dinsdag 16 juni 2009

Kent u Gent?

Dringend oproep aan alle Gentkenners!

Wegens verbouwingen zit vakantie er voor ons niet in dit jaar. Maar Tante Linde en Nonkel Pieter, het oorspronkelijke doelpubliek van deze blog, zijn een weekje aan het luilekkeren in Frankrijk, dus wij mogen op vakantie in hun appartement in Gent. We vertrekken vanavond.

Men zegt dat er in Gent veel en leuke stoffenwinkels zijn. Men zegt. Maar waar? Wie kan het me zeggen?

8 opmerkingen:

 1. ik heb je geantwoord op mn blog...veel succes! En vergeet zeker niet te genieten van onze prachtige stad! Wij waren afgelopen weekend in Kortrijk en we vonden het daar zo lelijk :-) ...verwend he... Zo blij van weer thuis te komen en weer te kunnen genieten van al dat schoons!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe? Als de meter niet thuis is ga je haar bezoeken? ;)
  ik kan je nu eens GEEN enkele tip geven, ik ben nl nog nooit in gent geweeest. Erg he? Maar ook niet in Brugge of in Kortrijk...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oe tante Hilde!!!! Gent nog nooit gezien/geproefd/genoten!!! Een gat in uw cultuur, maar beter dat dan een cultuur in uw gat, niewaar?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. en er zou een winkel met retrobehangpapier moeten zijn ook, als je hem vindt, laat het me weten

  BeantwoordenVerwijderen
 5. het retrobehangpapier is Priem, in de oudburg, vlakbij het (g)roodt kanon bij de vijdagsmarkt. Op de vrijdagsmarkt heb je artevlede, een stoffenwinkel, in de hoogpoort heb je stoffenidee en op de vlasmarkt de zijderoute. (en dat is waarschijnlijk hetzelfde als Meisjesmama zegt)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. als je er woensdag nog bent, ons Alba verjaart, in de namiddag in het Astridpark kan je ons vinden met taart en lekkers, als het mooi weer is (op de Lousbergkaai)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dag Riet,

  Naast de Oxfam Vintage winkel vind je ook de een retro-kruidenier op de Sint-Jacobsmarkt. Priem (behang) vind je idd op de splitsing tussen oudburg en kraanlei, en als je dan toch in de buurt bent, loop je ook even het winkeltje van het Huis van Alijn binnen met hele leuke kaartjes. Vandaar kan je ook de achterkant van ons Huis aan de Waterkant zien ;-). Een goeie ouwe koffie van toen vind je bij Mokabon, in de Donkersteeg, naast de Hema, of bij James says' op het einde van oudburg, en als je daar dan toch bent, kan je Monsters' Attitude niet links laten liggen: een kinderwinkel met de hipste spullen.

  Veel plezier in de mooiste stad van België.
  Emilie

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Riet,

  Er zijn ook mooie winkeltjes en dat is in de Serpentstraat of -steeg denk ik ... dat is te vertrekken van aan de Chirowinkel en daar dan het kanon oversteken en eens overgestoken (retro-behangpapier op je linkerkant, soepbar héél lekker aan de rechterkant na de brug), moet je naar rechts; dat is de straat die ik bedoel, daar vind je 'monsters with an attitude' (kinderboetiek, wel onnoemelijk duur), een houten speelgoedwinkel, een maffe winkel vol met gekke spullen en als je nog een beetje verder loopt op het einde van de straat en daar dan naar rechts gaat opnieuw dan kom je bij het poëziewinkeltje en dat is ook wel schoon, je kan er ideeën opdoen om te naaien; groetie Sofie

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!