliciteerd met je vent!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. WOOW wat een kado Fantastisch ,dit staat ook op mijn lijstje.Enne gefeliciteerd met uwe man legt hem maar goed in de watten!!
  Grtjs Miek

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Je had het al gezegd op de boekenbeurs en nu ik hier wat rondneus op je blog: je hebt idd een man uit duizend! Lucky you (hoewel ik ook helemaal niet te klagen heb!)... Is de letterbak al gevuld geraakt?

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!