zaterdag 20 augustus 2011

Toegevoegde waarde

Bij elke vorm van hevige emotie grijpen mijn collega's en ik naar de chocolade. Dat mag groot verdriet zijn om de defecte zonnewering en ontoereikende airco op 10-hoog. Maar evengoed wegens 'iets te vieren'.

En om enig cliché meteen te ontkrachten: de man-vrouwverhouding is bij ons mooi in evenwicht. En de mannen zijn de grootste chocolade-addicts. Het zijn ook grote kenners en chocolade is niet zomaar chocolade! Dus vrij regelmatig wordt er iemand hierheen op missie gestuurd voor hun befaamde 'Pecan Nut Brownies'.

Verleden dinsdag was een droevige dag voor sommigen onder ons. Wegens 'einde van een deugddoende vakantie'. In een poging om het Punto Café te evenaren, haalde ik dit recept nog eens boven. Maar ik voegde in het midden een laag geroosterde pecannoten toe, in twee gebroken.

Het was niet slecht van smaak. Maar de baktijd moest langer, dus heel 'ontkisten' lukte niet. Mijn Pecanutbrokkelbrownies werden gesmaakt. Maar tevreden was ik niet, want het oog wil ook wat.

Een nieuwe poging dus. Liv, Zanne en ik kregen hoog bezoek. Dat na een etentje in onze hometown langs kwam voor 'iets zoets'. En ja, deze keer lukte het wel. Dus ik voeg met plezier een extraatje toe aan het recept. Voor de pecannotenliefhebbers:

"Extra ingrediënt: 120g geroosterde pecannoten. Hak die grof (kleiner dan in de helft breken maar niet helemaal tot gruis malen) en meng ze helemaal op het einde door het beslag."

Et voila. Dat ziet er zo:

pecannutbrownies

Liv roerde dapper door het ei. Keek aandachtig toe hoe ik, alweer, de beslagkom in het beslag liet vallen bij het uitgieten. En al werd me dutgewijs niet veel huishoudhulp geboden, na het smullen werden de slabben met plezier geboend!

slabben boenen

9 opmerkingen:

 1. En dat een aanrader is, dit recept! Oh ja! 't Was een kort maar gezellig bezoekje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die twee samen: zalig! En dat baksel was het ook waarschijnlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ziet er ontzettend lekker uit, en komt meteen op mijn eens-te-maken-lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. 't Was inderdaad keilekker,ik heb al spijt dat ik dat tweede stuk heb afgewezen:)En 't was een aangename kennismaking met Liv en Zanne!

  (en mijn Google-account laat me nog altijd zitten)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb hem toegeoegd , dat er nog maar véélt te vieren valt!! ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zalige foto die laatste, lijkt uit een reclame boekje :0)
  En mijn lief is ook een groot chocolade ventje, paniek als er geen in huis uit, ambetant zelfs.
  U taart is dus zeker een remedie voor de liefde :0)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. die zijn zooo schattig samen, niet te doen! Om op te eten: liv, zanne én het baksel.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Njammie!
  En wat een lieve zuskes-vriendinnekes!

  BeantwoordenVerwijderen

Curieus naar wat jij er van vindt!