vrijdag 10 september 2010

(Veel) tijd voor jurkjes

Je krijgt een ander tijdsbesef als je enige taak 'wachten' is.

Eerst vond ik het lastig. Wachten op een gebeurtenis op een onbepaald tijdstip. Ik stond elke morgen teleurgesteld op: weer geen verandering gemerkt vannacht, weer een wachtdag voor de boeg.

Maar hoe dichter de Uitgerekende Dag nadert, hoe beter het lukt iets te doen met de tijd die voorbij komt. Ik weet immers dat het vanaf dat moment niet langer dan twee weken meer kan duren. En twee weken, dat is een periode die nog net binnen de tijdslijn in mijn hoofd past.

Ik voel deze week des te meer mee met mensen die ergens op wachten en totaal geen tijdsindicatie hebben gekregen: goeie moed, en ook, chapeau!

Ik werk op 't gemak items op mijn doelijstje af. Er komen ook de hele tijd dingen bij: andere zwangeren steken me voorbij of hebben al even een kindje dat nog een presentje tegoed had. En omdat ik niet mobiel genoeg ben om het bezoeklijstje af te werken, fabriceer ik volop 'opstuurbare' cadeautjes. Gek genoeg met meer zin voor detail dan ik gewoon ben. Ik heb meestal de neiging om kleine prulletjes van een werkstuk weg te laten. Omdat het dan sneller klaar is. Deze week voegen we hier en daar nog een knoopje of fronsje toe. Gewoon omdat er tijd voor is.

Een hele collectie oud-collega's kreeg deze zomer een baby. Vandaag worden alvast de meisjes van een stukje garderobe voorzien. Ik haalde voor de gelegenheid het patroontje van Livs wikkeljurkje nog eens van stal.

Roze, oranje en oker stippen voor Marie...... en grijs met rood en een fronszakje voor kersverse Stien.
En al werd ik plots gezegend met wat geduld en zin voor detail, tijd voor ordentelijk fotomateriaal nam ik nog niet. Wachten op een baby, ok. Zakjes op kleedjes rijgen voor je ze vast zet, tot daar toe. Maar wachten op zon voor minder grauwe foto's? Nee hoor, ik ben nog niet helemaal bejaard geworden!

21 opmerkingen:

 1. Jep, dat is zowat het moeilijkste wachten dat er is. Nog even zeker? :)
  Ondertussen ben ik ook fan aan het worden van jurkjes. Heb er al veel vastgehad en bewonderd op internet. Nog niets gekocht. we hebben dan waarschijnlijk nog zeker 21 wachtweken te gaan. Dus laat ik het allemaal nog maar niet te concreet maken. Moet trouwens eerst Mitte Arsema haar kleerkast eens uitkuisen :).
  In ieder geval, nog veel wachtmoed. Wachten is niet leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooie jurkjes. Daar kunnen ze niet anders dan blij mee zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het leidt tot hele mooie dingen, dat wachten. Sterkte de komende tijd, met wachten en met bevallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @ Elke: zo'n roze-met-oker-met-oranje exemplaar zou, nu je 't zegt, inderdaad wel mooi staan op een donker huidje. :-) Klop nog maar eens aan, eens je weet hoe groot ze is!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Als je die wachttijd zo nuttig kan invullen dan is dat uitermate goed besteed, vind ik. Mooie jurkjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo mooi, ik wou dat ik een ex-collega van je was!
  dat wachten... gelukkig weet je je bezig te houden!
  Veel succes in ieder geval!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou denken dat je wacht op je eerste kindje.
  Toen heb ik ook een sterk wacht gevoel gehad, zeker omdat ik tien dagen overtijd ging. Ik heb toen zelfs een ooievaar van brooddeeg gemaakt en je kent mijn knutselcapaciteiten :-) (maar ben nog altijd fier op dat ene knutselwapenfeit dat ik tot een goed en mooi einde bracht!)
  Maar toen Kaatje eraan kwam, had ik mijn handen meer dan vol met onze Vinceprins! En voor ik het wist, kondigde de kleine pruts haar geboorte aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuk cadeautje lag ons op te wachten toen Stien en ik thuis kwamen uit het ziekenhuis. Van snelheid gesproken. Ik denk niet dat mij dat zo snel lukt als jullie spruitje geboren is. Succes met het wachten!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Héél mooie jurkjes! Succes met de bevalling!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. heel mooie jurkjes!! geniet van je bevalling!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Heel mooie jurkjes ,zijn deze jurkjes volledig gedubbeld ?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Deze Marie vindt vooral het eerste jurkje ook echt geweldig! Helaas pas ik er al 25 jaar niet meer in ;) Babykleertjes maken, da's iets wat ik ook nog supergraag wil kunnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Proficiat!! Ik las net bij Vermiljoen het nieuws. Deze nacht zat ik eraan te denken. Je schreef: "weer geen verandering gemerkt vannacht, weer een wachtdag voor de boeg" en ik vroeg me vannacht af of dat persé 's nachts moet gebeuren, dat beginnen. En kijk, 't was al gebeurd!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Proficiat met de geboorte van jullie kindje! Ook ik las het bij vermiljoen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Verdorie en net nu ik een paar dagen niet in de crèche zal komen... ik zal dus moeten wachten op een virtuele update.. maar aan je bezoekersteller en de vorige reacties te zien, mogen we ons weldra aan een heuse aankondiging verwachten!! Ik ben blij dat je niet meer zo lang hebt moeten wachten. Proficiat en geniet ervan met jullie viertjes. Heel veel liefs xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Proficiat!
  Ik ben ook benieuwd naar jullie jongste creatie! ;)

  Geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. De jurkjes zijn wel prachtig, hoor!
  Nog veel succes met het wachten :-)
  Groetjes, Natasja

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!