donderdag 25 november 2010

Gezondigd

Ik sloot met Omabetty een prima deal.

Zij kocht zich een coverlockmachine. Ik kreeg haar oude overlock. Mijn enige aandeel in de overeenkomst was het leveren van proefkonijnen voor haar tricotprobeersels. Met plezier...Het bezit van een overlockmachine, zelfs al is het een oud en eenvoudig model, stelt me in staat om in een mum van tijd een Livrokje in elkaar te stoppen. Met dank aan Mama Polkadot voor de tip. Strook stof op stofbreedte, overlocken, fronsen tot taillebreedte, dichtmaken, biaslintje onderaan, met de overlock een tricotband bovenaan, doorstikken, klaar.Bij het opruimen van mijn materiaal ontdekte ik: nog een klein strookje tricotband, nog 20 cm stof, dat is... oh neen. Zeg dat het niet waar is!

Vroege volgers van mijn blog weten misschien nog dat ik ooit heb gezworen om mijn kinderen nooit assorti te kleden. En dat was nog voor ik wist dat ik twee dochters zou hebben.

Maar dit was een geval van overmacht. Er is toch werkelijk niemand die kan weerstaan aan de gedachte aan een ieniemienie appeltjesrokje, zelfs al bestaat er al één voor grote zus? Dus maakte ik, nog eens op één-twee-drie, een miniversie voor Zanne. Met plooitjes in plaats van fronsjes, om mijn geweten een klein beetje te sussen.En nu zweer ik plechtig dat je mijn dochters nooit zal betrappen terwijl ze het rokje allebei tegelijk aanhebben. Maar zoals u merkt, principes bestaan bij Riet enkel om er naar hartenlust tegen te zondigen.

19 opmerkingen:

boomie zei

Schone zonde!

tantehilde zei

YES! kinderen in't zelfde! ZIET Ge wel! da's keischattig!!

Pistolee zei

Zie hoe blij Zanne is met haar zussen-rok!
Wat is een overlock precies? Ik ben nog deels analfabeet in het naaiyargon...

Janina Modaal zei

O, maar t is een schone en lieve zonde he!
Vrolijkaard dat die zanne er trouwens uitziet!

Petits Pirates zei

Het is je vergeven... lijkt me.

Wiek zei

Nu nog een foto van de twee zusjes in.. oh nee, als ze er al ooit zo uitzien ga je dat zeker niet vastleggen. Wat niet op foto staat bestaat niet ;-)

Annelyse zei

't is nog zo tof ... assortie!!
En idd.. princiees zijn er om te zondigen

plukdedagsandra zei

Prachtig gewoon en wat een schattige Zanne al!

lies zei

Alé gow, 't is al goe... (ik wou hier de maagd van janina tussenplakken maar da lukt precies nie!) Ze zijn schoon zo die zusjes!

Niek zei

Maar ah! Zo schattig!

Schone rokskes!

En jeuj voor de overlock!

Nele zei

Zo mooi Riet!Veel plezier met de overlock!!!

An zei

Zolang ge niet overdrijft is dat heel schattig! Zanne is precies al bijna uit haar mooie wieg gegroeid?

Kir zei

Leuke rokjes, maar ook dat T-shirt van Zanne vind ik coooooooool. Zelfgemaakt?

Ella Montella zei

Hela! Die past al niet meer in haar wieg!
Gelukkig is het rokje op de groei :-)

MADE BY KK zei

cute cute!

Riet zei

@ Kir: neen, dat shirt is van 'Lipfish' en dat is eigenlijk ver boven mijn budget voor een kindertruitje, maar ik heb het gekregen bij Livs geboorte en het doet nu gelukkig weer dienst. Het is wel van heel goede kwaliteit.

Nele zei

wat een deal zeg, wel wel, das goed onderhandeld ;-)
en af en toe hetzelfde rokje mag wel he
(met mijn eerste communie hadden wij alleVIER! hetzelfde rokske. wel schattig om nu terug te zien)

Bloem zei

Goede deal heb je gemaakt! Wil ik ook wel, ik doe alles nog met m'n oude machine.Rokjes zijn wel heel leuk geworden, enne, je moet toch ook gewoon oefenen met je nieuwe machine??
Ik heb een tweeling en wilde ze ook nooit hetzelfde gekleed hebben maar het gebeurt toch, niet te vaak maar ze hebben nu zelfs dezelfde winterjas... *-*

maanmama zei

Haha ik vind dat best wel schattig, zolang ze maar niet als exacte copietjes door het leven hoeven te gaan. Blijven zondigen dus ;-)