donderdag 30 juni 2011

Tales of the Tricot

Nog maar pas lanceerde ik het idee om dingen te labelen volgens de mate van geslaagdheid, en ik heb al een item dat in de minder perfecte categorie geklasseerd moet worden... Deze pyjama ziet er op foto nog aanvaardbaar uit, maar eens je de knopen opent is het al scheef wat de klok slaat. Terug naar af dus...
pyjamashirt voor Tiebe

pyjamabroek voor Tiebe
Kleine Tiebe moest nochtans al erg lang wachten op zijn kraamcadeau. Ik moet tot mijn grote schaamte bekennen dat de mensen die ik goed ken, altijd het langs op de zelfgemaaksels moeten wachten. Tiebe is een maand ouder dan Zanne, dus in dit geval maakte ik het wel erg bont.

Ik beloofde aanvankelijk slabjes. Maar daar die al niet meer nodig zijn, vroeg zijn mama een pyjama. Eentje die makkelijk aan kan, want aankleden is tijdverspilling, vindt Tiebe.

Ik nam dus het patroon van een broekje en van een t-shirt. En knipte dat tweede in de helft. Bij dat 'in de helft' moet iets misgegaan zijn, want zoals u kan zien is 'de helft' helaas een rekbaar begrip geworden.

Voor de rest lijkt er op de foto niet zo veel aan de hand, maar bij de drukknopen ging het helemaal mis. (Als in: onderaan zo schots als scheef kan zijn.) En toen ik, om dat te camoufleren, achteraf nog een verstevigend strookje wilde opstikken, ging ik finaal de mist in, brak ik een naald, en had ik de scheefheid zowaar nog een beetje geaccentueerd.

Normaal had dit exemplaar dus de galerij niet gehaald. Ware het niet dat ik u er meteen kan bijvertellen hoe fouten met tricot te vermijden zijn! Mamasha was zo vriendelijk om de meest volledige uitleg over het maken van shirts in tricot op haar blog te zetten. Dus voor ik aan PJTiebe2 begin, lees ik dat daar nog eens grondig door!

11 opmerkingen:

 1. Het ziet er nochtans wel goed uit. Kan je de broek recupereren? En met Sha haar uitleg kan het niet anders dan dat PJTiebe2 in op jouw wall of fame terechtkomt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het er leuk uitzien.

  groetjes
  Eline's Photography

  ps: kom zeker ook is langs mijn blogje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind dat wel eens leuk hoor, zo'n categorie "minder geslaagd". Ik ben dus niet de enige die af & toe de mist ingaat; al moet ik wel zeggen dat jouw scheve pyjama er nog altijd stukken beter uitziet dan mijn misbaksels.
  Mijn favoriete categorie op deze blog is trouwens "voor later", alleen spijtig dat er maar 1 bericht in staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het ziet er op foto inderdaad wèl heel leuk uit! Ik ben ook megablij met die uitleg van Mamasha, grondig doorlezen is hier ook de boodschap en dan zet ik me er ook eens aan...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ja, tricot blijft lastig af en toe. Maar toch, als het lukt, kan het wel heel mooi zijn.

  Ik vind het al dapper dat je cadeautjes voor anderen maakt. Ik kruip elke keer terug omdat ik het resultaat dan toch niet mooi genoeg vind...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind het er ook héél leuk uitzien! Echt tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Langs buiten ziet het er allesinds heel mooi uit, echt! En inderdaad nu heel blogland valt voor tricot komt Mamasha haar uitleg goed van pas.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha ja, de titel vind ik ook hilarisch!
  En wat de PJ betreft: als ge zoiets aan hebt ziet ge alleen de buitenkant hoor, en wat daar vanbinnen scheef aan is, is toch niet van belang. Ik snap wel dat je hem misschien niet wil weggeven als kadootje als je er zelf niet tevreden over bent, maar misschien kan Zanne hem nog dragen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind dat dat er toch nog heel goed uitziet! Een kindje beweegt toch zodanig veel dat je niet ziet dat het wat scheef is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik snap wel niet hoe het kan dat hij vanbuiten goed is en vanbinnen scheef, maar dat zal wel aan mijn inzicht liggen. Of is het een gevoerd exemplaar?

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!